Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Seuraa miten Sipe Santapukin saneerauskohde etenee Lahdessa

Sipe Santapukki saneeraa perheelleen kotia Lahdessa.

Talo sijaitsee ihan keskustan tuntumassa, mutta katu on hiljainen eikä keskustan kiirettä ole. Talo on rakennettu 1939 ja sen pihalla on paljon omenapuita. Alueella on pääosin vanhoja puutaloja, jotka ovat  omakoti- tai pienkerrostalokäytössä. 

Remontti, jonka toteutamme on laaja, kertoo Sipe Santapukki.  Talo saneerataan täydellisesti sisältä ja ulkoa. Kaikki säilyttämisen arvoinen ja ehjänä säilyneet rakenteet ja detaljit säästetään sellaisenaan, jatkaa Sipe. Sipe puhuukin restaurointihankkeesta, vaikka erittäin mittavan saneerauksen tekeekin. Annamme rakennukselle uuden elämän ja varmistamme näin sen olemassaolon myös tuleville polville. Talon sijainti, rakennus itsessään ja alueen mukana tuomat arvot ovat kokonaisuudessaan sellainen ponsi, jonka vuoksi vaiva on näkemisen arvoinen.
Sipe Santapukki kertoo, että alkuperäiset tiiliseinät säilytetään

Perustietoja talosta

Kiinteistössä on n. 370 neliötä asuinkäytössä. Sipen perheen käyttöön tulee 250 neliötä ja tämän lisäksi on kolme erillisasuntoa. Sipen käyttöön saneerataan viisi huonetta ja keittiö sekä alakertaan saunatilat ja Sipen ”man cave”, niin kuin hän itse tilaa kutsuu.

Talossa on alun perin ollut suora sähkölämmitys, jonka olemme muuttaneet nykyaikaisen, energiatehokkaan hybridilämmön piiriin kertoo Sipe. Taloon tulee ilmalämpöpumppuja sekä vesikiertoinen lattialämmitys (vesi/ilmapumppu lämmönlähteenä). Lisäksi katolla on aurinkokeräimiä (käyttöveden lämmitystä varten) sekä aurinkopaneeleja sähkön tuotantoa varten. Näillä ratkaisuilla pääsemme energian tuotannon suhteen osittain omavaraiseksi, kesällä kokonaan. ABB-free@home-järjestelmä ja sen ohjausmahdollisuudet ovat tässä isossa roolissa.

Taloon tulee hienoja yksityiskohtia, jotka selviävät myöhemmin

ABB-free@home valittiin kodinohjausjärjestelmäksi


Sipen kotiin tulee kodinohjausjärjestelmä free@home. Sipe kävi kesällä 2018 Porin asuntomessuilla ja tutustui silloin myös free@home-kohteisiin. Siitä syntyi ajatus käyttää ohjausta myös omassa uudessa kodissa. Mukavuus, turvallisuus, energiatehokkuus ja ympäristönäkökulmat ovat hänelle tärkeistä ja näitä kaikkia ominaisuuksia järjestelmä pystyy tarjoamaan.


Talon sähköt uusitaan kokonaan

Kohta on valmista!

Sipe Santapukin saneeraus on loppusuoralla.

Sipe kannustaa ideoimaan omaan kotiin personoituja ratkaisuja, sillä niiden toteuttaminen ei ole niin mahdotonta kuin voisi kuvitella. Joskus ratkaisut voidaan toteuttaa jopa hyvinkin yksinkertaisilla tavoilla budjetista tinkimättä.
 
Tähän on tulossa perheen pienimmälle jännittävä paikka.
Kohteeseen on jätetty näkyville tiiliseiniä, joiden käsittely on vaatinut aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on hieno.
Kattoon on tulossa mielenkiintoisia yksityiskohtia liittyen perheeseen.

 

Katso myös

 

  • Yhteydenotto

    Lähetä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä

    Ota yhteyttä