Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Sustainability

Best practices ontwikkelen bij een wereldleider

U kunt deze pagina bekijken in:

Als één van de grootste engineeringbedrijven ter wereld helpen wij onze klanten hun energie-efficiëntie te verbeteren, hun industriële productiviteit te verhogen en het milieu minder te belasten.


ABB draagt bij aan een meer duurzame samenleving en wereld. Een wereld waarin een groeiende bevolking een eerlijke toegang heeft tot gezondheid en welzijn. Nu en in de toekomst.

Wij werken samen met onze stakeholders - klanten, medewerkers, leveranciers, zakenpartners en de samenlevingen waarin wij leven en werken - om innovatieve oplossingen uit te werken.

Waarom ABB voor Sustainability?


Wij kunnen uitpakken met enkele van de meest geavanceerde vermogens- en productiviteitstechnologieën, -systemen en -diensten ter wereld. Met de oplossingen die ABB aanreikt voor sommige van de meest complexe milieuproblemen van onze planeet, ontdek je nieuwe initiatieven en grote uitdagingen. Er zijn altijd mogelijkheden om door te groeien. Vooral omdat wij duurzaamheid steeds nadrukkelijker in onze dagelijkse bedrijfsprocessen integreren.

In meer dan 75 landen verspreid over de wereld kijken onze duurzaamheidsspecialisten er op toe dat de naleving van deze best practices op vlak van duurzaamheid worden nageleefd. Dit heeft als gevolg dat talrijke projecten waarvoor je verantwoordelijk bent een internationale dimensie hebben. En dat biedt vele kansen om in verschillende landen te werken.

De uitzonderlijke mensen met wie je werkt, de unieke projecten die je opneemt en de wereldwijde dimensie van onze activiteit en waardeketen, bezorgen je de vaardigheden en de ervaring om jouw loopbaan naar een hoger niveau te tillen.

Begin nu met het zoeken naar vacatures!

Selecteer uw interessegebied en locatie

Wat wij doen

Deskundigen uit drie vakgebieden spannen zich in om duurzaamheid in al onze processen te integreren. Dit doen zij op zo’n manier dat dit begrepen, toegepast, gemeten en bekendgemaakt wordt over onze volledige waardeketen.

Gezondheid, veiligheid en milieu

Het gezondheids-, veiligheids- en milieubeheer (HSE) staat centraal in alles wat wij doen. ABB beheert de HSE-risico's en -effecten in al onze vestigingen overeenkomstig de normen ISO 14001 en OHSAS 18001. HSE-professionals adviseren en ondersteunen managers, medewerkers en andere stakeholders in de hele onderneming over belangrijke kwesties die te maken hebben met HSE en verantwoord ondernemen (CR). Deze HSA-professionals zijn bijvoorbeeld specialisten in gezondheid en veiligheid op het werk (OHS) en milieudeskundigen.

Deze professionals leggen zich toe op functieoverschrijdende initiatieven en stimuleren verbeteringsprogramma's op nationaal niveau of in de businessunits. Ze doen aan sensibilisering en werken normen uit om een kwaliteitscultuur op het vlak van HSE te ontwikkelen. Deze teams zien toe op de naleving van de lokale wetgeving en de beleidsopties van de groep, controleren de prestaties en brengen er verslag over uit. Daarnaast zorgen zij ervoor dat risicobeheersingsmaatregelen efficiënt en doelgericht worden uitgevoerd.

Verantwoord ondernemen

Onze specialisten helpen ons mogelijke negatieve effecten van diverse projecttypes op de mensenrechten te herkennen. Voor bepaalde projecten voeren zij de diligence-onderzoeken uit en geven zij de onderneming advies over manieren om risico's op het vlak van arbeids- en mensenrechten te vermijden of te beperken.

Bovendien geven onze deskundigen interne cursussen om onze medewerkers bewust te maken van problemen rondom mensenrechten in diverse landen. Zij bedenken en monitoren ook maatschappelijke projecten en bespreken namens ABB aangelegenheden met betrekking tot verantwoord ondernemen met stakeholders zoals investeerders, klanten, de Verenigde Naties en diverse niet-gouvernementele organisaties.

Beveiliging en crisisbeheersing

Als wereldwijde onderneming leveren wij vaak producten, systemen en diensten in gevaarlijke omstandigheden. Een netwerk van veiligheidsspecialisten controleert de veiligheidsrisico's en werkt wereldwijd met de onderneming samen om een verantwoord veiligheidsniveau voor personeel en bedrijfsmiddelen te waarborgen op klant-, project- en bedrijfssites. Onze beveiligingsteams beschermen ons door actief risico's te beheersen en onze mensen te sensibiliseren met opleidingen over beveiliging en crisisbeheersing.

Loopbaantrajecten en ontwikkeling


Technisch loopbaantraject

Beveiligings-, CR- en HSE-specialisten gebruiken hun vaardigheden en ervaring om complexe of gespecialiseerde projecten uit te voeren waarbij traditionele oplossingen vaak geen optie zijn. Zij bouwen kennis op over de betrokken vakgebieden in hun onderdeel van de organisatie. Vaak gaat het om zelfstandige medewerkers die gevestigde normen toepassen en andere professionals opleiden of coachen.

Beginnende specialisten werken met hogere managers om erop toe te zien dat de strategie overal ter wereld consequent wordt toegepast. Gaandeweg ontwikkel je een algemeen zakelijk inzicht en coachingsvaardigheden, voortbouwend op jouw algemene kennis van specifieke functies en bedrijfsdomeinen. Je leert gevestigde procedures ter discussie stellen en samen met de onderneming en diverse specialisten vind je manieren om onze werkwijze te optimaliseren en een werkcultuur te ontwikkelen die veiligheid, beveiliging en productiviteit ten goede komt.

Op het hoogste niveau beheersen duurzaamheidsmanagers en -specialisten alle coachingtechnieken en leiden zij groots opgezette veranderings- en ontwikkelingsinitiatieven. Dankzij hun ruime kennis van functionele domeinen weten zij hoe zij de onderneming kunnen ondersteunen door risico's te beperken en commerciële waarde toe te voegen.

Management loopbaantraject

Beveiligings-, CR- en HSE-managers leiden, begeleiden en ondersteunen teams in hun verantwoordelijkheidsgebieden op het niveau van de businessunits, landen of regio's. De meeste aandacht gaat naar het opbouwen van competenties en capaciteiten, de uitvoering van de strategie, prestatiemonitoring en -rapportering en het leidinggeven.

Functiekwalificaties

Wij zijn afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling. Om als onderneming steeds te blijven presteren zijn wij afhankelijk van jouw persoonlijke en professionele groei. Naast gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen ondersteunen wij jou wanneer je een bepaalde beroepskwalificatie op het gebied van duurzaamheid wil behalen.

Alternatieve carrièremogelijkheden

ABB stimuleert loopbaanflexibiliteit bij haar medewerkers. Wij proberen je altijd te steunen wanneer jouw prioriteiten evolueren en je van land, afdeling, businessunit of functie moet veranderen. Dat is één van de belangrijkste voordelen van een internationale werkgever met een zeer breed aanbod van producten en diensten.

Wat wij zoeken


Sustainability profiel

Wij zoeken mensen met ervaring of competenties in duurzaamheid, HSE, beveiliging en/of CR op alle niveaus. De vereiste functionele kennis en vaardigheden verschillen per functie, maar al onze mensen zijn:
  • Analytisch en oplossingsgericht ingesteld
  • Communicatief sterk
  • Change agents
  • Sterk in planning en management
  • Zeer sterk in het opbouwen van competenties en capaciteiten
  • Op de hoogte van technologieën, trends, richtlijnen en voorschriften in hun vakgebied

Op het beginnersniveau zoeken wij mensen met de volgende opleidingsachtergronden:
  • Milieuspecialisten: master of bachelor, bij voorkeur met 2-3 jaar ervaring in een milieugerelateerde rol.
  • OHS-specialisten: OHS-management, opleidingscertificaat, bij voorkeur met 2-3 jaar ervaring in een OHS-gerelateerde rol.
  • Security manager: bachelor en/of soortgelijk diploma bij de militaire of nationale politie, 2-3 jaar beveiligingservaring bij grote ondernemingen, beveiligingsfirma's, inlichtingendiensten en/of de nationale politie of het leger.

Ontdek meer