BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB laadt elektrische hybride bussen op in Luxemburg-stad

13 februari 2017 – ABB heeft twee snelladers voor elektrisch hybride bussen geïnstalleerd in het centraal station van Luxemburg. Het gaat om OppCharge-laders: een open interface voor het automatisch opladen van elektrische bussen van eender welke fabrikant. Ze gebruiken een pantograaf op de infrastructuur om de bus aan te sluiten op het oplaadpunt.

De laders werden ingehuldigd door de stad Luxemburg op 10 februari 2017 en ondersteunen 5 elektrische hybride bussen van Volvo. Aan het eindpunt van de busroute laden ze elk voertuig met 150kW op en dat in drie tot zes minuten.

De oplaadpunten zijn in recordtijd opgesteld: de order kwam in mei 2016 en de laders waren begin februari 2017 klaar voor de commerciële lancering. Ondanks de uitdagende positie van de locatie, een druk station met veel verkeer, werden de productie, installatie, inbedrijfstelling en training binnen 9 maanden afgerond. 

ABB's snelladers zijn verbonden met de cloud voor diagnose en beheer op afstand, en ontvangen over-the-air software-upgrades om een maximale beschikbaarheid te garanderen.

Naarmate de e-mobility-technologie zich verder ontwikkelt, is het waarschijnlijk dat de batterijen gebruikt in hybride en volledig elektrische bussen in omvang toenemen, waardoor meer vermogen nodig is voor het opladen. Dankzij het modulaire ontwerp van de laders en substations van ABB kan het laadvermogen ter plaatse gemakkelijk worden verhoogd naar 300kW of 450kW indien nodig. De installatie in Luxemburg is met andere woorden volledig klaar voor de toekomst. 

Urs Waelchli, Product Group Manager voor EV Charging bij ABB, zegt: "We zijn verheugd om 2 snelladers te hebben geleverd aan Luxemburg als ondersteuning voor hun elektrisch hybride-busnetwerk. Dit is een groeiende markt en we verwachten in de toekomst meer opdrachten te zien voor onze snelladers. Deze installaties moeten jarenlang functioneel zijn, dus hun levensduur en toekomstbestendigheid zijn erg belangrijk. De snelladers van ABB zijn flexibel en aanpasbaar. Hun modulaire ontwerp maakt upgrades van het laadvermogen mogelijk. Daarnaast zijn ze verbonden met de cloud voor software-updates en we volgen de wereldwijde standaardisatie-initiatieven rond elektrisch hybride en volledig elektrische bussen op de voet."

De stad Luxemburg is de thuisbasis van vele Europese instellingen en heeft een belangrijk financieel en administratief centrum met dagelijks zo een 160.000 pendelaars. De snelladers van ABB steunen het initiatief van de stad om te investeren in duurzaam vervoer, om zo de impact op het milieu en het verkeersvolume te verminderen. 

"De beslissing om elektrisch hybride bussen te gebruiken in Luxemburg ligt perfect in lijn met onze voortdurende inspanningen om een duurzame stad te creëren. De samenleving heeft veel baat bij dit project door middel van een schoner milieu, minder lawaai en meer comfort tijdens busreizen. Dit ambitieuze, baanbrekende project vormt het uitgangspunt in ons streven naar een emissievrije stadsbus voor Luxemburg in de nabije toekomst", aldus Sam Tanson, eerste loco-burgemeester van de stad Luxemburg, belast met Financiën en Mobiliteit.

Luxemburg heeft als doel om de totale kooldioxide-uitstoot met ten minste 20 procent te verlagen tegen 2020.

Sinds 2010 heeft ABB wereldwijd ongeveer 5000 snelladers verkocht voor personenauto's. De afgelopen maanden heeft ABB OppCharge opdracht gegeven voor tussentijdse laders voor hybride en volledig elektrische bussen in Bertrange (Luxemburg), Gothenborg (Zweden) en Namen (België).  Er zijn ook orders voor nieuwe projecten in andere landen ontvangen en deze zullen in afzonderlijke mededelingen worden aangekondigd.

Over OppCharge
Meer informatie over OppCharge via www.oppcharge.org

Over ABB-busladers
• Eenvoudig te integreren in bestaande buslijnen (omgekeerde pantograaf maakt gebruik van een voordelige en lichte interface op het dak van de bus)
• Modulair ontwerp biedt laadvermogens van 150 kW, 300 kW of 450 kW
• ABB's bewezen suite van aansluitmogelijkheden maakt een maximale beschikbaarheid, hoge uptime en snelle servicerespons mogelijk.
• Gebaseerd op OppCharge en IEC 61851-23; de internationale norm voor het snelladen van elektrische voertuigen dat ervoor zorgt dat de juiste veiligheidssystemen aanwezig zijn, dat het elektrisch ontwerp in overeenstemming is met de regelgeving en de systeemarchitectuur en het werkingsprincipe in de toekomst worden ondersteund door de bredere auto-industrie.

Over Volvo 7900 elektrisch hybride bussen
• Kan worden aangedreven met elektriciteit voor maximaal 70% van de bedrijfstijd
• Rijden op elektriciteit is stil en vrij van uitlaatgassen
• 60% lager energieverbruik* dan een overeenkomstige dieselbus
• 75 tot 90% lagere uitstoot van kooldioxide in vergelijking met een conventionele dieselbus, afhankelijk van de gebruikte brandstof
• Voorzien van een elektrische motor, batterijen en een kleine dieselmotor
• De batterijen worden in 3-6 minuten opgeladen bij het eindstation van de route

*Geschatte waarde op een stadsbusroute van 10 kilometer, in vergelijking met een dieselbus euro 6.