Naveo®Pro monitoringsysteem maakt gebouwen veiliger én slimmer

Fieraas Aliahmad | Product Marketing Specialist Emergency Lighting

Of u gebouwbeheerder, -eigenaar, eindgebruiker of installateur bent -  één onderwerp staat bijna dagelijks bovenaan de agenda: efficiëntie. Die efficiëntie mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Met Naveo®Pro biedt ABB een oplossing voor noodverlichtingsinstallaties die veiligheid, intelligentie en efficiëntie combineert. We spreken hierover met Fieraas Aliahmad, Product Marketing Specialist Emergency Lighting.

Wie een openbare omgeving, zoals kantoor, winkel of school betreedt, wil er ook weer graag veilig uitkomen. Onder bepaalde omstandigheden kan dat best lastig zijn. Fieraas Aliahmad hierover: “Neem spanningsuitval in geval van een calamiteit waardoor de verlichting uitvalt. In zo’n geval is het goed dat er noodverlichting als ‘back up’ aanwezig is. Hiermee kan het gebouw door de gebruikers veilig worden verlaten.” Voor de goede werking van het noodverlichtingssysteem zijn de gebouwbeheerder of -eigenaar verantwoordelijk. “Nu gebouwen door de opkomst van IoT steeds slimmer worden, kunnen zij hun noodverlichtingssysteem daarop aanpassen en op deze manier efficient en veilig inrichten”, aldus Fieraas Aliahmad. Dat is precies wat ABB met het Naveo®Pro monitoringsysteem biedt.

Naveo®Pro: slim managen en monitoren

Omdat de noodverlichtingsarmaturen zo’n belangrijke rol spelen voor de veiligheid van de gebruikers van gebouwen, moet de werking ervan regelmatig worden gecontroleerd. Zo moet de batterij frequent worden getest en regelmatig worden vervangen. Die test-, controle- en monitoringfuncties kunnen nu ook slim, veilig en efficiënt worden uitgevoerd met Naveo®Pro.

Fieraas Aliahmad: “Naveo®Pro maakt noodverlichtingsinstallaties bereikbaar via de Cloud. De onafhankelijke noodverlichtingsarmaturen worden hierbij met behulp van een gateway verbonden met de Naveo®Pro-omgeving. Zo is de gehele installatie via de cloud in te stellen, te onderhouden en aan te sturen. Aanpassingen zijn snel en eenvoudig door te voeren - handig wanneer de indeling of de functie van een gebouw wordt aangepast.”

Beter, slimmer en efficiënter datagebruik

Omdat de data van armaturen, zoals Evago, nu beschikbaar komen in de cloud, kunnen deze beter, slimmer en efficiënter worden gebruikt. Nieuwe inzichten in het gebruik en het onderhoud van de armaturen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om onderhoudswerkzaamheden beter op elkaar af te stemmen. “En voor hetzelfde geld kan ook worden geprofiteerd van preventief onderhoud”, licht Fieraas  Aliahmad toe. “Het systeem geeft namelijk ook aan welke componenten binnenkort aan vervanging toe zijn. Dat leidt tot lagere bedrijfskosten – een voordeel dat zich dubbel uitbetaald wanneer meerdere gebouwen met Naveo®Pro worden beheerd of onderhouden.”

Gebruiksvriendelijke app

Via de gebruiksvriendelijke Naveo®Pro app komt alle informatie mobiel beschikbaar. Statusinformatie van het noodverlichtingssysteem is zo altijd en overal bekend. Via een pushmelding kunnen gebouwbeheerder, gebruiker of installateur bovendien proactief worden benaderd wanneer hun aandacht of inzet vereist is. En via dezelfde app kunnen ook functionele en duurtesten worden geprogrammeerd.

Door gebouwplattegronden te uploaden en integreren in de app worden de exacte locatie en de huidige status van iedere armatuur nauwkeurig zichtbaar gemaakt.   Uitbreiden of een armatuur vernieuwen? “Ook dat is geen probleem”, aldus Fieraas  Aliahmad. “Met de Naveo®Pro-app zijn diverse soorten ABB noodverlichtingsarmaturen met een snel en intuïtief te gebruiken QR-code eenvoudig te installeren en programmeren. Door de QR-code op de armatuur te scannen, kunnen aanpassingen heel eenvoudig worden doorgevoerd.”


Iets voor u?

Naveo®Pro heeft veel te bieden. Of u nu gebouwbeheerder, eindgebruiker of installateur bent. Volledige controle over uw noodverlichtingssystemen of acties in gang zetten in enkele swipes? 24/7 verzekerd zijn van eersteklas veiligheid of optimaal profiteren van informatie om zo tijd en kosten te besparen? Naveo®Pro van ABB maakt het mogelijk!

Meer informatie?


Fieraas Aliahmad
Product Marketing Specialist Emergency Lighting
Mobile +31 (0)6 1126 7189
Email: fieraas.aliahmad@nl.abb.com
Website: VanLien noodverlichting
  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language