Global site
ZÜRICH (ZWITSERLAND), 9 JANUARI 2018

ABB en Formule E bouwen samen aan de toekomst van elektrische mobiliteit

Als titelsponsor van het ABB FIA Formule E Kampioenschap verbindt grensverleggend technologisch marktleider ABB zijn naam aan 's werelds eerste volledig elektrische internationale FIA autosportserie.

ABB en de Formule E sluiten daarmee een baanbrekend partnerschap ter promotie van elektrische mobiliteit voor een duurzame toekomst. Sinds de eerste race in september 2014 in Beijing werd verreden, heeft de Formule E zichzelf op de kaart gezet als de belangrijkste volledig elektrische internationale autosportklasse. Een volgende stap in die ontwikkeling is gezet, nu internationaal grensverleggend technologisch marktleider ABB zijn naam en leiderschap op het gebied van innovatie en technologie aan de serie verbindt, die verder zal gaan als het ABB FIA Formule E Kampioenschap.

ABB beschikt over ongeëvenaarde expertise op het vlak van elektrificatie en is toonaangevend in de ontwikkeling van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf beschikt over het grootste aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen ter wereld. Dit alles maakt ABB de ideale branchepartner voor de Formule E. De Formule E fungeert als een competitief platform voor het ontwikkelen en testen van elektrische voertuig- en digitalisatietechniek. Het draagt bij aan een verdere verfijning van het ontwerp en de functionaliteit van elektrische voertuigen en de infrastructuur, evenals de bijbehorende digitale platforms. De nieuwe samenwerking biedt ABB en de Formule E een ideaal uitgangspunt om de grenzen van elektrische mobiliteit verder te verleggen.

“We hebben ontzettend veel zin om samen met de Formule E verder te bouwen aan de toekomst van elektrische mobiliteit,” aldus CEO Ulrich Spiesshofer van ABB. “Deze samenwerking brengt twee pioniers bij elkaar. ABB en de Formule E vullen elkaar goed aan, beide lopen voorop bij de nieuwste ontwikkelingen in digitalisatie- en elektrotechniek. Samen gaan we het volgende hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van deze opwindende sport en de deelname van sterke teams bevorderen. Samen bouwen we aan de toekomst – met elke opwindende race.”

Alejandro Agag, oprichter en CEO van de Formule E: “Dit is een historische dag voor de Formule E. Ik ben zeer verheugd internationaal technologisch marktleider ABB te mogen verwelkomen als titelpartner van de Formule E. Met zijn achtergrond en expertise op het gebied van elektro- en digitalisatietechniek is het bedrijf een ideale match. Net als wij staat ABB voor het verleggen van de grenzen van het mogelijke. Samen, als partners, gaan we baanbrekende technologie wereldwijd onder de aandacht brengen van fans en consumenten die het ABB FIA Formule E Kampioenschap volgen.”

Als wereldleider in infrastructuur voor elektrische voertuigen biedt ABB een compleet scala aan laadoplossingen voor elektrische voertuigen, elektrische en hybride bussen, en elektrificatieoplossingen voor scheepvaart en spoorwegen. ABB begaf zich in 2010 op de EV-laadmarkt en beschikt inmiddels over een snel groeiend internationaal netwerk van meer dan 6.000 snellaadpunten.

Over het ABB FIA Formule E Kampioenschap

Het ABB FIA Formule E Kampioenschap is de FIA serie van elektrische straatraces en is 's werelds eerste volledig elektrische, internationale single-seatercategorie in de motorsport. De Formule E brengt sensationele actie in enkele van 's werelds toonaangevende steden door te racen tegen de achtergrond van iconische skylines zoals New York, Hongkong, Parijs en Zürich.

Tijdens de vierde editie van het FIA Formule E Kampioenschap zullen 10 teams en 20 coureurs in 11 steden verspreid over vijf continenten strijden om te worden gekroond tot ABB Formule E-kampioen. In juli wordt het kampioenschap van 2018 afgesloten.

Volg de Formule E: 

www.FIAFormulaE.com
Facebook: www.facebook.com/FIAFormulaE 
Instagram: www.instagram.com/FIAFormulaE 
Twitter: www.twitter.com/FIAFormulaE (@FIAFormulaE) 
YouTube: www.youtube.com/user/FIAFormulaE

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 136.000 medewerkers. www.abb.com

Neem voor meer informatie contact op met:

ABB Media Relations
Telefoon: +41 43 317 71 11
E-mail: media.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Zwitserland