Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Monitoimimyyjästä aluemyyntipäälliköksi

Myynti-insinöörinä Porvoon ABB:llä aloittanut Jani Soininen on työskennellyt yrityksessä viitisen vuotta. Janin mielestä parasta työssä on se, että pääsee auttamaan asiakkaita ja parantamaan heidän bisnestään.

"Valmistuttuani Turun ammattikorkeakoulusta muutin Helsinkiin ja tein aktiivista työnhakua pääkaupunkiseudulla. Myyntipäällikkö Petri Pyyhtiä ABB:ltä soitti minulle jouluaaton aattona, juuri kun astuin ulos junasta oltuani Hyvinkäällä kurssilla. Hän kysyi kiinnostaako työ ja vastasin tietenkin kyllä! Työsopimus kirjoitettiin kotini lähellä Konalan Shellillä ja siitä asti olen ollut täällä", 31-vuotias Jani kertaa ABB-uransa alkua. Porvoossa hän vakuuttaa viihtyvänsä hyvin.

"Entisenä turkulaisena voin sanoa, että Porvoossa parasta ovat ehdottomasti jokiranta ja vanha kaupunki. Jokilaivat ja terassit ovat mahtavia kesällä", Jani Soininen kehuu.

Työmaana Kaakkois-Suomi ja Itä-Uusimaa


"Olen työskennellyt koko ajan Porvoon ABB:n tuotteiden parissa. Aloitin ensin myynti-insinöörinä, jolloin työtehtävät olivat vähän erilaisia kun nyt. Tein paljon hommia pienurakoitsijoiden kanssa", Jani Soininen kertoo.

"Nykyinen ammattinimike on aluemyyntipäällikkö, ja toimenkuvaan kuuluu Porvoon tehtaan valmistamien asennustuotteiden lisäksi ovipuhelimien ja ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmän myynti Kaakkois-Suomen ja Itä-Uusimaan alueilla."

Kutsumuksena asiakkaan auttaminen


"Jokainen työpäiväni on erilainen. Tavallisesti minulla on noin 2–4 asiakaskäyntiä päivässä. Keskustelen urakoitsijoiden kanssa tuotteistamme ja kehitysideoista. Pidän myös minimessuja yhteistyössä tukkureiden kanssa. Asiakkaiden kanssa vietetään toisinaan myös iltaa esim. jääkiekko-otteluiden tai illallisen merkeissä", Jani Soininen kertoo.

"Parasta työssäni on se, että pääsen auttamaan asiakasta ja parantamaan heidän bisnestään. Pidän omasta tiimistäni ja tiimin kesken voimme aina auttaa toisiamme. Minulle on tärkeää myös se, että pääsen kohtaamaan ihmisiä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Jos asiakkaalla on kysymyksiä, niin minä olen ensimmäinen henkilö jolle soitetaan."

Jokaisen tuotteen takana on ABB:n osaaminen


Jani näkee monta lähestymiskulmaa siihen, miksi asiakkaan kannattaa valita ABB:n tuote.

"Me olemme vahvasti kotimainen toimija ja esimerkiksi meidän kaksoispistorasiamme on asennettavuudeltaan todella hyvä", Jani arvioi.  

"Toimimme asiakkaiden kanssa hyvässä yhteistyössä, ja autamme heitä heidän haasteissaan. Loppukäyttäjän huomioiminen on meille myös todella tärkeää. Sen takia kyse ei ole vain yksittäisestä tuotteesta, vaan ABB:n kokonaisuudesta sen takana."

Lue lisää