Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Marketing and Sales

Begrijp en werk samen met onze klanten

U kunt deze pagina bekijken in:

Van €10 schakelaars tot 1 miljard offshore transmissie verbindingen, wij verkopen ’s werelds meest geavanceerde technologieën.


Wij richten ons op het helpen van onze klanten om elektrische energie efficiënt te gebruiken, de productiviteit te verhogen en de impact op het milieu te verminderen.

In meer dan 100 landen passen onze 20.000 commerciële medewerkers hun technische kennis en commerciële inzicht toe om de complexe behoeften van onze klanten te begrijpen, om zo de groei van ons bedrijf te stimuleren.

Waarom ABB voor Marketing en Sales?


Wij blijven groeien, dankzij onze toonaangevende technologie, waardoor er aanzienlijke mogelijkheden zijn voor dynamische, energieke sales en marketing medewerkers om ons marktaandeel uit te breiden in mature en opkomende markten.

Van stroomsystemen en robotica tot laagspanningsproducten, het brede aanbod aan producten en diensten biedt uitdagende carrièrekansen: van de verkoop van complexe state-of-the-art systemen tot het beheren van kanaal en distributeur partnerschappen voor meer standaardproducten.

Het begrijpen van het volledige potentieel van onze technologie en de trends in onze markten is zeer lonend. Op die manier helpen wij onze klanten over de hele wereld in hun kostenefficiëntie en hun uitstoot te verminderen. Wat op zijn beurt onze job die ‘extra’ geeft.

De uitzonderlijke mensen waar je mee samenwerkt, de unieke projecten die je aanpakt en de wereldwijde schaal van ons bedrijf zal je de vaardigheden en ervaring geven die je nodig hebt om jouw carrière naar het volgende niveau te brengen.

Begin nu met het zoeken naar vacatures!

Selecteer uw interessegebied en locatie

Carrièremogelijkheden en ontwikkeling

Er zijn drie belangrijke domeinen in Marketing en Sales. Terwijl jouw competenties en interesses ontwikkelen, kan je schakelen tussen deze domeinen.

Sales support

Op dit niveau biedt je functionele en technische ondersteuning gedurende het verkoopproces en je zorgt dat de interne en externe klanten over voldoende productkennis beschikken.

Afhankelijk van jouw wensen en vaardigheden kunt je nog dichter bij de klant staan en verantwoordelijk zijn voor een specifiek marktsegment of geografisch gebied. Of je kan ervoor kiezen om jouw commerciële en technische vaardigheden verder te ontwikkelen en je te specialiseren in de opmaak van offertes of contracten, voor je eventueel verder gaat naar een managementfunctie.

Sales

Voor je start aan een carrière in de verkoop bij ABB, bouw je eerst de nodige product- en marktkennis op, bezoek je geregeld klanten en ontwikkel je relaties om jouw verkoopdoelstellingen te realiseren.

Als accountmanager focust je op de groei, winstgevendheid en klanttevredenheid om één of meer strategische accounts op de lange termijn te ontwikkelen. Je coördineert verkoopinspanningen van de business unit en lost problemen op van de klant.

Sales managers zijn verantwoordelijk voor de business planning, evenals het leiden en ontwikkelen van hun teams, om winstgevende groei te stimuleren en de samenwerking tussen onze divisies te maximaliseren.

Marketing

Bij het starten in Marketing, verzamel en analyseer je competitieve intelligentie, de identificatie van hiaten of groeikansen voor nieuwe- en bestaande producten en diensten.

Wanneer jouw vaardigheden en ervaring zich verder ontwikkelen, zijn er een aantal mogelijkheden. Je kan je richten op Business Development - in een rol als projectmanager- die je toelaat om de volledige levenscyclus van jouw assortiment te beheren. Je kan je ook richten op Marketing & Communications, waar je samen met externe partners werkt om campagnes te beheren.

Functiekwalificaties

Wij zijn afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling. Om als onderneming steeds te blijven presteren zijn wij afhankelijk van jouw persoonlijke en professionele groei. Naast gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen ondersteunen wij jou wanneer je een bepaalde beroepskwalificatie wil behalen.

Indien hier voldoende professionele reden voor is, helpen wij jou bij jouw voorbereiding van externe certificeringsprogramma's bij toonaangevende opleidingsorganisaties.

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij haarmedewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie verandert. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

Afhankelijk van jouw ervaring en vaardigheden, zijn er kansen in Marketing and Sales, Product Management, Project Management, R&D, Service of Manufacturing.

Waar wij naar zoeken


Marketing en Sales profiel

  • Passie voor verkoop, en het werken met klanten en technologie   
  • Verlangen om deals te winnen en duurzame zakelijke partnerschappen   
  • Verlangen om de verwachtingen van de klant te overtreffen door te focussen op oplossingen en een oog voor het grote plaatje   
  • Vermogen om effectief te communiceren en presenteren bij verschillende stakeholders   

Ontdek meer