Global site

ABB's website uses cookies. By staying here you are agreeing to our use of cookies. Learn more

Smart Building oplossingen

Samen bouwen aan slimme en duurzame gebouwen

Onze wereld wordt met de dag slimmer. Of het nu gaat om commerciële gebouwen zoals kantoren en hotels, of zorginstellingen; overal waar energie wordt opgewekt, zijn intelligente apparaten aan het werk. Bovendien liggen er in de utiliteitbouw ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo moet vanaf 2023 elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dat betekent dat naar schatting ruim de helft van de kantoren in Nederland hiermee nog aan de slag moet.

ABB begrijpt de uitdagingen en kansen die de utiliteitbouw biedt en levert hiertoe complete oplossingen. Zo creëren we gebouwen waar het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Door intelligente en automatische verlichting, airconditioning, ventilatie, verwarming en bewegingsdetectie zetten we grote stappen op het gebied van energie-efficiëntie, klimaatbeheersing en veiligheid. Dankzij hernieuwbare energie en opslagtechnologieën, wordt elektriciteit dichterbij dan ooit opgewekt, opgeslagen en gedistribueerd. En digitalisering maakt het mogelijk om alle systemen op afstand en op elk moment te bedienen en te monitoren.

Zo heb je totaaloplossingen in handen die werken. Optimaal voorbereid op de toekomst en eenvoudig te installeren en bedienen bovendien. En met een focus op productiviteit, continuïteit, veiligheid, gemak, design en energie-efficiëntie.

Spreek met onze utiliteitbouw experts


Technical support
Segment Utiliteitbouw
Email: be-tech-EP@abb.com

Energiemanagement in het gebouw: zo pakt u het slim aan

Van complexe uitdagingen naar mooie kansen en slimme oplossingen

In Nederland moet de CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990 met minimaal 49% zijn verminderd. Om dat te bereiken, spreken overheid en bedrijfsleven af maatregelen te treffen. Verantwoord energiebeheer is een voorwaarde om aan de aangescherpte normen te voldoen. Daarnaast biedt het belangrijke kansen om een nieuwe dimensie te geven aan uw gebouw. Zo kunt u concrete stappen zetten op weg naar een duurzaam gebouw en daarmee tevens naar een energie neutrale wereld. Reden voor ABB om uitgebreid aandacht te schenken aan dit onderwerp. Middels een whitepaper geven we tips en bieden we inzichten om de complexiteit van energiebeheer efficiënt, slim, veilig en eenvoudig te managen.

Download hier het whitepaper

Uw uitdagingen, ons commitment

Energie-efficiëntie

50% meer energie besparen? Dat doe je door ABB’s gebouwautomatiseringsoplossingen slim te koppelen aan energiemanagement.

Installatiegemak

ABB’s doordachte systemen zijn ontwikkeld voor en door de installateur. En daardoor sneller te installeren dan ooit.

Veiligheid

Op het gebied van een veilig binnenklimaat, brandveiligheid en veilige evacuatie, heeft ABB tal van oplossingen in huis.

Comfort

Meer welzijn in de zorg, een aangenamer hotelverblijf en een prettig werkklimaat, creëer je met slimme technieken van ABB.

Productiviteit

Ontdek hoe slimme gebouwautomatisering bijdraagt aan meer comfort, maximale prestaties en dus een beter resultaat.

Continuïteit

Door continuïteit en efficiëntie te waarborgen, helpen we bedrijven uitval te voorkomen en opbrengsten te vergroten.

Gezond binnenklimaat

Het gebouw van de toekomst is voorzien van slimme HVAC-systemen die binnenklimaat koppelen aan minimaal energiegebruik.

Design

ABB koppelt maximale prestaties aan een eigentijds design en biedt zo producten en systemen passend in elk interieur.

Producten en oplossingen

Innovatieve oplossingen voor meer veiligheid, duurzaamheid, productiviteit en comfort in de zorg, hotels en kantoren

Highlights / referentieprojecten

Maximaal comfort dankzij slimme gebouwautomatisering in het Neu Heidelberg-hotel

Hotels willen hun gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Met alle gemakken binnen handbereik en maximaal comfort. Hotelier David Schwaninger vond de oplossing in het intelligente ABB i-bus® KNX-systeem. Een open standaard die het mogelijk maakt om verlichting, airconditioning en zonwering in hotelkamers zowel automatisch als naar behoefte van de gasten aan te passen. Voor het hoogste comfortlevel, eenvoudig te bedienen en optimaal energie-efficiënt bovendien.

Events

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact