Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Opslag van elektrische energie; toekomstmuziek of nu al hitgevoelig?

Hans Boks | Product Marketing Specialist Solar | ABB
Jeroen Panis | Sales Manager | Indutecc Industrial Solutions

Thema: Oplossingen t.b.v. energie efficiëntie

Neem een kijkje in de toekomst van energieopslag en ontdek hoe opslag op thuis- of wijkniveau uitkomst kan bieden.

De tweede fase van het Klimaatakkoord is van start gegaan. Diverse sectortafels buigen zich over de effectiviteit van de voorgestelde maatregelen die moeten leiden tot een reductie van 49% CO2 in 2030. Deze duurzaamheidsmaatregelen leiden ook tot infrastructurele uitdagingen. En de vraag is dan ook of het openbare energienet wel opgewassen is tegen de schommelingen van vraag en aanbod die gaan ontstaan door de inzet van energie uit zon en wind?

Opslag op thuis- of wijkniveau kan uitkomst bieden, maar is dit al interessant genoeg voor de consument of woningeigenaar met de huidige salderingsregeling en toekomstige terugleversubsidie? Of biedt opslag van elektrische energie nog meer voordelen? In deze kennissessie nemen Hans Boks & Jeroen Panis u mee naar de toekomst van energieopslag.

 

Over Hans Boks

Deze 57-jarige marketeer is al ruim 35 jaar actief in de wereld van elektrotechnische gebouwinstallaties. Zowel in de woningbouw als op het gebied van commerciële gebouwen. De laatste 23 jaar is hij in uiteenlopende sales- en marketingfuncties bij ABB werkzaam. Na diverse uitdagingen op het gebied van schakelmateriaal, domotica, installatiedozen en installatiekasten, is Boks de laatste paar jaar actief in de productmarketing van omvormers voor PV-toepassingen. Daarin fungeert hij als intermediair tussen ABB-fabrieken, de sales, communicatieprofessionals, customerservice en afnemers. En dat in een interessante, snelgroeiende en innoverende markt.


Over Jeroen Panis

Jeroen Panis is al zijn hele leven werkzaam in de elektrotechniek. Dit met een stevige basis van zowel elektro- en instrumentatietechnische alsook commerciële opleidingen (Nima Sales en Middle Management). Werkervaring heeft hij onder meer opgedaan bij Tatasteel, Imtech Control Systems en maar liefst 25 jaar in diverse functies bij de Schuurman Groep. De laatste 3 jaar zit hij op zijn plek als Sales Manager bij de relatief jonge b.v., Indutecc Industrial Solutions. Een bedrijf dat duurzame turn-key projecten ‘verkoopt’ op het gebied van zonnestroominstallaties, energiemanagement en energieopslagsystemen. Van thuisbatterijen tot MW-opslagsystemen, maar altijd met Europese A-fabricaten.

Lees het interview met Hans Boks en Jeroen Panis
  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact