Μοναδική αίσθηση ελευθερίας

Η νέα τάση στην κατασκευή σύγχρονων κατοικιών βρίσκεται στην ενσωμάτωση λειτουργιών αυτοματισμού και τηλεχειρισμού από έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) και tablets σε όλες τις βασικές λειτουργίες της κατοικίας (έλεγχος φωτισμού, ρολών, θέρμανσης κ.α.), με σκοπό να προσφέρουν στον χρήστη ευκολία και άνεση στην καθημερινότητα του. 

Φανταστείτε ένα έξυπνο σπίτι, που λίγο πριν σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι σας ενεργοποιεί αυτόματα τη θέρμανση για να μπορείτε να κινείστε άνετα χωρίς να κρυώνετε, ή που σας ξυπνάει με το ελαφρύ πρωϊνό φως του ήλιου, ανεβάζοντας αυτόματα τα ρολά σε ένα χαμηλό ύψος. Ένα έξυπνο σπίτι που να μπορεί με το πάτημα ενός πλήκτρου από το κινητό σας τηλέφωνο, να προετοιμάζει ένα ζεστό μπάνιο, που θα σας περιμένει όταν επιστρέψετε μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή το γυμναστήριο. Και το βράδυ, φεύγοντας από το σπίτι, να μπορεί αυτόματα ή με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, να κατεβάζει όλα τα ρολά και να κλειδώνει τις ηλεκτρικές κλειδαριές της κατοικίας σας προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια. Και εάν κατά τη διάρκεια που λείπετε, κάποιος χτυπήσει την πόρτα του διαμερίσματός σας, τότε με μια κλήση στο έξυπνο τηλέφωνό σας να σας ενημερώνει, ώστε να νιώθετε πάντοτε ήρεμοι και ασφαλείς.

Πλεονεκτήματα του συστήματος με μία ματιά

Για τον τελικό χρήστη
Για τον εγκαταστάτη
 • Δυνατότητα ελέγχου ρολών/φωτισμού αυτόνομα ή σε ομάδες.
 • Δυνατότητα κεντρικού ελέγχου φωτισμού/ρολών ή άλλων λειτουργιών κατά την είσοδο ή την έξοδο από το σπίτι (master on/master off).
 • Δυνατότητα σεναρίων, όπως π.χ.:
  • «βλέπω ταινία»: χαμηλώνει ο φωτισμός του χώρου, κατεβαίνουν τα ρολά,
  • «μπαίνω στο σπίτι»: ανάβει ο φωτισμός, ενεργοποιείται η θέρμανση καθώς και ο θερμοσίφωνας,
  • «καληνύχτα»: σβήνουν τα φώτα της οικίας καθώς ενεργοποιούνται αυτά του εξωτερικού χώρου, χαμηλώνει η θέρμανση και ενεργοποιείται ο συναγερμός.
 • Εύκολη εγκατάσταση χωρίς πολύπλοκες καλωδιώσεις για ελαχιστοποίηση του χρόνου τοποθέτησης χωρίς πολλά μερεμέτια.
 • Δυνατότητα τηλεχειρισμού μέσω δωρεάν εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σας.
 • Αναβάθμιση της λειτουργικότητας της κατοικίας και αύξηση της μεταπωλητικής της αξίας.
 • Δυνατότητα καθορισμού χρονοπρογραμμάτων που υποκαθιστούν όλες τις καθημερινές λειτουργίες του χρήστη, όπως το άνοιγμα των ρολών και την ενεργοποίηση της θέρμανσης σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.
 • Συνεργασία του συστήματος με οποιοδήποτε αισθητήρα (ανίχνευσης υγρών, φυσικού αερίου κ.α.) για την ενεργοποίηση συγκεκριμένων λειτουργιών ή σεναρίων.
 • Σχετικά χαμηλό κόστος τοποθέτησης λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα καλωδίωσης μίας συμβατικής εγκατάστασης καθώς και τον περιορισμό μελλοντικής της επέκτασης.
 • Δυνατότητα μεταβολής σεναρίων ή εντολών κεντρικού ελέγχου ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη και σύμφωνα με τις πιθανές μελλοντικές αλλαγές στη χρήση του κάθε χώρου (π.χ. επέκταση χώρου είτε αλλαγή από χρήση ως γραφείο σε παιδικό δωμάτιο).
 • Διακόπτες με λυχνίες ένδειξης κατάστασης λειτουργίας ή προσανατολισμού.
 • Ενεργοποίηση φορτίων πχ. Φωτισμού, μέσω ανιχνευτών κίνησης.
 • Το σύστημα free@home αποτελεί μία ανταγωνιστική πρόταση οικιακού αυτοματισμού για τον τελικό χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικά χαμηλό κόστος σε σχέση με μία συμβατική εγκατάσταση αυτοματισμού (υψηλή πολυπλοκότητα καλωδίωσης, περιορισμοί επέκτασης κλπ).
 • Εύκολη καλωδίωση (όλες οι επιστροφές γυρίζουν στον πίνακα) και δυνατότητα παραμετροποίησης των λειτουργιών προγραμματιστικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, χωρίς αλλαγές στην καλωδίωση.

