Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Van traditionele bouw naar een toekomstbestendig proces

ing. Folkert Linnemans | Innovator | Bouwgroep Dijkstra Draisma

Thema: Oplossingen voor het slimmer en veiliger werken

Ontdek wat er nodig is om de uitdagingen van de bouwsector de komende tientallen jaren het hoofd te kunnen bieden.

In de komende 30 jaar zijn de energietransitie en circulariteit dé uitdagingen van de bouwsector. Dit heeft een enorme impact op gebouwen in Nederland; veel zullen immers een ‘grote verbouwing’ moeten ondergaan. Daarnaast is vanwege de regelmatig wisselende ‘opbouwen’ of detailleringen, het maakproces momenteel nog grotendeels gebaseerd op arbeid, eventueel ondersteund door machineprocessen. En dit alles terwijl de branche steeds minder (goede) krachten tot zijn beschikking heeft. Het bouwproces moet dus totaal anders.

Linnemans laat in deze sessie zien wat er nodig is om te veranderen van traditionele bouw naar een toekomstbestendig proces, met daarbij standaardisering, industrialisering en robotisering als sleutelwoorden.

 

Over Folkert Linnemans

In de functie van ‘Innovator’ is Folkert Linnemans binnen Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) verantwoordelijk voor de energietransitie. Hij is opgeleid als chemisch technoloog en is jaren werkzaam geweest in de energiebranche. Om te kunnen voldoen aan de veranderende vraag in de branche, is het volgens Linnemans nodig om verregaand te standaardiseren, te industrialiseren en te robotiseren. Pionier BGDD heeft hiertoe nieuwe productiemethoden, producten en bouwmethoden ontwikkeld, om aardgasloos bouwen te kunnen faciliteren. Dit met het oog op de acceptatie van producten en de sociale impact hiervan.

Lees het interview met Folkert Linnemans

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact