Business Jussi

Jussin kasvutarina ja tulevaisuus

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Jussi-sarjan lanseerauksesta. Se on pitkä aika – vai onko sittenkään?

Oma ammatillinen yhteistyöni Jussin kanssa alkoi noin 18 vuotta sitten. Aloittaessani Itä-Suomen aluemyyjänä ja kiertäessäni paikallisia sähköurakoitsijoita ja sähkötukkuliikkeitä kävi nopeasti selväksi, millaisen valta-aseman Jussi-sarja oli jo tuolloin saavuttanut. Oli hienoa tarjota asiakkaillemme laadullisesti parasta mahdollista tuotetta ja vieläpä alan parhaalla toimitusvarmuudella. Jussi oli jo tuolloin käsite kaikkien ammattilaisten parissa, eräänlainen liiketoiminnan kulmakivi sähköalalla Suomessa.

Toimiessani viennin parissa opin, että mitään ei liiketoiminnassa saavuteta ilmaiseksi. Jokaisen asiakkaan luottamus on ansaittava erikseen ja se vaatii paljon jalkatyötä ja kohtaamisia. Jussin pohjoismaista menestystarinaa rakennettiin järjestelmällisesti – askel askeleelta. Vuonna 2009 ABB:n ostaessa liiketoimintamme vientimarkkinoiden ovet avautuivat kunnolla ja Jussin kasvu on ollut tämän jälkeen sen mukaista. Jussi on tänä päivänä kaikkien pohjoismaisten sähköammattilaisten huulilla.

Asiakkaamme kysyvät aika ajoin Jussin tulevaisuudesta. Kauanko Jussi pysyy markkinoilla, mitä teette seuraavaksi? Tapaan vastata lyhyesti ja ytimekkäästi, että ”Jussi on ja pysyy”. Jussin ajaton design syntyi 30 vuotta sitten, mutta sen laatua ja kilpailukykyä on tietoisesti kehitetty vuosien saatossa. Vuonna 2005 toimme Jussin rinnalle IMPRESSIVO®–sarjan kulmikkaaksi vaihtoehdoksi. Tuoreimpana esimerkkinä Jussin kehityksestä ovat uudistetut kytkinrungot, jotka valmistetaan modernilla automaatiolla Porvoossa. Aivan: Jussit valmistetaan Suomen Porvoossa maailmanluokan tehtaassa. Jussi on rehellisesti suomalainen tuote!

No onko 30 vuotta paljon? Mielestäni kyllä kun huomioidaan se valtava kehityksen työmäärä mitä näihin vuosiin mahtuu. Toisaalta eihän 30 vuotta ole juuri mitään. Nuoruusvuodet vasta takana ja mies siirtymässä liike-elämään. Niin bisneksestähän tässä loppujen lopuksi on kyse – Jussi tarjoaa asiakkaillemme siihen kaikki ainekset, nyt ja tulevaisuudessa!

-
Marko Utriainen
Liiketoimintayksikön johtaja, ABB Asennustuotteet

Katso myös

Select region / language