Κεντρικός έλεγχος με ενεργοποιητές ράγας

Η καλωδίωση σε ένα σύστημα free@home με κεντρικό έλεγχο απαιτεί τη χρήση ενεργοποιητών ράγας, που τοποθετούνται στον ηλεκτρικό πίνακα της εγκατάστασης (όλες οι επιστροφές των φορτίων επιστρέφουν στον πίνακα), καθώς και αισθητήρων που τοποθετούνται μέσα στο χώρο της κατοικίας. Στο free@home αισθητήρες ονομάζονται οι διακόπτες, οι ανιχνευτές κίνησης και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μπορεί να δώσει εντολή σε έναν ενεργοποιητή. Όλοι οι αισθητήρες και οι ενεργοποιητές διασυνδέονται μεταξύ τους με ένα διπολικό καλώδιο bus, που ξεκινά από το τροφοδοτικό του πίνακα και καταλήγει στα χωνευτά κουτιά. Τα καλώδια ισχύος (230 V των φορτίων) κατευθύνονται στον πίνακα, όπου και συνδέονται στις επαφές εξόδου (επαφές ισχύος) των ενεργοποιητών (ρελέ) ράγας.

Απαραίτητος εξοπλισμός

Η καρδιά του συστήματος. Μέσω του ασύρματου δικτύου που δημιουργεί πραγματοποιείται ο προγραμματισμός των λειτουργιών.

Τροφοδοτικό με ενσωματωμένο τσοκ. Οπτική διάγνωση ομαλής λειτουργίας ή σφάλματος μέσω ενδεικτικών LED.

Διακόπτες που διατίθενται με διάφορα σύμβολα όπως ρολά, φώτα, dimmer, σενάρια.

Ανιχνευτές κίνησης με δυνατότητα περιορισμού εύρους για αποφυγή ανίχνευσης κίνησης ζώων.

Μετώπη θερμοστάτη.

Μονάδα αισθητήρα, 1 πλήκτρο. Για τη μετάδοση σήματος ενεργοποίησης φωτισμού, ρύθμισης φωτεινότητας και ελέγχου ρολών σε ενεργοποιητές ράγας ABB-free@home®.

Μονάδα αισθητήρα, 2 πλήκτρα. Για τη μετάδοση σήματος ενεργοποίησης φωτισμού, ρύθμισης φωτεινότητας και ελέγχου ρολών σε ενεργοποιητές ράγας ABB-free@home®.

Ενεργοποιητής ράγας, 4 καναλιών για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση έως και 4 ανεξάρτητων ωμικών φορτίων 230 V.

Ενεργοποιητής dimmer ράγας, 4 καναλιών. Πολυκάναλο universal dimmer ράγας για τη ρύθμιση της φωτεινότητας σε λαμπτήρες LED, πυρακτώσεως, αλογόνου 230 V, αλογόνου χαμηλής τάσης μέσω συμβατικών ή ηλεκτρονικών Μ/Σ και ντιμαριζόμενους λαμπτήρες οικονομίας.

Ενεργοποιητής ρολών ράγας, 4 καναλιών. Για τον έλεγχο έως και 4 διαφορετικών ρολών ή μηχανισμών σκίασης.

Ενεργοποιητής θέρμανσης ράγας, 6 καναλιών. Για τον έλεγχο θερμοηλεκτρικών βαλβίδων σε συστήματα ψύξης/ θέρμανσης.

Ενεργοποιητής θέρμανσης ράγας, 12 καναλιών. Για τον έλεγχο θερμοηλεκτρικών βαλβίδων σε συστήματα ψύξης/ θέρμανσης.

Δυαδική είσοδος ράγας, 4 καναλιών. Καταγράφει παλμούς AC/DC τάσης από 10 έως 230 V μέσω 4 καναλιών εισόδου. Η πληροφορία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των επαφών εξόδου ενεργοποιητών του συστήματος ABB-free@home ®.

Select region / language