BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB benoemt Chun-Yuan Gu President van van AMOA en Frank Duggan President van Europa

De managing director van ABB China, Chun-Yuan Gu is aangewezen als president van de AMOA-regio (Azië, Midden-Oosten en Afrika); Frank Duggan volgt Bernhard Jucker op als president van de regio Europa; beiden zullen lid blijven van het directiecomité.

ABB heeft aangekondigd dat Chun-Yuan Gu, managing director van ABB China, president zal worden van de AMOA-regio. Hij neemt dit over van Frank Duggan, die aangewezen is als president van Europa. Duggan volgt hiermee Bernhard Jucker op, wiens pensioen eerder al aangekondigd was. Als leden van het directiecomité van ABB, zullen zowel Chun-Yuan Gu als Frank Duggan aan Ulrich Spiesshofer, de CEO van ABB, rapporteren. Beide benoemingen zullen ingaan per 1 juli 2017.

"China vertegenwoordigt een derde van de wereldwijde groei en is een zeer belangrijke markt voor ABB. Ik ben verheugd om Chun-Yuan, een expert in China en industriële automatisering, bij ons directiecomité te verwelkomen. Hij heeft een bewezen staat van dienst bij het leveren van een superieur groeimomentum en een diepgaande kennis van Azië en opkomende markten", aldus Spiesshofer. "Hij zal een belangrijke rol hebben bij de implementatie van onze Next Level Strategy en het stuwen van onze groei, bijvoorbeeld door middel van ons digitale aanbod van ABB Ability™. Chun-Yuan zal van belang zijn bij de integratie van onze aangekondigde overname van B&R, een innovatieleider op het gebied van machine- en fabrieksautomatisering, in de industriële segmenten van opkomende markten".

"Tegelijkertijd wil ik Frank van harte bedanken voor zijn uitstekende leiderschap in de AMOA-regio en zijn bijdrage aan het directiecomité in de afgelopen jaren. Met zijn uitgebreide kennis van de wereldwijde klanten, markten en het portfolio van ABB, en zijn goede staat van dienst betreffende het verbeteren van de groei, is Frank de ideale volgende leider voor Europa. Hij zal een belangrijke rol blijven spelen bij de voortdurende transformatie van ABB naar een onderneming die zich meer op klanten en markten richt," voegde Spiesshofer daaraan toe.

Chun-Yuan Gu en Frank Duggan hebben hun carrières bij ABB doorgebracht. Gu startte in 1989 bij ABB in Zweden en had leidingevende posities bij R&D, voornamelijk in robotica, voordat hij in 2006 hoofd van het Robotics Global R&D Center in Shanghai werd. In januari 2014 werd hij verantwoordelijk voor de activiteiten van ABB in China. Hij spreekt vloeiend Engels, Mandarijn en Zweeds, en heeft een diploma in technische wetenschappen van de Jiao Tong Universiteit in Shanghai en een Ph.D. in technische wetenschappen van de Kungliga Tekniska Högskolan in Stockholm, Zweden. Gu zal naast zijn nieuwe functie ook managing director van ABB in China blijven, en in Beijing gevestigd zijn.

Duggan volgt Bernhard Jucker op, die zoals eerder aangekondigd vanaf 30 juni 2017 met pensioen gaat. Duggan kwam in 1984 bij ABB in Zweden werken en had leidinggevende posities bij veel van de ondernemingen van ABB in Europa, Azië en de Golfstaten. In 2011 kwam hij bij het directiecomité van ABB Group als Head of Global Markets en als regiomanager voor India, het Midden-Oosten en Afrika, voordat hij in januari 2015 tot president van de AMOA-regio benoemd werd. Naast zijn verantwoordelijkheid als president van de regio Europa, zal Frank de functie van managing director van ABB in Ierland op zich nemen. De huidige manager van ABB in Ierland, Tom O'Reilly, zal na een indrukwekkende 32-jarige carrière bij ABB eind juni 2017 met pensioen gaan.

Neem voor meer informatie contact op met:

Mediarelaties
Telefoon: +41 43 317 65 68
E-mail: media.relations@ch.abb.com