Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Engineering

Klanten van wereldklasse, toonaangevende technologie

U kunt deze pagina bekijken in:

Al meer dan 100 jaar heeft ABB een voortrekkersrol op het vlak van technische innovatie in meerdere vakgebieden. Nog steeds is ABB toonaangevend.


Dankzij de kwaliteit en vernieuwingskracht van de technologie in ons aanbod van producten, systemen en diensten behouden ook onze klanten hun voorsprong. Wij weten echter dat het niet voldoende is om ons steeds te meten met de allerbesten op het gebied van technische prestaties. Om onze positie te handhaven, moeten wij zelf het voortouw nemen.

Waarom ABB voor Engineering?


Het ontwikkelen van oplossingen voor onze internationale klanten en het werken aan onze toonaangevende technologieën is een boeiende uitdaging die een verrijking betekent voor jouw werk en jouw denken.

Bij ABB omvat engineering een brede waaier van vakgebieden: elektriciteit, elektronica, software, hardware, mechanica, mechatronica, civiele techniek, materieel, chemie, om er maar enkele te noemen. Ons aanbod van producten en diensten is zo breed en innovatief dat ingenieurs uit verschillende vakgebieden er een uitdaging in zullen vinden om zo voortdurend te groeien.

Wat je ook doet, wij zullen je helpen om jouw prestaties te verbeteren. Jaarlijks werken wij specifieke ontwikkelingsdoelstellingen en actieplannen uit en zorgen wij ervoor dat je alle nodige opleidingen en kansen krijgt om vooruit te komen. Er zullen altijd mogelijkheden zijn om bij te leren van andere vakcollega's, van mentors en van onze ontwikkelingsprogramma's.

Beter nog: omdat zoveel van onze aandacht naar het bevorderen van energie-efficiëntie gaat, zullen jouw inspanningen bijdragen tot de aanpak van de klimaatverandering en van een betere wereld. En aangezien wij in meer dan 100 landen actief zijn, zijn er kansen om internationaal te werken in verschillende culturen. Je kan je dus op één vakgebied concentreren, in een bepaalde industriële sector werken of in één land blijven als lid van een lokaal team.

De uitzonderlijke mensen met wie je werkt, de unieke projecten die je op jouw neemt en de wereldwijde dimensie van onze activiteit zullen jouw de vaardigheden en de ervaring geven om jouw loopbaan naar een hoger niveau te tillen.

Begin nu met het zoeken naar vacatures!

Selecteer uw interessegebied en locatie

Loopbaantrajecten en ontwikkeling


Technische loopbaantraject

Wij hebben de engineering-rollen ingedeeld in drie technische vakgebieden:
 • Project engineering en ontwerp
 • Testen en ingebruikstelling
 • Technisch advies

Waar je ook werkt, je zult steeds kostenefficiënte engineering-oplossingen van topkwaliteit afleveren aan onze klanten. Mettertijd zullen zich talrijke kansen voordoen om door te groeien naar hogere en meer geavanceerde functies.

Op het hoogste niveau gebruiken onze internationale specialisten hun technische knowhow om het management en de klanten advies te geven over geavanceerde technologische oplossingen. Zij zijn ook mentors die ingenieurs op andere niveaus ondersteunen.

Management loopbaantraject

Binnen dit domein kan je een loopbaan uitbouwen als hoofd van een technisch team, supervisor of manager.

Er zijn veel mogelijkheden om jouw managementkwaliteiten te verbeteren, met interessante uitdagingen en kansen om overal ter wereld dynamische teams te leiden en onze onderneming te laten groeien.

Functiekwalificaties

Wij zijn afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling. Om als onderneming steeds te blijven presteren zijn wij afhankelijk van jouw persoonlijke en professionele groei. Naast gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen ondersteunen wij jou wanneer je een bepaalde beroepskwalificatie op engineeringgebied wil behalen.

Indien hier voldoende professionele reden voor is, helpen wij jou bij jouw voorbereiding van externe certificeringsprogramma's bij toonaangevende opleidingsorganisaties.

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij zijn medewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie moet veranderen. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

Afhankelijk van jouw ervaring en vaardigheden, zijn er kansen in Marketing and Sales, Product Management, Project Management, R&D, Service of Manufacturing.

Wat wij zoeken


Engineering profiel

Om succesvol te zijn in engineering, dien je over de volgende kwaliteiten te beschikken:
 • Goed technisch inzicht, verworven in een relevante context
 • Oplossingsgericht denken
 • Het vermogen om snel de eisen van een complexe sector te begrijpen
 • Het zelfvertrouwen om voortdurend vragen te stellen

Je zal zeer hoogwaardige technologische oplossingen leveren aan onze klanten en tegelijkertijd nieuwe commerciële opportuniteiten zoeken.

Daarom moet je ook:
 • sterke banden smeden met klanten en collega's, zowel nationaal als internationaal niveau
 • Onaflatend focussen op de behoeften van de klanten
 • Graag in een brede waaier van culturen en in vele verschillende sectoren werken
 • Gemakkelijk communiceren in het Engels
 • Altijd onze veiligheidsnormen in acht nemen

Ontdek meer