Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Service

Snelle groei, state-of-the-art technologie, klanten van wereldklasse

U kunt deze pagina bekijken in:

Service is een van onze snelst groeiende vakgebieden, van prestatieverbetering tot de operationele efficiëntie en levenscyclusbeheer. Ons werk beïnvloedt het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld.

Werken met klanten om ervoor te zorgen dat onze producten en systemen optimaal presteren. Onze serviceteams lossen een breed scala van belangrijke industriële uitdagingen op. Wij verbeteren de productiviteit, betrouwbaarheid en de levensduur van ieder product met veiligheid steeds in het achterhoofd. Wij verminderen ook de kosten, het energieverbruik en de emissies bij onze klanten op een kritische manier.

Waarom ABB voor Service?


Ons portfolio omvat een aantal van de meest geavanceerde energie- en productiviteitproducten en -systemen in de wereld. Dat betekent dat je ervaring opbouwt met de nieuwste technologieën. Ook is er de mogelijkheid om jouw technische en commerciële kennis te ontwikkelen wanneer je werkt met onze klanten, velen van hen zijn marktleiders in hun sector.

Zodra je meer kennis hebt van ons volledige assortiment en van onze geavanceerde technologieën, kan je je richten op het verhogen van de betrouwbaarheid en de productiviteit van de producten en systemen bij onze klanten. Aan het begin van jouw carrière, kan dit gewoon een geval zijn van het verstrekken van reserveonderdelen of het uitvoeren van reparatie. Naarmate je verder evolueert, kan je evolueren naar het verstrekken van advies, optimalisatie en meer geavanceerde diensten aan onze klanten.

De uitzonderlijke mensen waar je mee samenwerkt, de unieke projecten die je aanpakt en de wereldwijde schaal van ons bedrijf, zal je de vaardigheden en ervaring geven die je nodig hebt om jouw carrière naar het volgende niveau te tillen.

Begin nu met het zoeken naar vacatures!

Selecteer uw interessegebied en locatie

Loopbaantrajecten en ontwikkeling

Er zijn twee belangrijke loopbaantrajecten binnen Service, één gericht op de technisch niveau en het ander op managementniveau. Wij staan volledig achter jou als je van koers wil veranderen binnen een ander vakdomein bij ABB.

Technisch loopbaantraject

Als je start op een instapniveau kan je beginnen als een service technicus, die een verscheidenheid aan on- en off-site taken uitvoert, bijvoorbeeld:
  • Installatie en inbedrijfstelling
  • Onderhoud
  • Reparaties
  • Engineering en advies
  • Uitbreidingen
  • Upgrades en inbouwsets
  • End-of-life services
  • Vervangingen

Zodra je voldoende ervaring hebt opgebouwd, kan je evolueren naar een specialistenrol, waarbij je technische ondersteuning biedt en problemen oplost in jouw expertisegebied. Afhankelijk van jouw vaardigheden en ervaring, kan je ook leiding geven aan een service team, waarbij je het volledige project beheert.

Op een volgende niveau, als een senior service specialist/engineer, kan je jouw expertise inzetten om de strategische behoeften van onze klanten te begrijpen. Je ontwikkelt aanbevelingen op basis van gedegen technische praktijken en biedt vervolgens oplossingen aan.

Op het hoogste niveau, wordt je internationaal erkend als een professional in jouw vakgebied. Je gebruikt jouw expertise om het management en klanten te adviseren over geavanceerde service-oplossingen. Je handelt ook als een mentor en ondersteunt servicespecialisten op alle niveaus.

Je kan ook werken als een service project manager, waarbij je gebruik maakt van jouw sterk ontwikkelde projectmanagement capaciteiten om specifieke technische problemen op te lossen in een lokale of globale omgeving.

Management loopbaantraject

Als je over managementervaring beschikt, kan je starten met het leiden van een team servicespecialisten en technici. Samen lever je kwalitatief hoogstaande en kosteneffectieve service aan klanten.

Er zijn vele mogelijkheden om jouw leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, met unieke uitdagingen en de mogelijkheid om dynamische teams over de hele wereld te leiden en onze service business te laten groeien.

Als service manager, ontwikkel en implementeer je onze servicestrategie om de groei te maximaliseren en de algehele financiële resultaten te verbeteren. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het opbouwen van klantenrelaties om bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen, toezicht te houden over on-site service teams, beheren van afspraken met leveranciers, beheren van de voorraden en, natuurlijk, leidt je jouw team effectief.

Functiekwalificaties

Wij zijn afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling. Om als onderneming steeds te blijven presteren zijn wij afhankelijk van jouw persoonlijke en professionele groei.

In aanvulling op de persoonlijke ontwikkelingsplannen ondersteunen wij je ook als je behoefte hebt aan professionele of technische kwalificaties:
  • Technische loopbaantraject: diploma in een relevante technisch domein
  • Management loopbaantraject: bachelor of masterdiploma in een relevante technische of business gerelateerd domein

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij haarmedewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie moet veranderen. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

Afhankelijk van jouw vaardigheden en ervaring, zijn er kansen op gebieden als Marketing en Sales, Product Management, Project Management en R&D.

Wat wij zoeken


Service profiel

Om te slagen in Service, heb je een solide technische kennis nodig binnen een relevant domein. Maar nog belangrijker is jouw mentaliteit en jouw vermogen om je te concentreren op de behoeften van de klant. Kun jij de eisen van een complexe business snel begrijpen? Weet je welke vragen te stellen en ook wanneer? Heb je het vertrouwen om dat te doen?

Je zal service van hoog niveau aan onze klanten aanbieden en tegelijkertijd identificeer je nieuwe bedrijfskansen voor ABB. Je moet dus een sterke relatie ontwikkelen met klanten en collega’s, op lokaal en wereldwijd niveau. Je werkt graag met klanten met een grote verscheidenheid aan culturen en in verschillende sectoren – van zware industrie en energieopwekking tot de voedsel- en papierindustrie.

Je moet flexibel zijn, bereid zijn om te reizen en in staat zijn om gemakkelijk te communiceren in het Engels, Nederlands en/of Frans. Wij verwachten dat je steeds onze veiligheidsnormen hanteert.

Ontdek meer