Slimme scholen leveren 15% betere leerprestaties.

Een goed binnenklimaat bevordert de prestaties van leerlingen en medewerkers en reduceert ziekteverzuim. Een verdubbeling van toevoer van frisse lucht leidt tot 15% betere leerprestaties*. Slimme systemen koppelen binnenklimaat aan minimaal energiegebruik.

Flexibiliteit
Uit onderzoek blijkt dat 20 tot 40% van onderwijzend personeel ontevreden is over het binnenklimaat. Maar liefst 70% wil meer functionaliteiten in het schoolgebouw*. Als betrokkene en verantwoordelijke heeft u duidelijke eisen en wensen ten aanzien van schoolgebouwen. Vanzelfsprekend staat veiligheid op de eerste plaats. En u wilt een omgeving bieden waarin leerlingen en medewerkers optimaal presteren. In een gezond binnenklimaat (en dat gaat verder dan goede luchtbehandeling) voelen zij zich prettiger en kunnen zich beter concentreren; dat ziet u terug in de resultaten. Nieuwe lesmethoden vragen om nieuwe mogelijkheden en differentiatie in werkvormen. Smart@School transformeert leslokalen in interactieve, multifunctionele ruimten waarin flexibele opstellingen mogelijk zijn en moderne technieken zorgen voor extra functionaliteit.

Wat is het schoolgebouw van de toekomst?
Wat is dan dat ideale nieuwe schoolgebouw? U kunt het zien als een systeem, waarin alle elementen optimaal op elkaar inspelen. Verlichting, verwarming en koeling voegen zich automatisch naar het gebruik. Ventilatie gaat zoveel mogelijk natuurlijk. Installaties zijn hoog efficiënt. Gebruikte materialen zijn vriendelijk voor mens en milieu. Het gebouw wekt zelf stroom op. En het gebouw ‘denkt’ zelfs mee bij de effectieve
inzet van energie én het behoud van gebruikte energie (bijvoorbeeld warmte). In het schoolgebouw van de toekomst beschikt u over beste binnenklimaat, tegen het laagste energieverbruik.

*Bronnen: Oberon, Kenniscentrum Ruimte-OK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen: Agentschap NL)

Bent u op zoek naar meer informatie omtrent slimme oplossingen voor scholen?

Neem contact op met Hans Nas
Select region / language