Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB introduceert reeks hoogwaardige perskabelschoenen

Spec-Kon® maakt het werk gemakkelijk

ABB perskabelschoenen zorgen voor een hoogwaardige en veilige elektrische verbinding op kabels van uiteenlopende maten (6 tot 400 mm2). Bovendien zijn ze met de ABB-methode snel en gemakkelijk te monteren, en passen ze perfect bij ABB producten.

Spec-Kon® perskabelschoenen zijn koper vertinde metrische kabelschoenen voor stroomkabels met nominale spanning tot 30 kV. Spec-Kon® ondersteunt kabelformaten van 6 tot 400 mm². Er zijn kabelschoenen voor zowel fijnaderige (klasse 2) en flexibele (klasse 5) stroomkabels. Verder zijn de Spec-Kon® kabelschoenen voorzien van een inspectiegat voor eenvoudige installatie en een afgeschuinde rand van de schachtopening voor eenvoudige invoer. De Spec-Kon® serie voldoet aan EN13600, IEC 61238 en actuele CE-normeringen.

Snel en stevig monteren
De ABB-methode voor het verkrimpen van Spec-Kon® perskabelschoenen op elektriciteitskabels zorgt voor een nauwkeurige en betrouwbare verbinding. In slechts 4 stappen; strippen, formaat bepalen, matrijs in persgereedschap klikken, vastpersen, is de kabelschoen aangebracht. 

Optimale verbinding
De innovatieve ABB-matrijzen maken gebruik van HEX krimp-technologie. Daarbij worden kabel en schoen in een zeshoekige vorm samengeperst. Omdat de HEX-krimptechnologie nagenoeg alle lucht tussen de geleiders uitperst, zorgt het voor een bijzonder stevige en veilige verbinding én een optimale geleiding. 

Gemakkelijk gereedschap
Naast de kabelschoenen, levert ABB al het gereedschap wat voor de montage nodig is. Daarbij is gekeken naar gebruikersgemak, veiligheid en kwaliteit. Het persgereedschap en matrijzen leveren moeiteloos een hoge contactdruk en zorgen voor een nauwkeurige verbinding en handige markering op de kabelschoen. Het hydraulische persgereedschap is verkrijgbaar als handbedienbare tangen of draadloos accugereedschap.