BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Elektrische auto's terug op volle toeren

Dankzij nieuwe technologieën maken elektrische auto's hun uitstekende reputatie opnieuw waar

Voor autoliefhebbers die altijd vol spanning op de laatste prestatiecijfers van de auto-pers wachten moet het getal 2,27 een sensatie zijn geweest. Zoveel seconden kostte het om de snelste acceleratie van 0 tot 60 mijl per uur1) die ooit door Motor Trend magazine geklokt werd te realiseren. Deze raketversnelling begin vorig jaar was niet het resultaat van een bandenschroeiende spurt door een peperduur Italiaans racemonster.Integendeel, het was een sprint van een gezinsauto uit Californië. En o ja, nog iets:deze test vond plaats zonder uitstoot van kooldioxide. De auto was volledig elektrisch: een Tesla, model S P100D.

Hiermee werd maar weer eens extra bewijs geleverd dat de elektrische auto meer is dan alleen een milieuvriendelijk, no-nonsense vervoermiddel. Vandaag de dag kunnen elektrische voertuigen zich meten met de best presterende brandstofauto's.

Iedereen die een beetje oplet, wist dat natuurlijk allang.

Per slot van rekening beleeft de Formule E (het elektrische neefje van de Formule 1) alweer zijn vierde seizoen en wordt nu gesponsord door ABB, de wereldleider op het gebied van oplaadtechnologie en besturingssystemen voor elektrische voertuigen.De serie staat nu bekend als het ABB FIA Formule E Kampioenschap. De vierde race van het seizoen 2017-18 vond plaats op 3 februari in Santiago, Chili.

Zoals historici op het gebied van automobielen u kunnen vertellen, hebben elektrische auto's zich altijd goed kunnen weren op de racebaan. De eerste auto in de geschiedenis die harder reed dan 100 mijl per uur (161 km/u) was een elektrische Baker Torpedo. Deze doorbrak deze snelheidsbarrière in 1902, waarbij hij zijn op brandstof rijdende concurrenten voorbleef.

Ondanks dit vroege succes bleven technologie en economie gedurende het grootste deel van de 20e eeuw gericht op benzine- en dieselmotoren. Daardoor kwamen elektrische auto's er bekaaid af als het ging om onderzoek en investeringen. Recentelijk hebben doorbraken op het gebied van accu's en oplaadsystemen er echter voor gezorgd dat elektrische voertuigen de vermogens die hen in vele opzichten superieur maken volop tentoon kunnen spreiden.

En tegenwoordig zijn de voordelen die elektrisch rijden oplevert voor prestatief hoogwaardige rijprestaties even bekend bij de makers van straatvoertuigen als bij deelnemers op het hoogste niveau van de internationale autosport.

De snelste superauto's ter wereld maken hun kwaliteiten nu waar met behulp van geavanceerde elektrische aandrijvingssystemen als aanvulling op de verbrandingsmotoren. Autotentoonstellingen van Frankfurt tot Parijs, Detroit en Tokio pronken met de introductie van radicaal ontworpen elektrische voertuigen, waarmee ze vooruitlopen op een toekomst waarin het gebrul van V12-motoren wellicht plaats maakt voor het zalige gesnor van een elektrische aandrijving.

Nu al merken fans van Formule E-races op dat ze het piepen van de banden tijdens het accelereren en het gieren van de motor kunnen horen. Het enige gebrul komt van het publiek dat hun favoriete coureur toejuicht.

De Formule E wordt gesanctioneerd door de Federation Internationale de l'Automobile, het bestuursorgaan van de grootste racecompetities ter wereld. De evenementen worden gehouden op tijdelijke stratenparcours in de steden, waardoor de actie dichtbij de toeschouwers wordt gebracht. In het huidige seizoen, dat tot en met juli loopt, worden nog races gehouden in Mexico Stad, Rome, Berlijn, Zürich en New York.

Formule-E auto's lijken in veel opzichten op Formule-1 bolides. Vanwege technische beperkingen op het gebied van de accu en oplaadtechnologie in 2014, toen de serie in het leven werd geroepen, beperken regels echter de energiecapaciteit van de ingebouwde accu tot 28 kilowattuur (28 kWh) en is opladen tijdens de race niet toegestaan. Dit betekent dat een auto met slechts één accu geen race kon uitrijden, waardoor er een team van twee coureurs en twee auto's nodig was (die in feite een estafette reden) om een wedstrijd van ongeveer 50 minuten uit te kunnen rijden. Bovendien beperkten de regels de topsnelheid tot 140 mijl per uur (ongeveer 225 km/u).

