Global site

Το website της ΑΒΒ χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας εδώ συναινείτε στη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα

Οφέλη Emax 2 για κατασκευαστές πινάκων

Emax 2: Μικρότεροι, ασφαλέστεροι και πιο αποτελεσματικοί από ποτέ


Οι Εmax 2 είναι η νέα σειρά αυτομάτων διακοπτών ισχύος ανοιχτού τύπου της ΑΒΒ. Με τεχνολογία αιχμής παρέχουν μια νέα γενιά ηλεκτρονικών μονάδων προστασίας με πολλαπλές δυνατότητες όπως προστασία, μέτρηση, οπτικοποίηση αλλά και διαστάσεις διακοπτών πιο συμπαγείς από ποτέ. Η ΑΒΒ έρχεται να προσφέρει νέες λύσεις στους κατασκευαστές πινάκων και τους συνεργάτες της.

Ευκολότερη εγκατάσταση των διακοπτών, ευκολότερη σύνδεση στους ζυγούς, ευκολότερες συνδέσεις στους ακροδέκτες, εξοικονόμηση έως και 30% στις εξωτερικές διαστάσεις των πεδίων που είναι εξοπλισμένα με Emax 2 αλλά και απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας μέσω πολλαπλών πρωτοκόλλων, ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και ειδικός χώρος για την τοποθέτηση των εξαρτημάτων είναι μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρουν οι νέοι Emax 2 στους κατασκευαστές πινάκων.

Άνετη σύνδεση στους ζυγούς


Οι νέοι ακροδέκτες των διακοπτών μπορούν να αλλάξουν από οριζόντια σε κατακόρυφη διάταξη στρέφοντάς τους κατά 90ο, επί τόπου στην εφαρμογή. Επιπλέον, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στα πιο κοινά μεγέθη ζυγών ανάλογα με το ονομαστικό τους ρεύμα, για ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη σύνδεση. Το γεγονός αυτό προσφέρει την απόλυτη ευελιξία τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή ενός πίνακα χαμηλής τάσης. 

Κάθε ακροδέκτης έχει σχεδιαστεί για τις τυποποιημένες διαστάσεις των ζυγών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαία η ύπαρξη αποθέματος για πολλούς διαφορετικούς τύπους και διαστάσεις.

Περισσότερες δυνατότητες συνδέσεων

  • Κάθε διακόπτης Emax 2 μπορεί να εξοπλιστεί με πολλαπλά στοιχεία επικοινωνίας (modules). Οι μονάδες επικοινωνίας επιτρέπουν στους αυτόματους διακόπτες να ενσωματωθούν σε συστήματα αυτοματισμών ή διαχείρισης ενέργειας μέσω πρωτοκόλλων επικοινωνίας: Modbus, Profibus, Devicenet ή μέσω των νέας γενιάς πρωτοκόλλων Modbus TCP, Profinet και Ethernet IP. Οι ικανότητες επικοινωνίας του διακόπτη μειώνουν το κόστος και τις δυσκολίες που έχουν τα συμβατικά στοιχεία επικοινωνίας.

  • Με τα νέα κιβώτια ακροδεκτών η καλωδίωση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη, καθώς δεν απαιτείται κανένα εργαλείο για τις συνδέσεις.

Νέος διακόπτης Emax 2:

Πιο αποδοτικός
Πιο ασφαλής
Πιο εύκολος
  • Μικρότερο μέγεθος πινάκων
  • Λιγότερος χαλκός

Η εξοικονόμηση στον χαλκό οφείλεται στις μικρότερες διαστάσεις των διακοπτών και των πεδίων, αλλά και στη μείωση των απωλειών ισχύος.

Εξοικονόμιση χαλκού:
Μήκος ζυγών -20%
Πάχος ζυγών: -8%

  • Ασφαλής εγκατάσταση των εξαρτημάτων: η μετακίνηση του καλύμματος της πρόσοψης των διακοπτών καλύπτει μόνο την πρόσβαση στον χώρο των εξαρτημάτων και όχι την περιοχή χειρισμού. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται επιπλέον προστασία στο προσωπικό που κάνει τη συντήρηση αλλά και στον διακόπτη από πιθανή ανεπιθύμητη βλάβη. Ο μηχανισμός χειρισμού παραμένει προσβάσιμος για λόγους συντήρησης, μετακινώντας κάποιες εσωτερικές μετόπες/καλύμματα.

  • Δυνατότητα κλειδώματος των προστατευτικών διαφραγμάτων από το εμπρόσθιο μέρος του σταθερού διακόπτη, ενώ βρίσκεται σε θέση «test» και πριν ο διακόπτης βγει σε θέση «εκτός», ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια για το προσωπικό. Επιπρόσθετα το κλείδωμα γίνεται ξεχωριστά για τα πάνω και κάτω άκρα ανάλογα με την απαίτηση της εφαρμογής.
  • Εύκολη εγκατάσταση. Με εξειδικευμένους οδηγούς οι οποίοι επιτρέπουν τη σωστή μετακίνηση από τη θέση «εντός», στη θέση «test» και στη θέση «εκτός». Οι οδηγοί αυτοί εκτείνονται και εκτός του σταθερού μέρους του διακόπτη επιτρέποντας έτσι την τοποθέτηση του κινητού μέρους του διακόπτη πάνω στον οδηγό ο οποίος θα συρθεί πλέον εύκολα και ασφαλώς σε θέση «εντός».

  • Εύκολη αναβάθμιση. Τα χαρακτηριστικά του Emax 2 επιτρέπουν την εύκολη αντικατάσταση διακοπτών της προηγούμενης γενιάς Emax σε πίνακες ήδη πιστοποιημένους σύμφωνα με το IEC61439-2, χωρίς να χρειαστεί νέα έκδοση πιστοποιητικών, αφού εκπληρώνονται όλες οι απαιτήσεις αναφορικά με τις αντικαταστάσεις (παράγραφος 10.10.3.5, πίνακας 13 του προτύπου IEC61439-1).

  • Ευελιξία στη θέση του ουδετέρου αγωγού σε 4P διακόπτες, αφού η σειρά με την οποία δηλώνεται η διαδοχή μπορεί να αλλάξει εύκολα μέσω των μονάδων προστασίας (N, L1, L2, L3 ή L1, L2, L3, N).

  • Εύκολος διαχωρισμός φάσεων. Με πρόβλεψη για κατάλληλο χώρο κατά μήκος του διακόπτη όπου τοποθετούνται με άνεση τα διαχωριστικά φάσεων.

Δημοφιλείς σύνδεσμοι

Τροφοδοσία Δικτύου ΑΒΒ