Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Fossielvrij en energiepositief (EPOS); de stap voorbij BENG

Gideon Goudsmit | Senior energieconsultant en eigenaar | Energie Positief/Energie(k)

Thema: Duurzaamheid

Neem een kijkje in het te realiseren, meest duurzame gebouw van Nederland met ruim 400 energiebesparende maatregelen.

In Amstelveen zijn plannen voor ‘Energiek’; een woon-werklocatie met 16 lagen, 3.500 m2 kantoorruimte, een restaurant en maar liefst meer dan 400 energiebesparende maatregelen. Zo wordt het gebouw geheel door zelfopgewekte energie gevoed door gebruikmaking van zonne-energie en dat 365 dagen per jaar. De overtollige zomerenergie wordt namelijk in de vorm van warmte opgeslagen om in de winter te kunnen gebruiken.

Ook isolatie wordt in het nieuw te verwezenlijken duurzaamheidsgebouw naar een hoger niveau getild (Rc 9.0), met door het jaar heen een positieve energiebalans. Er wordt 5 mWh accuopslag geïnstalleerd voor dag- en nachtgebruik en netstabilisatie. En doel is om ook het gebruik van drinkwater te verlagen met 60%. Dat alles uiteraard met uitgebreide monitoring en inzicht in gebruik. Hoe dat allemaal gerealiseerd kan worden met de middelen van nu? Energie-expert Gideon Goudsmit laat het zien.

Over Gideon Goudsmit

Gideon Goudsmit is een bevlogen energie-adviseur met als specialiteit fossielvrij en energiepositief bouwen en renoveren. Al sinds zijn 12e levensjaar is hij gefascineerd door schone energie en duurzaamheid, om daar via diverse omwegen uiteindelijk zijn werk van te maken. Hij staat al 30 jaar stevig in de energiewereld met als motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Goudsmit neemt dan ook een actieve rol in de verduurzaming van gebouwen, schepen en vervoer door middel van zon, wind, stroming en energieopslag in de vorm van warmte en elektriciteit. Verder heeft hij in het verleden fossielvrije jachten gebouwd, waarmee hij meer dan 50.000 km heeft gevaren, zonder maar enige vorm van fossiele brandstof te gebruiken.


Lees het interview met Gideon Goudsmit

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact