Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

ABB-Welcome

Ovipuhelinratkaisut taloyhtiöön

Muunneltava ABB-Welcome soveltuu laajan tuotevalikoiman ja modulaarisen rakenteensa ansiosta kaikkiin kohteisiin.  Kerrostalon vanha soittokellojärjestelmä voidaan modernisoida nykyaikaiseksi ovipuhelinjärjestelmäksi hyödyntämällä vanhaa kaapelointia. Laadukkaat tuotteet on testattu ja todettu kestävän sekä Suomen sääolosuhteita että ilkivaltaa (IK07).


Tärkeimmät edut ja ominaisuudet


  • Laajassa tuotevalikoimassa sopiva ratkaisu joka kohteeseen, myös saneerauskohteisiin
  • Saneerauksessa voidaan yleensä hyödyntää vanhan soittokellojärjestelmän kaapelointi
  • Kapasiteetti jopa 250 asuntoa ja 9 ulko-ovea per rappukäytävät
  • Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö
  • Tukitoiminnot kuulo- ja näkövammaisille: Saatavissa sisäyksiköiden mallit induktiosilmukalla ja ulkoyksikkö puhesyntetisaattorilla
  • Ovelta otetut kuvat voidaan tallentaa myöhempää tarkastelua varten
  • Avaimeton kulku ovikoodeilla tai RFID-lukijan avulla
  • Etäkäyttö: vastaat ovipuhelimeen missä vaan kännykällä tai tabletilla
  • Järjestelmään voidaan liittää lisäkameroita
  • Kestää testatusti sekä Suomen sääolosuhteita (-40°C) sekä ilkivaltaa (IK07)
welcome-ulkoyksiköt-modulaariset-650px

Laadukkaat ja kestävät ulkoyksiköt

ABB-Welcome-ulkoyksiköiden on simuloiduissa olosuhteissa testattu kestävän pakkasta (-40°C), rankkasateita, pitkäaikaista UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07). Kameran huurtumisen esto takaa hyvän kuvanlaadun kaikissa olosuhteissa ja näppäimistön taustavalo syttyy automaattisesti hämärässä. Infrapunavalon ansiosta käyttäjä näkee vieraan selvästi myös pimeällä.

Laaja kapasiteetti mahdollistaa isotkin kerrostalokohteet


Ulkoyksiköiden tuotevalikoimassa on sekä valmiiksi kootut tuotteet että modulaariset koottavat vaihtoehdot. Moduuleilla voidaan rakentaa juuri sopiva ulkoyksikkö kuhunkin kohteeseen. Toimintoja on mm. RFID-lukija, numeronäppäimistö, kamera sekä erilaiset painikemoduulit.

Järjestelmän laajuus on aina riittävä: jopa 250 asuntoa ja 9 ulkoyksikköä per rappukäytävä. Jokaisessa ulkoyksikössä on kaksi lähtöä, 18 V lähtö sähkölukolle ja potentiaalivapaa lähtö esimerkiksi toiselle lukolle tai ulkovalolle.

Hissien ohjausta ovipuhelimen avulla


Hissien ohjaus voidaan liittää osaksi ovipuhelinjärjestelmää hissiadapterin ja hissireleen avulla. Vieraalle avataan ulko-ovi huoneiston sisäyksiköstä, jolloin samanaikaisesti hissi lähtee alaovelle. Hissi vie vieraan suoraan haluttuun kerrokseen, missä isäntä ottaa vieraan vastaan. Hissi ei pysähdy matkalla muissa kerroksissa, vaikka kerrosnappuloita painettaisiinkin.


lisäkamerat

Kameroilla lisäturvaa

Ovipuhelinjärjestelmään on saatavilla laadukkaat kamerat, joilla voidaan varmistaa kiinteistön turvallisuus. Ovipuhelinjärjestelmän lisäkamerat ovat korkealaatuisia analogisia kameroita, joilla lisätään kiinteistön turvallisuutta merkittävästi.

 

Ovipuhelin saneerauskohteessa


Rakennuksen vanha soittokellojärjestelmä voidaan modernisoida nykyaikaiseksi ovipuhelinjärjestelmäksi vaihtamalla se ABB-Welcome-järjestelmään. Johtimena käytetään kierrettyä paria, esim. KLMA 2 x 0,8 mm2.

korokepalat.Saneerauksessa voidaan yleensä hyödyntää myös vanhaa kaapelointia. Olemassa olevasta kaapeloinnista riippuu voidaanko ovipuhelimeen saada ääniyhteyden lisäksi myös kuvayhteys.

Sisäyksikkö voidaan kätevästi kohottaa neljällä korokepalalla hieman irti seinästä, jolloin tarvittava kaapelointi voidaan tehdä pinta-asennuksena. Korokkeissa on tarrat, joilla ne saadaan helposti kiinnitettyä sisäyksikön nurkkiin kiinnitysruuvien kohdille.

Ulkoyksikkö saadaan soveltuvaksi kuhunkin saneerattavaan kohteeseen valitsemalla sopivat moduulit.

Lisätietoja ovipuhelinjärjestelmästä ja työkalut suunnitteluun:

LISÄTIETOJA

Tarkemmat tuotetiedot, mittapiirokset sekä asennus- ja käyttöohjeet:

Katso tuotevalikoima

Katso myös

Lisätietoja ovipuhelinjärjestelmästä

Videot, esitteet, työkalut suunnitteluun ja ohjelmistopäivitykset löytyvät täältä

Työkaluja suunnitteluun ja hallinnointiin