Sprekers ABB Ability™ Tour Benelux 2018

Keynote sprekers

Sander Duivestein

Sander Duivestein (1971) is spreker, trendwatcher, blogger, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie.

Uit naam van VINT (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) schreef hij in de afgelopen jaren meerdere boeken en rapporten over onder andere het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis. 
Sander is regelmatig in de traditionele media te bewonderen. Zo was hij afgelopen jaar onder andere te gast in Pauw en Witteman, Brandpunt en Nieuwsuur. Daarnaast publiceert Sander ook veelvuldig op Marketingfacts, Emerce en het dagblad Trouw. 

In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. “Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen. Het is Digitaal Darwinisme. Het is adopt or die!

16/10 Nieuwegein
30/10 Rotterdam

Steven Van Belleghem

Steven van Belleghem is bestseller auteur, professor, ondernemer, topspreker, globetrotter. Hij reist de hele wereld over om de aller- allerlaatste trends in ‘digitale klantrelaties’ te spotten. Hij vertaalt deze 'trends van overmorgen' naar concrete ideeën om morgen met je team op te pakken.

Steven schreef 4 bestsellers over digitale trends en klantrelaties, waaronder 'The Conversation Manager' waarmee hij meerdere prijzen won. Zijn nieuwste boek is getiteld Customers the day after tomorrow. Steven verkocht reeds meer dan 100.000 boeken en de boeken zijn in 7 talen vertaald.

Hij praat je helemaal bij over o.a. kunstmatige intelligentie, big data, internet of things, virtuele assistenten… Kortom: alles wat in Silicon Valley en China gebeurt waardoor klantrelaties ingrijpend veranderen.

22/10 Gent 
24/10 Genk

ABB sprekers

    

Jo Pauwels is de Managing Director van ABB Benelux. Jo begon zijn carrière bij ASEA in 1981 en was op dat ogenblik een van de pioniers die robots en flexibele automatisering introduceerde in de automotive & maakindustrie. Jo heeft sindsdien verschillende functies gehad bij ABB Robotics zowel in de Benelux als in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Sinds 2011 was Jo Global Service Manager voor de Robotics & Motion-divisie van ABB.

In november 2017 kwam hij aan het hoofd van de Benelux organisatie.

Jo behaalde zijn master in Industriële Automatisering aan de Industriële Hogeschool Gent en volgde postacademische opleidingen aan de Vrije Universiteit Brussel, Vlerick Leuven-Gent Business School, INSEAD en IMD Business School.


Veronique Wendrix is afgestudeerd burgerlijk ingenieur en begon haar carrière bij ABB in 2004 als Business Controller. Sindsdien heeft Veronique verschillende functies vervuld. Zo heeft ze de SOX implementatie over alle bedrijfsprocessen voor zo’n 1500 medewerkers verwezenlijkt en heeft ze zich als verantwoordelijke van de business units Middenspanning, Transformatoren en Hoogspanning gericht op rendabele groei.

In haar huidige functie als Country Service Manager Benelux is Veronique verantwoordelijk voor zo’n twintigtal service afdelingen en maakt ze deel uit van het Europese ABB service team. Haar professioneel motto is streven naar excellentie, vanuit de kracht van alle teamleden.

In haar privé tijd spendeert Veronique graag alle tijd met haar gezin, en is er ook tijd voor reizen en tennis, zwemmen en lezen.


Staf Seurinck begon zijn carrière bij ABB in 1995 als Verkoper Onderhoud Motors & Generators. Sindsdien heeft hij diverse managementfuncties vervuld binnen de verschillende divisies en business units van ABB: Motors & Generators, Process Industries, Power Generation, Control Technolgies, Full Service, Robotics & Motion. 

Sinds 2014 is Staf Vice President en Local Division Manager Robotics & Motion in de Benelux. 
Staf gelooft sterk in de digitale toekomst en is ervan overtuigd dat we in combinatie met Robots + Sensing + Cloud + Big Data en Artificial Intelligence gepersonaliseerde producten tegen de kostprijs van massaproductie kunnen maken. Binnen ABB treedt Staf daarom op als ambassadeur van Smart Industry, Factories of the Future, World Class Maintenance én ABB Ability.

Staf is getrouwd en heeft 3 zonen. Samen delen ze heel wat passies: reizen, wandelen, natuur, scouting, sporten, muziek, lekker tafelen met een glas wijn, Tripel of Single Malt.

 

Diego startte zijn carrière bij ABB in 2010. Sindsdien heeft hij verschillende rollen vervuld in R&D, productontwikkeling en marketing in Zwitserland, Italië en Nederland. Hij behaalde een M.Sc. in Automation and Control Engineering van Politecnico di Milano (Italië) en hij maakt deel uit van de beleidscommissie van IFAC (International Federation of Automatic Control).

Diego beheerde het portfolio van oplossingen voor roterende machines (gascompressoren, pompen, turbines en elektrische motoren), leidend tot het gebruik van digitale en IoT (internet of things) technologieën om een voorspelbare, veilige en efficiënte werking te garanderen.
Momenteel vervult hij de rol van Global Product Manager voor de ABB Terra EV Charger-producten.

In zijn privé tijd reist Diego graag en heeft in totaal al meer dan 70 landen bezocht. Wanneer Diego niet aan het reizen is, is hij te vinden in de sportschool.

 

Godfried Kockelkorn begon zijn carrière bij ABB ruim 30 jaar geleden binnen de divisie die nu Power Grids heet. Hij heeft zich een groot aantal jaren bezig gehouden met engineering en sales van elektrische installaties (laag-, midden en hoogspanning) en is nu als Market Manager Grid Automation verantwoordelijk voor de besturing en beveiliging van elektrische netten. 

Godfried vertelt: “De elektrische energievoorziening is voor onze samenleving van essentieel belang. Ik heb de afgelopen 30 jaar deze elektrische netten sterk zien veranderen. Door de snelle introductie van o.a. decentrale energieopwekking (wind, solar, renewables), opslag van elektrische energie in batterijen en andere nieuwe ontwikkelingen, worden deze netten steeds complexer en is een optimale besturing en beveiliging van de netten noodzakelijk. Door middel van ABB Ability kan ABB ervoor zorgen dat de elektrische energievoorziening optimaal betrouwbaar is. Met behulp van digitale technieken kunnen we de bestaande netten intelligenter maken en ze optimaal benutten.”

 

Select region / language