Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Monumenten verduurzamen - Want als het hier kan, dan kan het overal!

Suze Gehem | Medeoprichter en directeur | De Groene Grachten

Thema: Duurzaamheid

Loop mee met Suze Gehem en ontdek dat als je een eeuwenoud grachtenpand kan verduurzamen, je overal kunt verduurzamen.

Nederland wordt aardgasvrij. En de klimaatakkoorden vliegen ons om de oren. Wat betekent dat voor de gebouwde omgeving en voor u? Duurzaam ondernemer Suze Gehem laat tijdens deze kennissessie hier haar licht over schijnen. Samen met Wubbo Ockels richtte zij in 2012 De Groene Grachten op. De missie? Een doorbraak realiseren in het verduurzamen van monumenten. Want als je een (eeuwen)oud pand kan verduurzamen, dan kan het overal.

In deze inspirerende en verrassende kennissessie spreekt zij over de uitdagingen én vooral de enorme kansen die er liggen voor het verduurzamen van gebouwen en ons culturele erfgoed in het bijzonder. Geen doemdenken aan haar adres. Met verhalen over door haar team gerealiseerde projecten inspireert zij u om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van de panden waar u woont en werkt.Over Suze Gehem

Suze ontving in 2011 haar cum laude mastertitel als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft en werd in dat jaar tevens ‘Fellow in Management’ door haar deelname aan het internationale managementprogramma UNITECH. Ze bracht de afgelopen jaren veel tijd door in het buitenland, waaronder een studie aan een Franse grande école en werkervaring bij Siemens in Parijs. Tijdens een onderzoeksproject in de Zuid-Afrikaanse townships ontwikkelde ze haar duurzaamheidsambities.

Na haar afstudeerproject bij de Schiphol Group kwam ze in contact met Wubbo Ockels over een projectidee dat hij ‘De Groene Grachten’ noemde. Dat liet Suze zich geen tweemaal zeggen, en zo begon zij haar loopbaan door samen met Wubbo dit nieuwe, groene initiatief op te zetten. Daarnaast ontketent ze met Stichting Rooftop Revolution en tal van partijen een ware dakrevolutie en brengt ze nieuwe natuurgebieden terug in de stad. En naast dat alles is ze een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter.

In 2013 werd Gehem verkozen in de Duurzame Jonge Top 100, in 2014 won ze de eerste editie van de Smart Sustainable Sisley Award (Marie Claire) en in 2015 ontving ze de Duurzame Bouwvrouw Award. De laatste jaren is ze bovendien een veelvoorkomend gezicht in onder andere de Duurzame 100 van Trouw en de ABN AMRO Duurzame 50.


Lees het interview met Suze Gehem

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact