BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB laadt het grootste Europese netwerk elektrische bussen op in België

14 februari 2017 - ABB heeft van Volvo Buses opdracht gekregen voor de levering van nog eens 12 laadsystemen om het grootste netwerk van elektrische bussen en buslaadsystemen in Europa van stroom te voorzien. De order omvat installatielocaties in Charleroi, België en de levering van in totaal 15 ABB-laadstations tegen 2018. Hiermee zullen 101 hybride Volvo-bussen van stroom worden voorzien in het Waalse openbaar vervoer, dat wordt beheerd door TEC Group.

In januari heeft ABB alvast twee OppCharge-buslaadstations in België ingehuldigd. Die waren in februari 2016 besteld om elf elektrische hybride bussen van stroom te voorzien binnen een emissievrije zone in het centrum van Namen. De laadpunten zullen de bussen met een laadvermogen van 150kW binnen drie tot zes minuten volledig opladen aan de eindpunten van de busroutes. De snelladers van ABB voldoen aan de open interface OppCharge, wat betekent dat de bussen van andere fabrikanten ook kunnen worden opgeladen.

De reikwijdte van de tweede opdracht van ABB is een compleet turn-keyproject om nog eens 90 Volvo hybride bussen te laden en omvat twaalf 150kW-laadstations, substations, schakelinstallaties, civiele werken, installatie en een servicecontract.

"We zijn trots op de opening van de eerste twee snellaadbusstations in Namen. We zijn ook erg blij dat we de extra order van 12 laders hebben gekregen. Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar duurzaam openbaar vervoer", aldus Urs Waelchli, Product Group Manager van de afdeling Electric Vehicle Infrastructure van ABB.

"Door het gebruik van open industrie-interfaces zoals OppCharge, bieden we een systeem dat openstaat voor alle busmerken en andere laderfabrikanten. Wij geloven dat open interfaces en open standaarden de sleutel voor operators en steden zijn om de grootschalige invoering van CO2-emissievrij openbaar vervoer te omarmen."

Volvo Buses President Håkan Agnevall voegt toe: "Deze order is een mijlpaal in onze inzet voor e-mobility en bevestigt de concurrentiepositie van ons aanbod. We zien dat steeds meer wereldsteden kiezen voor geëlektrificeerd stadsbusverkeer om de slechte luchtkwaliteit en lawaaihinder tegen te gaan. De gemeenschappelijke interface voor het snel opladen van bussen en vrachtwagens, OppCharge, wint terrein. Het gebruik van een gemeenschappelijke interface zal de overgang naar elektromobiliteit in wereldsteden vergemakkelijken.”

De snelladers van ABB, met remote diagnostiek en beheer en over-the-air software-upgrades, zorgen voor een snelle respons en hoge beschikbaarheid. Met meer dan 5000 web-connected gelijkstroomsnelladers wereldwijd, hebben de connectiviteitsoplossingen van ABB voor een toonaangevende uptime in de industrie gezorgd.

De Volvo 7900 Electric Hybrid werkt ongeveer 70 procent van de route op elektriciteit, dus stil en zonder uitlaatgassen. Het opladen van de batterij duurt 3 tot 4 minuten met tussentijds opladen. Het energieverbruik is ongeveer 60 procent lager dan bij een gelijkaardige dieselbus. De hybride Volvo's rijden al in steden als Gotenburg, Stockholm, Hamburg, Luxemburg, Namen en Curitiba.

Over OPPCharge
Meer informatie over OppCharge via www.oppcharge.org

Neem voor meer informatie contact op met:
ABB EV Charging Infrastructure
Linda Muilwijk, Sales & Marketing Coordinator
+31 651846612
Linda.muilwijk@nl.abb.com