BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB toont innovatieve oplossingen in het World Horti Center

Op 7 maart 2018 zal het World Horti Center in Naaldwijk officieel haar deuren openen. ABB heeft een permanente informatiestand binnen dit nieuwe internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw.

De wereldbevolking blijft groeien, waardoor technologie een toenemende rol zal spelen bij onze voedselvoorziening en de verduurzaming van de voedselketen. ABB levert hier een belangrijke bijdrage aan. Oplossingen en apparatuur van ABB worden voor vele doelen in de tuinbouw ingezet. Voorbeelden zijn het schakelmateriaal voor de assimilatieverlichting van de kassen en de drives voor aandrijving van pompen en ventilatoren. Ook op minder voor de hand liggende plaatsen in het productieproces worden hoogwaardige producten van ABB toegepast zoals industriële robots voor het palletiseren en verpakken van land- en tuinbouwproducten. Het is immers belangrijk om verse producten zo lang mogelijk vers te houden! Dat kan door producten ter plaatse zo snel mogelijk te verpakken en verzendklaar te maken. De robotoplossingen van ABB helpen bij het optimaliseren van die keten door ter plaatse betrouwbaar, efficiënt en nauwkeurig de producten te verwerken.

De Nederlandse kassenbouwers zijn wereldwijd succesvol. Dat succes is mede gebaseerd op de toepassing van componenten die door ABB geleverd worden. Omdat het World Horti Center zich naast kwekers, tuinbouwers en marktpartijen ook richt op de ontvangst van delegaties van overheden en buitenlandse bezoekers is het voor ABB extra aantrekkelijk om haar oplossingen in het kenniscentrum onder de aandacht te brengen.

"Automatisering en registratie van gegevens spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de processen. De automatiseringsoplossingen uit het ABB Ability™-programma bieden slimme mogelijkheden om data te verzamelen en processen te optimaliseren. Hoe meer je weet, hoe beter je de productie van tuinbouwproducten kunt reproduceren. Zo kan je de ideale omstandigheden creëren voor verantwoorde lokale productie", vertelt Marcel Zevenbergen, Segment Team Leader Food & Beverage bij ABB Benelux.

De openingshandeling van het World Horti Center zal door hare Majesteit Koningin Máxima verricht worden. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig. Vanaf dat moment biedt het World Horti Center diensten op het gebied van educatie, onderzoek en presentatie voor iedereen uit de internationale glastuinbouwsector. ABB toont er producten en oplossingen waarmee de tuinbouw geïnspireerd wordt om te innoveren en te werken aan een duurzame toekomst.

Adresgegevens:

World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Nederland

Meer informatie:

ABB Media Relations Benelux
Veerle Van Asbroeck
Country Communicatons Manager
Tel.: +32 486 13 40 82
E-mail: veerle.van-asbroeck@be.abb.com