BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB en IBM, partners in kunstmatige intelligentie-oplossingen voor de industrie

26 april 2017 - Combinatie ABB Ability™ en IBM Watson vormt grote meerwaarde voor de klant

ABB en IBM (NYSE: IBM) hebben een strategische samenwerking aangekondigd waarbij ABB Ability, het toonaangevende digitale aanbod van ABB, wordt gecombineerd met de cognitieve mogelijkheden van IBM Watson Internet of Things. Het partnership creëert een meerwaarde voor klanten in de nutsvoorzieningen, industrie en transport & infrastructuur.

De klanten zullen voordeel halen uit de enorme domeinkennis en het uitgebreide portfolio van digitale oplossingen van ABB, gecombineerd met IBM’s expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie en zelflerende machines (machine learning), zowel als verschillende verticale markten. De eerste twee gezamenlijke oplossingen van ABB Ability en Watson zullen cognitieve inzichten naar de fabriek en slimme netwerken brengen, in real-time.

“Met deze krachtige samenwerking bereikt de industriële technologie nu echt een hoger niveau, dat verder reikt dan de huidige connected systemen, die gegevens slechts verzamelen. We gaan nu naar industriële activiteit en machines die gegevens zullen gebruiken voor het detecteren, analyseren, optimaliseren en ondernemen van acties, waardoor de bedrijfstijd, snelheid en opbrengst van klanten omhoog gaat”, aldus Ulrich Spiesshofer, CEO ABB.

“Met een installed base van 70 miljoen aangesloten apparaten, 70.000 digitale besturingssystemen en 6.000 bedrijfssoftware-oplossingen is ABB een betrouwbare leider binnen de industriële sector. We hebben een 40-jaar lange geschiedenis op het gebied van digitale oplossingen voor klanten. IBM is marktleider op het gebied van kunstmatige intelligentie en cognitieve informatica. Samen zullen IBM en ABB krachtige oplossingen creëren waarmee klanten hun voordeel kunnen halen uit de vierde industriële revolutie.”

Nieuw gamma aan baanbrekende oplossingen

Het aanbod aan baanbrekende oplossingen ontwikkeld door ABB en IBM zal bedrijven op een compleet nieuwe manier helpen hun grootste industriële uitdagingen aan te gaan, zoals het verbeteren van kwaliteitscontroles, het verminderen van uitvaltijd en het verhogen van de snelheid en opbrengst van industriële processen. De oplossingen bereiken een niveau van slimme industriële machines die gegevens gebruiken voor het detecteren, beredeneren en ondernemen van acties. Hiermee helpen ze industriearbeiders inefficiënte processen en overbodige taken beperken.

“Deze belangrijke samenwerking met ABB zal Watson nog verder brengen op vlak van industriële toepassingen – gaande van productie over nutsvoorzieningen tot transport en andere sectoren”, vertelt Ginni Rometty, voorzitter van de raad van bestuur, President en CEO van IBM. “De gegevens die via producten, faciliteiten en systemen gegenereerd worden, bieden een exponentiële vooruitgang in innovatie, efficiëntie en veiligheid. Enkel de uitgebreide cognitieve mogelijkheden van Watson en de unieke ondersteuning van ons platform voor industrieën kan deze enorme nieuwe bron van gegevens betrouwbaar in waarde omzetten. Wij gaan heel graag de samenwerking met ABB aan om dit nieuwe tijdperk in de industrie in te gaan.”

 

Real-time cognitieve inzichten voor de fabriek

ABB en IBM zetten de kunstmatige intelligentie van Watson bijvoorbeeld in om defecten op te sporen via real-time productiefoto's. Die worden door een ABB-systeem genomen en met IBM Watson IoT for Manufacturing geanalyseerd. Voorheen werd dit soort inspecties handmatig gedaan: een langzaam proces dat erg gevoelig is voor fouten. Door de real-time cognitieve inzichten van Watson direct naar de werkvloer te brengen en deze te combineren met de industriële automatiseringstechnologie van ABB, zijn bedrijven beter uitgerust om meer productie te draaien met een betere nauwkeurigheid en meer consistentie. De systeemoplossing kan de producent tijdens het productieproces op de hoogte brengen van kritieke fouten in de kwaliteit van de assemblage, die niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog. Hierdoor kunnen kwaliteitsmedewerkers snel ingrijpen. Bovendien heeft het efficiënt opsporen van defecten invloed op alle goederen op de productielijn; het helpt de concurrentiepositie van een bedrijf verbeteren, terwijl het prijzige herroepingen en reputatieschade voorkomt.

 

Real-time cognitieve inzichten voor slimme netwerken

Een andere toepassing is de capaciteit van Watson om voorspellingen te doen in vraag en aanbod van elektriciteit op basis van historische gegevens en informatie over weersomstandigheden. Hiermee kunnen ABB en IBM energiebedrijven helpen om de werking en het onderhoud van slimme netwerken te verbeteren. De integratie van conventionele en hernieuwbare stroomvoorzieningen zorgt in deze sector namelijk voor een toegenomen complexiteit. Verwachtingen voor temperatuur, zonlicht en windsnelheid worden gebruikt om verbruik te voorspellen, waardoor energiebedrijven het vermogen optimaal kunnen beheren en in real-time de prijzen kunnen bepalen.

Over ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 125 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 132.000 medewerkers. www.abb.com

ABB Ability™: ABB Ability portal

Over IBM

Neem voor meer informatie contact op met:

ABB

Media Relations

E-mail: media.relations@ch.abb.com

Telefoon: +41 43 317 6568

 

Investor Relations

E-mail: investor.relations@ch.abb.com

Telefoon: +41 43 317 7111

 

IBM

Kaveri Camire

E-mail: kcamire@us.ibm.com

Telefoon: +1 914 625 6395

 

Erica Topolski

E-mail: ericat@us.ibm.com

Telefoon: +1 617 803 7665