PERSBERICHT, FEBRUARI 2018

ABB toont kracht van Connected Services en virtuele robotica op TechniShow 2018

Digitalisering is op dit moment de invloedrijkste katalysator voor innovatieve fabrieksautomatisering.

Ook de robots profiteren ervan. Ze kunnen dankzij digitalisering op afstand in topconditie worden gehouden, kunnen zich meten met hun robotcollega’s en beschikken over een virtuele tweeling. Op de TechniShow 2018 laat ABB zien welke krachtige toepassingen deze nieuwe digitale ingrediënten tot gevolg hebben.

Virtuele tweeling

Wie een robottoepassing bedenkt, begint zelden met de hardware. Verstandiger is het meestal om eerst in de virtuele wereld een ontwerp te maken en middels simulaties te kijken wat goed werkt en wat niet. Al jaren doen gebruikers van ABB-robots dat in Robotstudio, gewoon op hun pc. Sinds kort kan dat echter ook in Virtual Reality. Het grote voordeel van simuleren met een VR-bril op, is dat je een veel duidelijker beeld krijgt. De drager waant zich middenin de robotcel, ziet de gevaren van dichtbij, en ook mogelijke knelpunten manifesteren zich levensgroot. Bovendien is het nu mogelijk om de robot offline te programmeren middels de gebruikelijke ‘teach’-methodes uit de echte wereld: je neemt de robot virtueel bij de hand en leert hem op welke posities hij wat moet doen. Op de TechniShow 2018 kunnen bezoekers op de ABB-stand zelf ervaren hoe het is om een virtuele robottweeling van dichtbij te zien.

Connected Services

Een tweede digitale aanwinst die tijdens de TechniShow aandacht krijgt, zijn de zogenoemde ‘Connected Services’ van ABB. Dit uitgebreide serviceprogramma gebruikt de digitale mogelijkheden van de cloud om roboteigenaren meer grip op de betrouwbaarheid van hun productie te geven. Sensordata uit de robot kan op afstand worden uitgelezen, gevisualiseerd en geeft inzicht in de staat van de robot. Dit zowel voor onderhoud als performance. Door namelijk de realtime meetwaarden vanuit verschillende robots naast elkaar te leggen, zie je snel genoeg of een bepaalde as eigenlijk te warm wordt, of dat er misschien een efficiëntere baan mogelijk is. Ook kunnen met Connected Services alle reserveonderdelen van de hele robotvloot eenvoudig worden beheerd. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

ABB Robotics op Technishow 2018

De TechniShow 2018 vindt plaats van 20 t/m 23 maart plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. ABB is er met diverse oplossingen op het gebied van simplificeren, digitaliseren en collaboratie te vinden op stand E054 en E068 in hal 10.

ABB Robotics is één van de grootste leveranciers ter wereld van industriële robots, robotsoftware, aanvullende systemen, modulaire productiecellen en services voor robottaken zoals lassen, handling, assemblage, verven en afwerken, picking, verpakken, palletiseren en machineondersteuning. Belangrijke marktsegmenten waarin ABB Robotics actief is, zijn automotive, plastics, metaal, gieterijen, elektronica, machinegereedschappen, de farmaceutische industrie en de agro-food. 

Met een sterke focus op oplossingen helpt ABB Robotics producenten om hun productiviteit, productkwaliteit en de veiligheid van medewerkers te verhogen. ABB heeft wereldwijd meer dan 300.000 robots geïnstalleerd. Alle ABB Robotics-producten worden in 53 landen en meer dan 100 locaties volledig door 6000+ professionals ondersteund, waarmee ze zich kunnen beroepen op het grootste servicenetwerk in de industrie. ABB Robotics is daarmee zowel technologisch als in service een pionier, met een sterke vertegenwoordiging in het digitale domein. Dat maakt ABB Robotics tot een one-stop-shop voor robots én turnkey-oplossingen met de beste software die in de industrie voorhanden is.

Neem voor meer informatie contact op met:

ABB Robotics Benelux
Martin van der Have
E-mail: martin.have@nl.abb.com
Select region / language