 

Χειρισμός από την άνεση του καναπέ σας

Δυνατότητα τηλεχειρισμού από το smartphone ή το tablet. Με το πάτημα ενός πλήκτρου θα κατέβουν όλα τα ρολά και θα κλείσουν τα κεντρικά φώτα, για να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία, χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από τον καναπέ σας.

Διακόπτες με λυχνίες προσανατολισμού ή ένδειξης λειτουργίας

Οι διακόπτες διαθέτουν λυχνίες LED που μπορούν να ενεργοποιούνται όταν ενεργοποιείται και ο φωτισμός ή να παραμένουν μόνιμα αναμμένες λειτουργώντας ως λυχνίες προσανατολισμού.

Απλή αλλαγή λειτουργιών

Και αν η διάθεσή σας ή η χρήση του χώρου σας άλλαξε; Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να σας προβληματίσει, καθώς οι λειτουργίες των διακοπτών του free@home μπορούν εύκολα να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για νέες και υπό ανακαίνιση κατοικίες

Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Το σύστημα free@home μπορεί να εγκατασταθεί είτε σε νέες κατασκευές, είτε σε ανακαινίσεις επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ασφάλεια ακόμη και όταν απουσιάζετε από την κατοικία σας

Με το σύστημα free@home μπορείτε να προλάβετε απρόσμενα / ανεπιθύμητα ατυχήματα, όταν εσείς απουσιάζετε. Με την εγκατάσταση ενός αισθητήρα υγρών σε χώρους μπάνιων, υπογείων, κλπ., μπορείτε να προστατευτείτε δίνοντας εντολή να κοπεί το ρεύμα στην περιοχή, που εκδηλώθηκε η διαρροή. Το σύστημα free@home σας δίνει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσετε τέτοιου είδους λειτουργίες, ενώ εσείς απουσιάζετε, με τη βοήθεια αισθητήρων:

 • Αισθητήρας εξωτερικής φωτεινότητας
  Τις χειμωνιάτικες ημέρες με ηλιοφάνεια όλα τα ρολά είναι ανεβασμένα ενώ αντίστοιχα το καλοκαίρι οι μηχανισμοί σκίασης κατεβαίνουν.
 • Ανιχνευτές κίνησης (εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου)
  Ενεργοποίηση φορτίων μόνο όταν υπάρχει παρουσία για εξοικονόμηση ενέργειας
 • Συναγερμός
  Εάν ο συναγερμός που έχει εγκατασταθεί στην κατοικία διαθέτει επαφή εξόδου, μπορούμε κάθε φορά που ενεργοποιείται, να έχουμε και μια αντίδραση από το σπίτι: να αναβοσβήνουν όλα τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού για ένδειξη συναγερμού στους γείτονες, να ανάψουν όλα τα φώτα μέσα στο σπίτι και να κατέβουν όποια ρολά είναι ανοιχτά κ.α.

Λειτουργίες ABB-free@home®

Select region / language

Δημοφιλείς σύνδεσμοι