RS - Serbian

Kompanija ABB na 10. Jubilarnom savetovanju CIRED Srbija

Septembar 2016 - Kompanija ABB bila je zlatni sponzor ovogodišnjeg 10. Jubilarnog savetovanja o elektrodistributivnim mrežama Srbije koje je održano od 26. do 30. septembra 2016. godine u Vrnjačkoj Banji.

Skup koji ima regionalni karakter  i okuplja preko 800 učesnika iz Srbije i zemalja iz regiona ima za cilj unapređenje i razvoj proizvodnje i distribucije električne energije kroz povećanje poslovne sposobnosti i razmenu znanja i iskustava stručnjaka iz ove oblasti.

ABB je tokom ovogodišnjeg savetovanja predstavio UniGear Digital, najnovije rešenje za srednjenaponska postrojenja koje je predviđeno za unutrašnju montažu i aplikacije do naponskog nivoa od 24kV, nazivne struje izvoda do 4.000 A i struje kratkog spoja do 50kA. UniGear Digital predstavlja rešenje za osnovne zahteve koje donosi budućnost poput fleksibilnosti, povećanja efikasnosti samog procesa, smanjenja troškova, maksimalne integracije, kao i pouzdanosti i bezbednosti.

Nakon prezentacije, prisutni su imali priliku da prodiskutuju sa ABB timom aktuelne teme, problematiku i trendove iz oblasti upravljanja distributivnim mrežama.

Organizator savetovanja je Nacionalni komitet CIRED Srbije u saradnji sa nacionalnim komitetima CIRED Crna Gora i CIRED Rumunija i drugim komitetima, kompanijama i stručnjacima iz ostalih zemalja regiona. Nacionalni komitet CIRED Srbije je profesionalna i stručna organizacija koja okuplja istaknute stručnjake iz elektroprivrednih organizacija, elektrotehničkih fakulteta i instituta, projektnih, izvođačkih i proizvodnih organizacija sa teritorije Srbije i regiona.