Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Lisätietoja M4M-verkkoanalysaattoreista


1. Miten M4M 20 ja M4M 30 eroavat toisistaan?

M4M 20 tukee kattavaa sähköparametrien valvontaa (mm. virta, jännite, energia ja teho) ja sähkön laatua koskevia perusominaisuuksia (mm. THD).

M4M 30 mittaa muitakin sähkön laadun tunnuslukuja (mm. yliaallot enintään 40. yliaaltoon saakka ja nollavirran mittaus) ja tukee edistyneitä tiedontallennusominaisuuksia


2. Mihin tehtäviin M4M 20 ja M4M 30 soveltuvat parhaiten?

M4M 20 soveltuu alakeskusten käyttäjäkohtaisiin mittaussovelluksiin (mm. energiankäytön valvonta ja kustannusten jakautuminen).

M4M 30 soveltuu paremmin pääjakelukeskusten ja sähkökeskusten sähkön laadun valvontaan (mm. tehontarpeen hallinta ja tehokertoimen hallinta)
Tarvitsetko lisätietoa?


3. Voidaanko tämä tuote asentaa suoraan ilman virtamuuntajaa?

Mitään M4M-mallia ei voida asentaa suoraan virran mittaukseen. Kaikki M4M-mallit liitetään joko …/ 1 A:n tai …/5 A:n virtamuuntajiin. Tämä ei koske M4M Rogowski -malleja. M4M Rogowski -mallit toimivat vain R4M Rogowski -kelojen kanssa.
4. Tarvitaanko ulkoisia jännitemuuntajia, jotta 690 V L-L voidaan mitata?

Ei, kaikkien M4M-mallien mitattava enimmäisjännite on 400 V L-N, siis 690 V L-L, ilman jännitemuuntajia.


5. Mitkä M4M-mallit toimivat Rogowski-kelojen kanssa? Voinko käyttää M4M:n kanssa mitä tahansa Rogowski-kelaa?

Rogowski-kelojen kanssa toimivat M4M-mallit ovat M4M 20 Rogowski ja M4M 30 Rogowski. Ne toimivat vain ABB:n R4M-kelojen kanssa, joiden liittimissä on valmiit, suoraan M4M:n tuloliittimiin sopivat sähkökytkennät.


6. Mikä on M4M:n tarkkuus Rogowskin kanssa?

Mittausjärjestelmä on testattu ja sertifioitu luokan 0,5 mukaiseksi standardin IEC 61557-12:n mukaan. Mittausjärjestelmään kuuluvat M4M Rogowski -malli + R4M-kelat. Tarkkuus mittausalueella 100 A–12 kA oikein asennettuna (kaapeli R4M-kelan keskellä).

 


7. Pitääkö erilaisia tilauskoodeja käyttää, jos M4M asennetaan …/1 A:n tai …/5 A:n virtamuuntajan kanssa?

Ei, kaikki M4M-mallit, jotka toimivat vakiomallisten virtamuuntajien kanssa (paitsi M4M Rogowski -mallit), voidaan asentaa joko …/1 A:n tai …/5 A:n virtamuuntajan kanssa.


8. Onko M4M integroitu johonkin liitäntäratkaisuun?

Kyllä, M4M integroituvat saumattomasti pilviperustaiseen ABB Ability™ EDCS -alustaan, tunnistus on automaattinen eikä mittarin ulkoista integrointia järjestelmään tarvita.


9. Mitkä tiedonsiirtoprotokollat ovat käytettävissä?

Sekä M4M 20- että M4M 30 -malleissa on käytettävissä useita tiedonsiirtoprotokollia: Modbus RTU, Modbus TCP/IP, Profibus DP-V0 ja BACnet/IP. Jokaisessa tuotemallissa on yksi sulautettu tietoliikenneprotokolla.


10. Mikä on Modbus-yksikkökuorma M4M:lle?

Modbus-yksikkökuorma kaikille M4M-malleille, joissa on Modbus RTU -tietoliikenneprotokolla, on 1/8. Enintään 247 M4M:ää voidaan asentaa RS485-verkkoon ilman toistinta.


11. Pitääkö tietty tuotemalli valita, jos halutaan käyttää Bluetooth-yhteydellä varustettua M4M:ää?

Ei. Kaikissa M4M 20- ja M4M 30 -malleissa on Bluetooth EPiC-mobiilisovelluksella tapahtuvaa älykästä käyttöönottoa ja visualisointia varten. Sovellus on saatavana sekä iOS- että Android-laitteisiin.


12. Kun asiakkaalla ei ole valvontajärjestelmää tai pilvipohjaista alustaa, onko M4M:ssä omaa muistia?

M4M 20:ssa on muisti, joka tallentaa energian arvoja koskevat tiedot, mittarin määritykset ja erilaiset lokit (ilmoitukset, auditointi jne.). M4M 30:ssä on myös 32 Mt:n flash-muisti, johon voidaan tallentaa historiatietoja (kuormitusprofiilit, energian kehityssuunnat jne.)


13. Tarvitaanko ulkoinen tiiviste kotelointiluokkaan IP54?

Ei, kaikki M4M-mallit on testattu kotelointiluokan IP54 mukaisiksi ilman ulkoisia tiivisteitä tai kansia.


14. Voiko mittarista tarkastaa, milloin ja miten sen määrityksiä on muutettu?

Kyllä, kaikissa M4M-malleissa on auditointiloki. Siihen mittarin määritystä koskevat tiedot ja aikaleima tallentuvat aina, kun laiteohjelmisto päivitetään ja/tai kun virtasuhdetta, jännitesuhdetta tai verkon tyyppiä muutetaan


15. Saako M4M-malliin todistuksen?

Jokaisessa M4M-pakkauksessa on laitteeseen liittyvä kalibrointitodistus. Lisäksi kirjastossa on ulkoisen tarkastuslaitoksen myöntämä vaatimustenmukaisuustodistus (certificate of compliance, CoC) sekä M4M 20- että M4M 30 -mallille.

Katso myös

Select region / language