Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Project Management

Het leveren van grensverleggende technologieën

U kunt deze pagina bekijken in:

Onze producten en diensten beïnvloeden het dagelijks leven van mensen wereldwijd. Denk hierbij aan onze revolutionaire schone energie technologieën en de reeds 200.000 robots die wereldwijd zijn geïmplementeerd.

Onze projectmanagers leveren wat ABB belooft: het bereiken en overtreffen van de verwachtingen van de klant terwijl ze de duurzame, winstgevende groei behouden. Binnen de Benelux dragen wij doormiddel van het uitvoeren van projecten bij aan het beschermen van Nederland tegen het water. De besturingssystemen van ABB worden in Nederland gebruikt in de Stormvloedkering, Haringvlietkering en de Maeslantkering.

Waarom ABB voor Project Management?


Als projectmanager bij ABB, maakt je kennis met de aanpak van een aantal van de meest innovatieve en complexe technische projecten van vandaag, zoals EPC / turnkey-oplossingen die onze krachten bundelen, in zowel energie- als automatiseringstechnologie. Werken in een baanbrekend bedrijf is spannend op zich. Dit is het perfecte oefenterrein voor jouw vaardigheden op het vlak organisatie tot het tevreden houden van onze klanten en omgaan met veranderingen.

Dankzij onze aanwezigheid in meer dan 100 landen, heeft elk project dat je beheert een internationale dimensie. Als je werkt met klanten en collega’s over de hele wereld, zal jouw horizon verbreden en vind je nieuwe manieren om problemen op te lossen. Voorts wordt jouw vermogen om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar complexe vraagstukken versterkt.

De getalenteerde mensen waar je mee samenwerkt, de unieke projecten die je aanpakt en de wereldwijde schaal van ons bedrijf zullen je de vaardigheden en ervaring geven die je nodig hebt om jouw carrière naar het volgende niveau te brengen.

Begin nu met het zoeken naar vacatures!

Selecteer uw interessegebied en locatie

Loopbaantrajecten en ontwikkeling


Project manager

Onze projectmanagers zijn mensen met veel projectervaring.

Projectmanagers beginnen meestal hun carrière als projectplanners.

In de praktijk leren projectmanagers veel van meer ervaren collega’s en via onze befaamde leer- en ontwikkelingsprogramma’s. Op die manier ontwikkelen zij nieuwe vaardigheden en krijgen zij ervaring in specifieke vakdomeinen. Deze omvatten:
 • Projectrisicomanagement
 • Projectcontractmanagement
 • Projectleiding
 • Management en communicatie

Sommige kiezen voor een carrière als projectverantwoordelijke en het leiden van onze meest complexe projecten. Deze omvatten onder meer:
 • High-voltage gelijkspanning netwerken
 • Offshore windpark verbindingen
 • Complexe automatiseringssystemen in enorme petrochemische fabrieken of raffinaderijen

Functiekwalificaties

Jouw groei en ontwikkeling is van essentieel belang voor ons, want hoe meer je jouw talenten ontwikkelt, hoe beter onze organisatie presteert. Dus naast jouw persoonlijke ontwikkelingsplan ondersteunen wij ook de eventuele wens om een certificering te behalen op het vlak van professioneel projectmanagement.

Indien hier een duidelijke behoefte is, dan helpen wij je in de voorbereiding op een externe certificeringstraject in samenwerking met toonaangevende opleidingsorganisaties. Voorbeelden hiervan zijn het Project Management Institute in de Verenigde Staten of de International Project Management Association in Zwitserland.

Bovendien, als jouw vaardigheden en ervaring een bepaald niveau bereiken, kan je onze erkende interne kwalificatie behalen. Sommige onderdelen van deze kwalificatie werden ontwikkeld door de ‘George Washington University’, die ook de certificering verzorgt.

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij haar medewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie verandert. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

Projectmanagers die op zoek zijn naar andere mogelijkheden wisselen vaak naar Account Management, Business Management en General Management.

Wat wij zoeken


Project Management profiel

Ervaring in het managen van projecten van verschillende omvang, complexiteit en contracttype
 • Sterk georganiseerd en resultaatgericht; aantoonbaar vermogen om te plannen, beheren van complexe technische projecten, beheren van deadlines en budget.
 • Sterke aanleg voor de analyse financiële gegevens.
 • Capaciteit om risico’s en deze te verminderen.

Kwalificaties
 • Bachelor of Master diploma in een technische discipline.
 • IPMA of PMP® (Project Management Institute) gekwalificeerd of gecertificeerd.

Informatie en rapportagevaardigheden
 • Op de hoogte zijn van de financiële status en de planning van de toegewezen projecten; steeds een mondeling of een schriftelijk verslag kunnen maken, met een minimum aan inspanning.
 • Een duidelijke projectstatus kunnen geven aan klanten.
 • Potentiële projectproblemen communiceren naar de relevante stakeholders.

Mensenkennis
 • Goede communicator en ruimdenkend.
 • In staat om de behoeftes van de klanten te vervullen. Zelfs onder grote druk kunnen werken met collega’s in het hele bedrijf, het verkrijgen van de benodigde diensten, materialen en apparatuur van externe en interne leveranciers.
 • Vermogen om openheid, respect te stimuleren; in staat om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen bij klanten en partners.
 • Bevorderen van een gezonde balans tussen werk en privéleven binnen het projectteam.

Ontdek meer