BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB wint megadeal van 598 miljoen euro voor lange-afstandsverbinding voor elektriciteitsoverdracht in India

Nieuwe verbinding over een lengte van 1800 km heeft de capaciteit elektriciteit te leveren aan meer dan 80 miljoen mensen

ABB gaat samenwerken met de Indiase nationale netbeheerder Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID) in een megaproject met een waarde van meer dan 598 miljoen euro voor ABB, voor het leveren van een transmissieverbinding die de capaciteit heeft voor leveren van betrouwbare elektriciteitsvoorziening aan meer dan 80 miljoen mensen. Het Raigarh-Pugalur 800 kilovolt (kV) ultra-high-voltage direct current (UHVDC)-systeem zal Raigarh in centraal India verbinden met Pugalur in de zuidelijke staat van Tamil Nadu.

De verbinding van 1830 kilometer (km) zal een van de langste ter wereld zijn.  Met een capaciteit van 6000 megawatt – het equivalent van meer dan zes grote energiecentrales – zal dit voldoende zijn om te voldoen aan de vraag naar elektriciteit van meer dan 80 miljoen mensen in India. De twee-wegverbinding zal thermische energie en windenergie integreren voor transmissie naar centra met hoog verbruik, duizenden kilometers verderop gelegen, en zal hiermee de vraag naar elektriciteit in het zuiden ondersteunen, waar de windsterkte laag is, en zal schone energie transporteren naar het noorden, waar er een overschot is aan windenergie.

"ABB is vereerd om samen te werken met POWERGRID voor dit slimme transmissieproject over lange afstand”, aldus CEO Ulrich Spiesshofer van ABB. "Het leveren van betrouwbare elektriciteit aan de vraagcentra van India is een topprioriteit voor de Indiase overheid om het indrukwekkende groeimomentum van het land te ondersteunen. ABB zet zich al meer dan honderd jaar nadrukkelijk in voor India en met deze nieuwe transmissieverbinding over lange afstand brengen wij de voordelen van de Energierevolutie naar het land, voortbouwend op de kracht van onze sterke, lokale productieactiviteiten. Met onze state-of-the-art UHVDC-technologie, maken wij het balanceren van duurzame en conventionele elektriciteitsvoorziening over lange afstanden mogelijk op een slimme en betrouwbare wijze.”

ABB is de wereldwijde marktleider en partner bij uitstek voor sterkere, slimmere en groenere energienetwerken over de hele wereld door ondersteuning van voorzieningen en netbeheerders om de vruchten te plukken van de Energierevolutie en de Vierde industriële revolutie. De afdeling elektriciteitsnetwerken van ABB die dit megaproject zal leveren, is wereldwijd nummer 1 in dit segment.
"Als onderdeel van onze Next Level Strategy, zetten wij ons in voor de levering van de nieuwste technologieën zoals HVDC om duurzame energie te integreren en elektriciteit op een betrouwbare en efficiënte manier te transporteren en zo vitale toegang tot elektriciteit aan te bieden en een echte verandering in het leven van mensen teweeg te brengen”, verklaarde Claudio Facchin, President van de afdeling elektriciteitsnetwerken van ABB. "Wij zullen onze extensieve lokale technische en productiebasis in India en bewezen partnership met onze consortiumpartner BHEL benutten voor de uitvoering van dit prestigieuze project.

ABB heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van HVDC in India. ABB heeft de technologie meer dan 25 jaar geleden geïntroduceerd in het Vindhyachal-project in 1989. Raigarh-Pugalur is het zesde HVDC-project in India van ABB en de tweede UHVDC-installatie, volgend op de meervoudige terminal-verbinding North-East Agra, die al deels is geactiveerd en zich in de laatste fase van voltooiing bevindt. Het bedrijfsklare project omvat het ontwerp, bouw, levering, installatie en inbedrijfstelling en de levering van belangrijke uitrusting omvat de volledige UHVDC-centrales, inclusief transformatoren, omvormerkleppen, koelsystemen evenals bedienings- en beschermingstechnologie. 
De UHVDC-transmissie is een ontwikkeling van HVDC, een technologie die meer dan 60 jaar terug werd ontwikkeld door ABB. ABB heeft ongeveer 110 HVDC-projecten binnengehaald die een totaal geïnstalleerde capaciteit van meer dan 120.000 MW omvatten en ongeveer de helft van de wereldwijd geïnstalleerde capaciteit vertegenwoordigt.  

HVDC-transmissieverbindingen helpen bij bescherming van land omdat deze slechts een derde van de ruimte nodig hebben in vergelijking met het alternatief. In dit geval leidt dat tot een totaal van ongeveer 244 vierkante kilometer aan ruimtebesparing - ongeveer een derde van het Bangalore-gebied of het gehele oppervlak van de stad Kuala Lumpur. In dit megaproject zullen ook geselecteerde technologieën voor het minimaliseren van de voetafdruk van de transmissiestations toegepast worden.
De totale waarde van het project bedraagt meer dan 785 miljoen euro en het budget zal worden uitgevoerd door de consortiumpartner van ABB BHEL (Bharat Heavy Electricals Limited), een vooraanstaand bedrijf in de Indiase publieke sector. De order werd geplaatst in het vierde kwartaal van 2016.

De verwachting is dat het megaproject zal worden voltooid in 2019.

Neem voor meer informatie contact op met:

Media Relations

media.relations@ch.abb.com
+41 43 317 6568

 

ABB Ltd 

Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Zwitserland
 

Links