Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Supply Chain Management

Constante focus, constante verbetering

U kunt deze pagina bekijken in:

In de 21e eeuw zijn het niet langer alleen ondernemingen, maar ook toeleveringsketens die concurreren. Inkoop faciliteert binnen de Benelux effectieve en kostenefficiënte inkoop.


Ieder jaar gebruikt ABB miljoenen producten en diensten uit meer dan 200 categorieën, geleverd door duizenden leveranciers uit de hele wereld. Ons doel is de uitbouw van een supply base die als een verlengstuk van de onderneming werkt en die waarde creëert door ononderbroken de kwaliteit, technologie, logistiek enz. te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te optimaliseren.

Wij ontwikkelen wereldwijde relaties om ons netwerk van leveranciers te versterken. Wij kopen alles aan wat de onderneming nodig heeft om haar aanbod van uiterst geavanceerde producten en diensten wereldwijd te ontwerpen, produceren, verkopen en onderhouden.

Of wij nu koper of hoogtechnologische componenten aankopen, of een beroep doen op het advies van studiebureaus, het organiseren van een toevoerketen beoogt twee doelstellingen: ons concurrentievermogen verhogen en onze klanten helpen succesvol te zijn.

Waarom ABB voor Supply Chain Management?


Door haar cultuur en haar geografische dekking behoort ABB waarschijnlijk tot de meest internationaal gediversifieerde ondernemingen ter wereld. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of met welk accent je Engels spreekt. Het enige wat telt is hoe goed je bent en hoe goed je in het team past. Ondanks onze wereldwijde toevoerketens worden onze activiteiten lokaal uitgevoerd. Vooral voor SCM-personeel zijn aan dit "glokale" karakter interessante uitdagingen verbonden.

Wij verbeteren ononderbroken de ontwikkeling van onze wereldwijde supply chain teams. We zijn betrokken bij de vroegste ontwikkelingsstadia van technologieën en producten; over de functies heen benutten wij processen, instrumenten en systemen voor het beheer van de toeleveringsketen. Om één van de beste toeleveringsketens ter wereld uit te bouwen, investeren wij in SMC- en leiderschapstraining.

Dat schept vrijwel onbeperkte mogelijkheden om jouw knowhow te verbeteren en de ervaring te verwerven die je nodig hebt voor een topcarrière, hetzij in vakgebieden die verband houden met de supply chain, hetzij in transport en logistiek.

Onze ruim 3.000 SCM-medewerkers zijn actief in meer dan 100 landen en wij kopen aan in de meeste van deze landen. Jouw werk zal dan ook een overwegend internationale dimensie hebben. Er doen zich uitstekende kansen voor om de wereld rond te reizen.

De uitzonderlijke mensen met wie je werkt, de unieke projecten die je aanpakt en de wereldwijde dimensie van onze activiteit zullen je de vaardigheden en de ervaring bezorgen om jouw loopbaan naar een hoger niveau te tillen.
Start de zoektocht naar een baan nu!

Selecteer jouw professioneel vakgebied en locatie

Loopbaantrajecten en ontwikkeling


Supply chain manager

Naarmate je bijleert - op het werk en in het kader van onze hoogwaardige ontwikkelingsprogramma's – zal je nieuwe manieren ontdekken om problemen op te lossen en moeilijke kwesties creatief af te handelen.

Onze medewerkers beginnen als inkopers, SCM-analisten of transport- en logistiekbeheerders, hoofdzakelijk op lokaal niveau, maar soms ook al regionaal of mondiaal. Zij verwerven knowhow in alle relevante vakgebieden zoals strategic sourcing, SCM, finance, onderhandelingen, contractbeheer, project management, operationele inkoop en transport en logistiek.

Als zij over de juiste vaardigheden en ervaring beschikken, kunnen zij een stap vooruit zetten en krijgen zij de leiding over SCM of transport en logistiek op lokaal, nationaal, regionaal of divisieniveau. Zij kunnen ook gespecialiseerde kennis opdoen in het vakgebied van hun keuze. Managers en specialisten gebruiken hun vaardigheden en deskundigheid om strategieën uit te werken op basis van gezonde SCM-praktijken, en vervolgens om lokaal en wereldwijd oplossingen te realiseren.

Onze hogere SCM-managers en -specialisten zijn internationaal erkende autoriteiten in hun vakgebied. Zij geven advies over geavanceerde SCM-oplossingen, fungeren als mentors binnen de SCM-gemeenschap en vertegenwoordigen dit vakgebied op het bredere ondernemingsniveau.

Functiekwalificaties

Wij zijn afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling. Om als onderneming steeds te blijven presteren zijn wij afhankelijk van jouw persoonlijke en professionele groei. 

Naast de gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen die wij met onze werknemers overeenkomen, helpen wij je bij het behalen van beroepskwalificaties zoals die worden uitgereikt door het Institute of Supply Management (ISM).

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij haar medewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie moet veranderen. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

Afhankelijk van jouw vaardigheden en ervaring kunnen zich kansen voordoen in vakgebieden zoals Marketing and Sales, Finance, Manufacturing, Operational Excellence en Quality of Project Management.

Wat wij zoeken


Supply Chain Management profiel

 • Om succesvol te zijn in SCM bij ABB, dien je over de volgende kwaliteiten te beschikken:
  • Goed technisch en/of zakelijk inzicht, verworven in een relevante context
  • Rekenvaardigheid en goede communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
  • Een open geest, bereidheid om te leren en zin voor samenwerking
  • Het vermogen om snel de eisen van een complexe sector te begrijpen
  • Het vermogen om voortdurend jouw prestaties te verbeteren en om te bepalen waar de processen in jouw vakgebied kunnen worden verbeterd
  • Het vermogen om sterke te banden smeden met klanten en collega's, zowel lokaal als wereldwijd
  • Flexibiliteit, bereidheid om te reizen
  • Goede kennis van het zakelijk Engels, andere talen ook wenselijk

Kwalificaties
 • Bachelor of master in een relevante richting, afhankelijk van het aanvangsniveau dat je voor ogen hebt
 • De vereisten verschillen naargelang de rol en het hiërarchisch niveau - zie specifieke vacatures voor alle details

Ontdek meer