BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ZÜRICH (ZWITSERLAND), 21 DECEMBER 2017

ABB bevestigd als wereldwijd marktleider in DCS

Met een marktaandeel van ongeveer 20% in de sectoren is ABB toonaangevend in digitaal ondersteunde besturing en automatisering, zoals bevestigd door het rapport “Distributed Control Systems Global Market 2016-2021”.

ABB blijft wereldwijd de nummer 1 in DCS, zoals bevestigd door het rapport “Distributed Control Systems Global Market 2016-2021” dat door de ARC Advisory Group wordt gepubliceerd. Het bedrijf heeft volgens de onderzoeksanalisten van ARC het marktleiderschap sinds 1999 op doeltreffende wijze weten te behouden. In de analyse van de wereldwijde DCS-marktplaats houden zij rekening met meerdere factoren, waaronder marktomvang en -segmentering, marktprognose, structuur van de sector, marktaandelen van leveranciers en leverancierprofielen. 

Het marktanalyserapport van ARC geeft ABB ook erkenning voor de introductie van ABB AbilityTM, een uniforme, sectoroverschrijdende digitale oplossing. ABB Ability helpt klanten in de nutssector, de industrie, het transport en de infrastructuur nieuwe processen te ontwikkelen en bestaande te verbeteren door het bieden van inzichten en het optimaliseren van de planning en besturing van realtime bedrijfsprocessen. De resultaten kunnen vervolgens in de besturingssystemen worden ingevoerd om de belangrijkste variabelen zoals bedrijfstijd van de fabriek, snelheid en opbrengst te verbeteren.

“Met de ruim 70 miljoen verbonden apparaten en 70.000 besturingssystemen die we hebben geïnstalleerd en een jaarlijkse investering van 1,5 miljard USD in onderzoek en ontwikkeling, leidt ABB de digitale transformatie van de industrie”, aldus Peter Terwiesch, president van de industriële automatiseringstak van ABB.

Deze prestigieuze erkenning volgt op de onlangs aangekondigde prijs van de business consultants Frost & Sullivan die ABB noemden als bedrijf van het jaar 2017. ABB wordt geprezen om het bepalen van de standaard voor digitalisering met zijn DCS-portefeuille. ABB dat beschikt over een gedegen domeinkennis en een ongeëvenaarde digitale ervaring werkt samen met zijn klanten aan het zo goed mogelijk vervullen van hun wensen. ABB levert duurzame vooruitgang voor de energiesector, de waterindustrie en de verwerkende industrieën. 

Het leiderschap van ABB op het gebied van DCS komt tot uiting in ontelbare baanbrekende projecten verspreid over de hele wereld. ABB Ability System 800xA speelt een sleutelrol in het verzekeren van het succes van Sadara, de grootste chemische fabriek ter wereld die in een enkele fase is gebouwd. Het bewaken en automatiseren van het gehele productieproces is geheel geïntegreerd met System 800xA. Dit komt allemaal samen in 18 besturingssystemen en 260 werkstations voor operators. De integratiemogelijkheden hebben ook de mijn van Garpenberg geholpen om uit te groeien tot een van 's werelds meest kosteneffectieve en moderne mijnen ter wereld. Hijswerken, walsaandrijvingen, ventilatie, ontwatering, onderstations, transportbanden, vermalers, opslag van erts, onderhoud evenals documentbeheer en communicatie zijn naadloos geïntegreerd met het automatiseringssysteem. Emami

Cement heeft zeer recent gekozen voor System 800xA om zijn nieuwe productiefaciliteit te automatiseren. Dit zal helpen om de groei van de infrastructuur in India een impuls te geven.

ABB Ability Symphony® Plus is bijvoorbeeld de kernoplossing (a) voor de integratie van de nieuwe technologie voor emissiebeheersing bij een energiecentrale in Wisconsin (VS), (b) voor de bescherming van UNESCO-werelderfgoed Venetië (Italië) tegen hoog water via aansturing van het hoogwaterkeringsysteem MOSE van de stad, (c) voor het bieden van de automatiserings- en elektrificatieoplossing voor Adani,’s werelds grootste zonnecentrale op een enkele locatie, in Kamuthi (India) en (d) voor het Vietnamese nutsbedrijf Saigon Water Corporation (SAWACO) om de infrastructuur in realtime te kunnen besturen en bedienen, waardoor de hoeveelheid water zonder opbrengsten aanmerkelijk wordt teruggebracht.

ABB is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde oplossingen op het gebied van energievoorziening en automatisering en heeft een ongeëvenaarde ervaring wat betreft samenwerking met internationale sectoren en zorgt voor verbeterde bedrijfsprocessen en duurzame vooruitgang. ABB levert geïntegreerde en veilige digitale systemen, diensten en oplossingen die in de verwerkende industrieën en energiesector de prestatie automatiseren en optimaliseren.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is pionier en marktleider op de gebieden energie- en automatiseringstechnologie, elektrotechnische componenten, robotica en aandrijftechniek. Voortbouwend op een traditie van meer dan 125 jaar innovatie realiseert ABB vandaag de dag de toekomst van de industriële digitalisering en de vierde industriële revolutie. ABB heeft vestigingen in meer dan 100 landen. In totaal werken er ongeveer 136.000 mensen. www.abb.com

Neem voor meer informatie contact op met:

ABB Media Relations
Telefoon: +41 43 317 71 11
E-mail: media.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Zwitserland