Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders voor de voedingsmiddelenindustrie

ABB heeft altijd al voorop gelopen met technologieën die de wereld om ons heen vormgeven: van stroomopwekking tot slimme innovaties die het klanten gemakkelijker maken zich te richten op hun kernactiviteiten. Niet voor niets heeft Thomas & Betts, tegenwoordig onderdeel van ABB, in 1958 de Ty-Rap®-kabelbinder uitgevonden. Een bescheiden product dat overal om ons heen aanwezig is, maar dat wordt doorontwikkeld om tegemoet te komen aan allerlei specifieke klantenwensen.


ty-rap-logo
Onze Ty-Rap-kabelbinders zijn ontwikkeld voor een optimaal resultaat, met de unieke “greep van staal” – een niet-magnetische rvs sluiting die stevig in de kop klikt en zorgt voor een sterke, duurzame bevestiging onder veeleisende omstandigheden. Het oppervlak is geribbeld en gestipt om te voorkomen dat het bandje rond en op de bundel verschuift ten gevolge van trillingen of schokken. Tegenwoordig biedt Thomas & Betts meer dan 500 typen kabelbinders aan, plus een reeks accessoires en gereedschappen. Maar de vernieuwing gaat door – van brandvertragende producten voor de spoorwegindustrie tot oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals de detecteerbare binder. Onze aandacht is gericht op het ondersteunen van klanten met zeer specifieke behoeften.

Franklin Sullivan, Senior Vice President Global Product Management, Marketing & Sales van Thomas & Betts: “Wij zijn trots op de Ty-Rap® en blijven ons focussen op innovatie om te voldoen aan allerlei toepassingseisen. Vooral onze detecteerbare Ty-Rap® is bijzonder succesvol. Deze kabelbinder ondersteunt onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie door besmettingsrisico's te beperken en mogelijke terugroepacties of, nog erger, reputatieschade voor het merk te voorkomen. Met de detecteerbare Ty-Rap® kunnen klanten een HACCP-conform systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) opzetten dat voldoet aan de regelgeving voor voedselveiligheid.
“De detecteerbare Ty-Rap®-kabelbinder is eenvoudig te detecteren door metaal-, röntgen- en visuele detectiesystemen. De kabelbinders zijn gemaakt van een polymeerverbinding met additieven die het magnetisme en de dichtheid versterken. Hierdoor kunnen deze kabelbinders door metaaldetectors en röntgentoestellen worden opgemerkt. Daarnaast heeft de kabelbinder een opvallende helderblauwe kleur - van groot belang bij toepassing in de voedselverwerkende industrie. Wanneer ze gemaakt zijn van polypropyleen, blijven deze kabelbinders drijven zodat ze gemakkelijk visueel zijn te detecteren bij toepassingen in de vloeistofverwerkende industrie.”

Een goed voorbeeld van het gebruik van kabelbinders in de voedingsmiddelenindustrie wordt gegeven door een producent van koek en banket in New York. Het hoofd van de afdeling elektrisch onderhoud moest veranderingen doorvoeren om te voldoen aan strengere regelgeving. Dit als gevolg van een grote reeks besmettingsgevallen in de voedingsmiddelenindustrie in het algemeen.

De fabriek gebruikt inmiddels overal kabelbinders, niet alleen om elektriciteitskabels vast te binden, maar ook om informatiebordjes op te hangen. Zo moest de fabriek apparatuur die gebruikt wordt voor het verwerken van producten met ingrediënten die allergenen kunnen bevatten, zoals pindakaas, apart houden. Hiertoe werden detecteerbare kabelbinders gebruikt om bordjes op te hangen die aangeven welke apparaten zijn afgezonderd voor gebruik met deze ingrediënten.

De afgelopen jaren heeft de fabriek duizenden detecteerbare kabelbinders gebruikt en deze blijken gemakkelijker in het gebruik te zijn dan conventionele of rvs kabelbinders. Het hoofd van de afdeling elektrisch onderhoud heeft ontdekt dat overschakelen op detecteerbare kabelbinders “rust” heeft gebracht.
 

Lees meer

Select region / language