Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Energiemanagement in industriële gebouwen, project DeLaMar Theater

Werner Vink | Engineer IoT | Heroes - Think Digital

Thema: Intelligentie in gebouw en industrie

Ontdek hoe je de grote hoeveelheid data die voortkomt uit woningen, utiliteit en industrie vertaalt in meer efficiëntie.

Deze kennissessie is tweeledig. Enerzijds staat het protocol Project Haystack centraal. Dit open source-initiatief zet aan om het werken met gegevens uit IoT-devices te stroomlijnen. Door het standaardiseren van semantische gegevensmodellen kunnen algoritmes en analyses schaalbaar worden gemaakt. Dit zet aan tot het ontgrendelen van waarde uit de enorme hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd door slimme apparaten uit onze huizen, gebouwen, fabrieken en steden.

Daarnaast komt ook HVAC aan bod. Veel van dergelijke installaties in de bestaande bouw presteren ondermaats. Dit leidt vaak tot onnodige energiekosten en/of een oncomfortabel binnenklimaat. En dat terwijl er een grote hoeveelheid data beschikbaar is, die iets zegt over de werking, comfortcondities en efficiëntie. Via een tweetal praktijkvoorbeelden, zoals project DeLaMar Theater, laat Vink zien hoe deze data geanalyseerd kunnen worden. Om zo inefficiënties aan te tonen en te gebruiken bij de besluitvorming en het treffen van maatregelen.

 

Over Werner Vink

Werner Vink werkt als Engineer IoT bij Heroes - Think Digital en heeft een achtergrond in meet- & regelsystemen binnen de installatietechniek. Met een sterke focus op het creëren van toegevoegde waarde in de exploitatiefase van industriële systemen, helpt hij klanten op strategisch en technisch vlak met het inzetten van IoT in hun bestaande en nieuwe business.


Lees het interview met Werner Vink

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact