Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Slimme cloudgebaseerde oplossing voor groene gebouwen die streven naar een LEED-certificering

De ABB Ability™ Energy and Asset Manager helpt bedrijven met het versnellen en stroomlijnen van hun duurzaamheidsstrategieën.

Eén van de meest effectieve manieren om een groen bouwproject voor te bereiden op een LEED-certificering, is het implementeren van ABB Ability™ Energy and Asset Manager. Uit een strategische GREENMAP-beoordeling door Habitech (Italiaans nationaal centrum voor groen bouwen en hernieuwbare energie) blijkt dat deze slimme energieoplossing van ABB kan bijdragen aan 6 van de verplichte voorwaarden en 9 van de kredietcategorieën voor een LEED-certificering. 36 van de 40 verplichte punten voor dit certificaat kunnen op deze manier worden behaald.

 

Classificatie voor duurzame gebouwen

LEED is 's werelds meest gebruikte classificatiesysteem voor groene gebouwen. Het systeem kan op vrijwel alle typen gebouwen worden toegepast. Een gebouw wordt onafhankelijk beoordeeld op een aantal essentiële onderdelen. Zo wordt gekeken of het betreffende gebouw of project is ontworpen en gebouwd op een manier die de milieuprestaties verbetert. 

 

Slim energiebeheer

Ed van Minnen, product marketing specialist ABB AbilityTM EAM  vertelt: “Met onze technologieën helpen wij om het ontwerp en de certificering van groene gebouwen makkelijker te maken. De ABB AbilityTM EAM is de snelste manier om slim energiebeheer in groene bouwprojecten te integreren. Door het systeem te specificeren wordt bovendien het LEED-certificeringsproces eenvoudiger. ABB AbilityTM EAM  combineert bewezen duurzaamheidsvoordelen met geautomatiseerde tools voor het verzamelen, monitoren en beheren van data en vormt een integraal onderdeel van de Elektrotechnische installatie. Energiebesparende strategieën kunnen zo direct worden ingezet.”

 

Hoge LEED-score

Projecten die een LEED-certificering willen behalen, krijgen punten voor de toepassing van duurzaamheidstrategieën in een aantal categorieën:
(bouw)proces, waterefficiency, energie en klimaat, materiaal en herkomst. Projecten worden gecertificeerd op een van de volgende vier LEED-niveaus:
‘Gecertificeerd’ (40 t/m 49 punten), ‘Zilver’ (50 t/m 59 punten), ‘Goud’ (60 t/m 79 punten) en ‘Platinum’ (80 punten of meer). De ABB AbilityTM EAM helpt om te voldoen aan de belangrijkste eisen in elke categorie. Het ondersteunt geavanceerde metingen, energieoptimalisatie, integratie van hernieuwbare energie en strategieën omtrent waterverbruik die nodig zijn om een hoge LEED-score te behalen.

 

Hardware gecombineerd met digitale diensten

Ed van Minnen besluit: “Voor groene bouwprojecten waarvoor een LEED-certificering is vereist of een kosteneffectieve optie moet zijn, is het specificeren van ABB AbilityTM EAM   een verstandige beslissing. Met de combinatie van slimme hardware en innovatieve on demand digitale diensten die ABB biedt, beperk je de installatiekosten van een geavanceerd energiebeheersysteem en maak je duurzaamheidsstrategieën winstgevender.”

Meer informatie?


Ed van Minnen  
Product Marketing Specialist 
ABB Ability Digital Solutions  
Electrification Business Benelux  
 
Mobile: +31629458019 
E-Mail: Ed.van-minnen@nl.abb.com 
 

Ons aanbod

ABB Energy Management is een ecosysteem dat voortdurend wordt verbeterd. Verken de wereld van de ABB Ability™ Energy and Asset Manager voor elektrische distributie en ontdek hoe energie- en activabeheer eenvoudig kan worden bereikt met al deze functies.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is wereldwijd een toonaangevend technologiebedrijf dat de transformatie van maatschappij en industrie stimuleert voor het bereiken van een productievere en duurzame toekomst. Door het toevoegen van software aan zijn portfolio van elektrificatie, robotica, automatisering en aandrijving, rekt ABB de technologiegrenzen op om prestaties naar een nieuw niveau te tillen. Excelleren loopt als rode draad door ABB’s geschiedenis die meer dan 130 jaar teruggaat. Achter het succes van ABB zitten ongeveer 110.000 getalenteerde werknemers in meer dan 100 landen. www.abb.com
  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact