BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB rondt overname B&R af

Zürich, Zwitserland, 6 juli 2017

  • Overname zorgt voor uniek uitgebreid automatiseringsportfolio voor klanten wereldwijd
  • Duidelijke afspraken over groeistrategie van B&R, tussentijdse omzetdoelstelling van ruim $ 1 miljard
  • B&R wordt nieuwe internationale business unit Machine & Factory Automation
  • Investering in nieuw R&D-centrum getuigt van belofte om de zaken van B&R te laten groeien
  • Transactie met contant geld gefinancierd, overname zal in jaar één bijdragen positief bijdragen aan de bedrijfswinst
ABB kondigde vandaag aan dat de overname van B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) is afgerond, de grootste onafhankelijke leverancier van voornamelijk op producten en software gebaseerde oplossingen met een open architectuur voor de wereldwijde markt van de machine- en fabrieksautomatisering. De transactie, die op 4 april 2017 werd aangekondigd, is volledig gefinancierd met contant geld en naar verwachting zal de overname in het eerste jaar positief bijdragen aan de bedrijfswinst.

"Ik ben blij dat we B&R nu officieel welkom kunnen heten bij ABB. Met deze transactie wordt de historische kloof van ABB op het gebied van machine- en fabrieksautomatisering gedicht en wordt onze positie van marktleider in de industriële automatisering nog verder verstevigd. Nu we B&R hebben overgenomen, zijn wij de enige aanbieder van industriële automatiseringsoplossingen die bestaande klanten en verschillende branches het volledige spectrum van technologie- en softwareoplossingen kunnen bieden op het gebied van meten, beheersen, aandrijven, robotica, digitalisering en elektrificatie,” aldus Ulrich Spiesshofer, CEO van ABB. “Deze combinatie opent wereldwijd nieuwe groeikansen doordat we ons aanbod aan bestaande klanten kunnen uitbreiden en tevens het grote bereik, de ruime kennis van het vakgebied en de diepe technische expertise kunnen aanbieden aan branches en klanten die we nog niet eerder van dienst zijn geweest. Onze belofte om de zaken van B&R te laten groeien hebben we extra kracht bijgezet door te investeren in een nieuw R&D-centrum, dat naast het hoofdkantoor in Noord-Oostenrijk zal worden gebouwd.”

Deze transactie markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in de Next Level-strategie van ABB. Met de overname van B&R verstevigt ABB zijn positie als de tweede grootste speler ter wereld op het gebied van industriële automatisering. ABB bevindt zich nu in de unieke positie om de enorme groeikansen die de vierde industriële revolutie biedt te bemachtigen. De toonaangevende producten, software en diensten van B&R in PLC's (Programmable Logic Controllers), industriële pc's en op servobewegingen gebaseerde machine- en fabrieksautomatisering vormen de perfecte aanvulling op het industriële portfolio van ABB voor nutsbedrijven, de industrie en transport- en infrastructuurleveranciers.

Met de overname van B&R zet ABB een nieuwe belangrijke stap in de uitbreiding van het digitale aanbod, doordat het toonaangevende portfolio met digitale oplossingen, ABB Ability™, wordt gecombineerd met de sterke applicatie- en softwareplatforms van B&R, het grote hoofdkantoor, toegang tot klanten en automatiseringsoplossingen op maat.

“De culturen van B&R en ABB passen goed bij elkaar en we streven beide naar software en oplossingen met een open architectuur waarbij de klant centraal staat. De integratie zal hierdoor soepel verlopen, omdat we onze kwaliteiten gaan combineren en ons unieke uitgebreide aanbod zo veel mogelijk gaan vergroten ten gunste van onze klanten,” aldus Peter Terwiesch, President van de divisie Industrial Automation van ABB.

De afronding van de transactie betekent dat B&R onderdeel wordt van de divisie Industrial Automation van ABB en actief zal zijn als nieuwe wereldwijde business unit met de naam Machine & Factory Automation. In deze business unit worden tevens de PLC-activiteiten van ABB opgenomen. Het hoofdkantoor van de business unit bevindt zich in Eggelsberg (Oostenrijk), het nieuwe wereldwijde centrum van ABB voor machine- en fabrieksautomatisering, en wordt aangestuurd door Hans Wimmer, voormalig Managing Director van B&R. De oprichters van B&R, Erwin Bernecker en Josef Rainer, zullen tijdens het integratieproces een adviserende rol vervullen. ABB is van plan om verder te investeren in de groei van de operaties van B&R, waaronder R&D, en om voort te borduren op het succesvolle bedrijfsmodel van het bedrijf. Deze ambitie is ook terug te zien in de tussentijdse omzetdoelstelling voor B&R, die meer dan $ 1 miljard bedraagt.

“Het team van B&R is trots deel te mogen uitmaken van ABB en de toonaangevende divisie Industrial Automation,” vertelt Hans Wimmer, Managing Director van de nieuwe business unit Machine & Factory Automation van ABB. “Doordat onze culturen, aanvullende kwaliteiten en toonaangevende goed op elkaar aansluiten, kunnen ABB en B&R samen een nog aantrekkelijker waardepropositie bieden aan hun klanten ten tijde van de vierde industriële revolutie.

Het ervaren team professionals van B&R wordt in zijn geheel opgenomen in het team van de divisie Industrial Automation van ABB. De integratie wordt geleid door een speciaal hiervoor aangesteld team dat werkt vanuit Oostenrijk. In het team wordt zowel ABB als B&R vertegenwoordigd. ABB zal een bewezen effectief proces volgen om te waarborgen dat de integratie naadloos verloopt overeenkomstig de hoofddoelstellingen van de transactie.
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een baanbrekende en toonaangevende technologieleverancier voor elektrificatieproducten, robotica en bewegingstechniek, industriële automatisering en stroomnetten. Het bedrijf bedient wereldwijd klanten in de industrie, de transport- en infrastructuurwereld en nutsbedrijven. Al ruim 125 jaar levert ABB innovaties en vandaag de dag schrijft het bedrijf de toekomst van de industriële digitalisering en brengt het de energierevolutie en de vierde industriële revolutie op gang. ABB is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 132.000 werknemers in dienst. www.abb.com

Belangrijke notitie over toekomstgerichte informatie

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot de overname van B&R door ABB. Degelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen worden herkend aan woorden zoals doelstellingen, ambitie, plannen, intenties, verwachtingen en soortgelijke termen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en gaan gepaard met bijbehorende risico's en onzekerheden, waaronder factoren die deze kunnen vertragen, wijzigen of van koers kunnen laten veranderen. Derhalve is het mogelijk dat deze toekomstgerichte verklaringen leiden tot uitkomsten en resultaten die sterk kunnen verschillen van de huidige verwachtingen. Er kunnen geen garanties worden gegeven voor de toekomstgerichte verklaringen. Naast de andere risico's kan niet worden gegarandeerd dat deze overname zal worden afgerond, of als deze is afgerond, dat deze wordt afgesloten binnen de verwachte tijd of dat de verwachte voordelen van de overname worden verwezenlijkt. Toekomstgerichte verklaringen in het persbericht moeten samen met de vele onzekerheden die van invloed zijn op de zaken van ABB worden beoordeeld, in het bijzonder de onzekerheden die genoemd worden in de waarschuwingsfactoren die aan bod komen in het formulier 20-F van het jaarverslag van ABB voor het jaar dat eindigde op 31 december 2016. ABB is niet verplicht om toekomstgerichte verklaringen op openbare wijze bij te werken, ongeacht of dit al dan niet het gevolg is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anders.

Neem voor meer informatie contact op met:

Afdeling Media Relations
Telefoon: +41 43 317 65 68
Email : media.relations@ch.abb.com

Afdeling Investor Relations
Telefoon: +41 43 317 71 11
Email : investor.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich Suisse