Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Quality and Operational Excellence

Haal het maximum uit jouw talent

U kunt deze pagina bekijken in:

Kwaliteit en Operationele Uitmuntendheid (Quality and Operational Excellence) werkt samen met alle divisies van onze organisatie, en geeft ons de drive om de beste en meest vooruitziende speler op onze markten te zijn.


Onze Quality and Operational Excellence (Q&OpEx) teams zijn actief over de volledige waardeketen, van leverancier tot klant. Zij focussen op het verbeteren van de prestaties in de hele organisatie en geven ons een solide basis voor groei. Ons uiteindelijke doel is de huidige verwachtingen van onze klanten te overtreffen en voorbereid te zijn op hun toekomstige behoeften.

Waarom ABB voor Quality and Operational Excellence?


Wij zijn trots op onze geavanceerde vermogens- en productiviteitstechnologieën en -systemen ter wereld. Door ons zeer brede aanbod doen zich vele kansen voor om jouw vaardigheden en ervaring met betrekking tot de allernieuwste technologieën en processen te ontwikkelen.

Onze klanten verwachten natuurlijk het allerbeste van onze producten en diensten. Naarmate je onze onderneming helpt de verwachtingen te overtreffen, zal je veel uitdaging vinden in het uitbouwen van een topcarrière bij Q&OpEx.

Onze wereldwijde aanwezigheid zorgt voor een efficiënte service naar onze klanten. Alles wat je doet, zal dan ook een internationale dimensie hebben - dat geldt voor de teams waarin je werkt, de producten die je ondersteunt, de klanten die je bedient en de markten waarop zij actief zijn.

Een zo veelzijdige werkomgeving zal je helpen om vanuit vele invalshoeken kennis te maken met best practices en probleemoplossingen. Terwijl je ons helpt onze activiteiten te optimaliseren, verbeteren jouw analytische vaardigheden en verruim je jouw horizon.

De uitzonderlijke mensen met wie je werkt, de unieke projecten die je aanpakt en de wereldwijde dimensie van onze activiteit zullen jou de vaardigheden en de ervaring geven om jouw loopbaan naar een hoger niveau te tillen.

Begin nu met het zoeken naar vacatures!

Selecteer uw interessegebied en locatie

Loopbaantrajecten en ontwikkeling


Technisch loopbaantraject

Beginnende werknemers ontwikkelen hun knowhow door ondersteuning te geven op lokaal niveau. Typische activiteiten zijn:
 • Fabrieksondersteuning voor procesevaluatie
 • Opzetten van processen
 • Conformiteitscontroles van processen
 • Gebruik van kwaliteitstools en -technieken om processen te verbeteren
 • Coaching en trainen van 'continue verbetering teams'
 • Begrijpen en oplossen van kwaliteitsproblemen

Naarmate je meer ervaring hebt, kan je doorgroeien naar functies die een bredere kennis van de organisatie vergen. Als manager van een multicultureel team zal je met andere Q&OpEx-specialisten uit de hele wereld samenwerken om complexe waardeketenprocessen te optimaliseren.

Onze specialisten zijn internationaal erkende autoriteiten in hun vakgebied. Zij adviseren managementteams binnen de onderneming over geavanceerde Q&OpEx-technieken en geven advies wanneer de bestaande praktijken niet voldoende zijn om aan de verwachtingen van de klanten en de operationele eisen te voldoen.

Management loopbaantraject

Managers leiden functionele teams en streven ononderbroken naar kwaliteit bij de ondersteuning van hun lokale vestiging. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan, worden de teams complexer en zijn de managers verantwoordelijk voor een grotere groep stakeholders, zowel intern als extern. Succesvolle Q&OpEx-managers superviseren alle Q&OpEx-initiatieven voor één van hun lokale businessunits, en begeleiden en adviseren het lokale managementteam.

De hogere Q&OpEx-managers zijn leidinggevend op het niveau van de divisie of businessunit. Zij gebruiken hun vaardigheden en ervaring om de operationele strategie te plannen en te implementeren in een wereldwijde rol.

Functiekwalificaties

Wij zijn afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling. Hoe meer je uit jouw talent haalt, des te beter zullen wij als onderneming presteren. Naast de gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen helpen wij je wanneer je een voor Q&OpEx relevante beroepskwalificatie wil behalen. Voorbeelden:
 • Certified Quality Engineer
 • Certificaat in Kwaliteitsmanagement
 • Gecertificeerd Kwaliteitssysteem Auditor
 • Certificaat Lean Principles
 • Six Sigma Black Belt
 • Theory of Constraints

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij haar medewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie moet veranderen. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

De ervaring die je bij Q&OpEx opdoet, zal mogelijkheden scheppen in andere onderdelen van de onderneming zoals Engineering, Project and Product Management, Manufacturing, Service, Marketing and Sales en R&D. Wij verwachten van onze Q&OpEx-specialisten dat zij deze mogelijkheden aangrijpen om hun ervaring en hun kijk op de bedrijfsactiviteiten te verruimen.

Wat wij zoeken


Quality and Operational Excellence profiel

Je hebt de volgende kwaliteiten nodig:
 •  Grondig technisch inzicht, verworven in een relevante context
 • Het vermogen om samen te werken teneinde onze bedrijfsvoering te verbeteren
 • Inzicht in de behoeften van diverse stakeholders in een complexe sector
 • Het vermogen om anderen ertoe aan te sporen mee een gemeenschappelijke oplossing te zoeken
 • Streven en engagement om veranderingen door te voeren

Studie- en beroepskwalificaties:

De vereisten verschillen naargelang de rollen op de diverse niveaus. Zie de specifieke vacatures voor details.

Ontdek meer