Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Tuotesuunnittelua asiakkaan ehdoilla

Kolmisen vuotta ABB:llä työskennellyt Juho Luomi tuli taloon suoraan valmistuttuaan Teknillisestä Korkeakoulusta. Design Engineerin työssä kiehtoo erityisesti idean vieminen valmiiksi tuotteeksi asiakastarpeet huomioiden.

"Ammattinimikkeeni on Design Engineer, tuotesuunnittelija ja projektipäällikkö. Vastuualueeni on uusien tuotteiden kehittäminen", 28-vuotias Juho kertoo.  

"Työpäiväni kulku vaihtelee paljon päivästä toiseen. Tänään olen tehnyt tuotesuunnitteluun sekä projektisuunnitteluun liittyviä tehtäviä. Tilasin kahdesta uudesta ideasta protomallit sekä mietin miten eräs projekti kannattaisi toteuttaa ja mitä pitäisi tehdä missäkin vaiheessa."

Tavoitteena helppokäyttöisyys


"Haluamme kuunnella asiakasta ja tietää mitä mieltä he ovat meidän tuotteistamme. Kuuntelemme mielellään myös parannusehdotuksia. Lähtökohtana on, että tuotteemme ovat asiakaslähtöisiä", Juho Luomi korostaa. "Tuotteidemme toimivuus perustuu siihen, että me ABB:llä kuuntelemme asiakasta ja panostamme tuotteiden helppokäyttöisyyteen.”

Juho kertoo tekevänsä myös koeasennuksia ja tapaavansa asiakkaita. Lisäksi tehdään paljon yhteistyötä tuotannon kanssa ja autetaan tuotannon ongelmatilanteissa.

Vaihteleva työ on antoisaa

"Antoisinta työssä on tehtävien vaihtelevuus. Osallistun esimerkiksi asiakas- ja toimittajatapamisiin. On hienoa, kun on pieni yksikkö ja tunnen kaikki työkaverit. Yhteistyö toimii todella hyvin kaikkien kanssa", Juho kehuu.


"Mukavimpia hetkiä on se, kun saa projektin siihen vaiheeseen, että itse suunnittelemani tuote tulee valmistuslinjalta ulos. Jos nyt lopettaisin työnteon ja viiden vuoden päästä muistelisin aikaa, kyllä mieleen varmasti tulisivat myös mukavat työkaverit ja tiivis työyhteisö", Juho Luomi summaa.

Lue lisää