Global site

ABB's website uses cookies. By staying here you are agreeing to our use of cookies. Läs mer

Balansering

Undvik höga underhållskostnader med rätt balanserad utrustning

Maskiner som inte balanserats på korrekt sätt drar ofta mer energi, riskerar att få kortare livslängd och kan samtidigt ge omfattande skador på kringutrustning vilket resulterar i höga underhålls- och reparationskostnader.

ABB har möjlighet att utföra balansering av fläkthjul, pumphjul och rotorer till elmotorer och krossar. Vi kan även balansera rotorer med en vikt på upp till flera ton och vi utför även vibrationsanalyser. Balansering sker antingen i någon av våra fem certifierade motorverkstäder eller på maskiner som står i sin verkliga miljö ute hos kund.

Fördelar

  • Högre energieffektivitet
  • Miskad förslitning på maskin och kringutrustning
  • Minskade kostnader för underhåll och reparation

Mer info om vibrationsmätning

Motorhaverier orsakar ofta långa störningar med minskad produktion som följd, något som ofta blir kostsamt. ABB har med tjänsten vibrationsmätning ett nytt verktyg, TRIO, som ökar effektiviteten i din tillståndsövervakning. Tillståndsbaserat underhåll av motorer och drivlinor ger en ökad tillgänglighet och större säkerhet.

TRIO är mer än bara en vibrationsdatainsamlare. Den är en kraftfull dator i ett kompakt skal som tål att hanteras i industrimiljö.

Produkten går bortom den konventionella datainsamlaren och sätter fokus på ergonomi, effektivitet och säkerhet.

TRIO ökar effektiviteten i din tillståndsövervakning. Du får mer gjort på kortare tid, du får bättre information och totalkostnaden för övervakning minskar.

Med en vibrationsanalys från ABB får du:

Kraftfullt användargränssnitt
Operativsystemet är Windows 7 med Wifi-funktion för kommunikation med användarens bordsdator eller med andra nätverksenheter och servrar.

Lägre kostnad och flexibelt ägande
Dess distribuerade systemkonfiguration gör det möjligt att byta eller uppgradera den handhållna enheten till en bråkdel av kostnaden för att byta ut en konventionell vibrationsdatainsamlare.

Säkrare arbete med farliga maskiner 
Genom trådlös kommunikation mellan din mätdatainsamlare och din handenhet, har du möjlighet att befinna dig några meter ifrån givaren när mätning sker. Detta gör att du till exempel vid en balansering, kan vara på ett tryggt avstånd till den roterande axeln vid mätning.

Automatiserad datainsamling och diagnostik 
Med TRIO kan du samla in mer kvalitetsdata på kortare tid samtidigt som du får en fullständig maskinanalys på några sekunder. Du får dessutom dina frågor besvarade så gott som i realtid ute på fabriksgolvet.

 

Vill du ha produktinformation eller service?

Länkar och nedladdningar

Loading documents