BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Volop kennisoverdracht tijdens de Data Center Expert Day

Bezoekers en organisatoren kijken voldaan terug op een geslaagde Data Center Expert Day. De themadag werd op 8 maart 2018 gehouden in het ABB Experience Center te Nieuwegein. Zowel ABB als externe sprekers inspireerden de toehoorders. Een vijftigtal deskundigen is nu volledig op de hoogte van de nieuwste oplossingen van ABB voor datacenters.

De datacentermarkt verandert in rap tempo. Op welke ontwikkelingen moeten we inspelen? Hoe beïnvloedt de vierde industriële revolutie de wijze waarop we omgaan met onze kritische infrastructuur en waar liggen kansen? Op die vragen gaven specialisten hun visie.

Stijn Grove van de Dutch Data Center Association verzorgde de aftrap met een heldere uitleg over het Nederlandse data centerlandschap, met in het bijzonder aandacht voor de economie. Hij werd opgevolgd door ABB’ers Dave Sterlace en Robert Daems, die beide twee lezingen gaven die hier verder op ingingen vanuit de visie van ABB.

Sterlace, Global Head of Data Center Technology, ging tijdens zijn voordracht ‘Digital infrastructure for the digital age’ in op de groeiende behoefte aan data centercapaciteit en hoe een digitale data center infrastructuur de datacenter operator hierbij kan helpen. Hij illustreerde zijn theorieën op een aansprekende manier door een vraag te poneren die iedereen tegenwoordig aangaat: ‘what happens in an internet minute?’

Nadat Robert Daems de aanwezigen had verteld over een praktijkvoorbeeld bij Serverius, waarbij ABB de elektrische infrastructuur heeft aangepast, was de beurt aan Arto Lind, de Data Center Automation Specialist van ABB. Hij liet aan de hand van een demo zien hoe met het ABB Ability Data Center Automation System dankzij één display managementsysteem de operationele slagkracht en efficiëntie word geoptimaliseerd. Afsluitend gaf Rainer Kirsch van HPE, een belangrijke partner van ABB, zijn visie op het heden en de toekomst, een periode waarin ‘everything computes’. Hier gaat Edge Data Centers een grote rol in spelen.

Na afloop van de voordrachten maakten de bezoekers een tour door het ABB Experience Center. De noodsituatie route-ervaring rond het noodverlichtingprogramma van ABB en toepassing van ABB Ability™-oplossingen voor het industriële internet of things zorgden voor aanvullende inspiratie. Tijdens het afsluitende drankje werd er nog lang nagepraat over de toekomstgerichte oplossingen die tijdens de kennissessies voorgesteld werden.

Meer informatie:

Robin Koeken
Segment Team Leader Data Centers Benelux
Mobile: +31 (0)6 53 14 47 97
E-mail: robin.koeken@nl.abb.com