Maar als het nieuwe seizoen in oktober begint, zullen de ingebouwde accu's worden opgewaardeerd tot 54 kWh. Daarmee kan een enkele auto de race uitrijden.

Toch zal het opladen tijdens pitstops in de Formule E nog even moeten wachten op toekomstige ontwikkelingen in de sport en de technologie. Tot op heden hebben de snelste accu-opladers voor elektrische auto's – zoals de types waarmee ABB wereldleider in de technologie is geworden – ongeveer 12 minuten nodig.

Toch vormt het ABB FIA Formule E Kampioenschap nu al een blauwdruk voor andere motorsporten om aan te sluiten bij de overgang naar elektrische aandrijving. In 2019 zal MotoGP, de leider op het gebied van motorraces, een volledig elektrische serie op de kalender zetten, namelijk de Moto-e World Cup.

Inherente voordelen

Naast het feit dat accubeheer, snel opladen en efficiëntie van cruciaal belang zijn om races te kunnen winnen, is de potentiële integratie van technologie en kennis in producten voor de consument voor bedrijven die zich bezighouden met elektrisch racen net zo belangrijk. Daarom werken veel van de beste autoproducenten ter wereld met ABB samen bij onderzoek naar en ontwikkeling van technologie op het gebied van elektrische voertuigen.

De aantrekkelijkheid van elektrische motoren voor snelle wegauto's zit niet alleen in de wens om te streven naar duurzame alternatieven, of het verbeteren van de marketing met behulp van races. Deze aantrekkingskracht vindt zijn oorsprong in wetenschappelijke basisprincipes en gedegen mechanische logica.

Meest fundamenteel hierbij is een basiskenmerk van elektrische motoren. Deze leveren direct een maximale torsieoutput (de draaiende kracht die naar de wielen wordt gestuurd om een voertuig aan te drijven) zodra de motoras begint te draaien.

ABB EV charging stations in Davos, Switzerland
Oplaadstations van ABB voor elektrische voertuigen in Davos, Zwitserland

Bij een benzine- of dieselmotor dient de krukas minimaal 1.000 omwentelingen per minuut te maken (en meestal nog veel meer) om maximale torsie te ontwikkelen, een proces dat zelfs bij de snelste auto's en de beste coureurs niet onmiddellijk op gang komt, gezien de tijd die nodig is om gas te geven en alle onderdelen van de motor vol in beweging te zetten.

Hiermee vergeleken levert het onmiddellijke volle vermogen van een elektrische motor, met veel minder bewegende delen, een recordbrekende acceleratie.

Daarnaast zorgt de grote variatie aan snelheden die mogelijk zijn met elektrische motoren (er is geen begrenzing door zuigers die op en neer bewegen of kleppen die open en dicht gaan) er bij uitstek voor dat consumentenauto's kunnen rijden zonder schakelen. Omdat de torsie op de wielen constant is en nooit stokt tijdens het veranderen van snelheid kan het elektrische voertuig naadloos versnellen.

De flexibiliteit van het ontwerp die eigen is aan elektrische voertuigen heeft ook nog andere voordelen voor de prestaties. De accuset – de cellen, bedrading, temperatuurbeheersingssystemen en beschermende behuizing – is een zwaar onderdeel. Maar deze kan als een dunne platte eenheid laag in de auto geplaatst worden, dikwijls onder de vloer van de passagiersruimte. Dit verlaagt het zwaartepunt van het voertuig, waardoor besturing en stabiliteit verbeteren.

Dankzij ruimtevaarttechnologie, geavanceerde materialen en verbijsterend efficiënt energiebeheer komen elektrische voertuigen van hun saaie imago af. Formule E maakt het concept van snelle elektrische voertuigen geloofwaardig. Het biedt het publiek een vorm van motorsport aan die spannend is om naar te kijken en die vooruitstrevend is op het gebied van milieu.

1) 60 mijl per uur is maar iets minder dan 100 kilometer per uur.