Global site

YuMi en TwistTail – een paar apart met gemeenschappelijke doelen

Wat hebben ABB's YuMi® robot en de TwistTail™ kabelbinder met elkaar gemeen?

Technologisch gezien liggen ze mijlenver uiteen. Beide producten zijn echter ontworpen met passie voor innovatie en oog voor de klant. Dat wil zeggen, om taken en processen gemakkelijker en minder tijdrovend te maken. 

YuMi en TwistTail – een paar apart dat getuigt van kracht en productiviteit. Hier toont ABB hoe ABB's YuMi® robot een TwistTail kabelbinder aanbrengt, zonder gereedschap en zonder menselijke tussenkomst – een menselijke beweging met robotachtige precisie.

ABB YuMi® en TwistTail™: gemakkelijker en sneller

Eerder dit jaar introduceerde ABB YuMi officieel op de markt:  het begin van een nieuw roboticatijdperk. YuMi is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling die de samenwerking tussen mensen en robots tot werkelijkheid heeft gemaakt. Maar YuMi is ook veel meer.

YuMi is een tweearmige samenwerkingsrobot die kleine onderdelen kan monteren met behulp van flexibele handen, toevoersystemen voor onderdelen, lokalisering van onderdelen door camera's en geavanceerde robotbesturing. YuMi is een visie op de toekomst en zal onze manier van denken over de automatisering van assemblage veranderen. YuMi is “you and me”: samenwerken om eindeloze mogelijkheden in industriële automatisering te creëren.

Met de introductie van YuMi, de eerste echte tweearmige industriële samenwerkingsrobot, ter wereld, verlegt ABB Robotics opnieuw de grenzen van robotisering. Dit zal de manier waarop industriële processen die met robots geautomatiseerd kunnen worden fundamenteel veranderen.

TwistTail™ is de nieuwste innovatie op het gebied van draad- en kabelmanagement. Een speciaal ontworpen kabelbinder die u bevestigt en waarvan u het uiteinde in twee richtingen buigt, waarna u dit met een korte draai afbreekt zonder scherpe randen die uw handen of kabels kunnen beschadigen. Zo eenvoudig is het en u heeft er geen gereedschap voor nodig. 

Met het bevestigen van honderden of duizenden kabels per dag in apparatuur, panelen of gebouwen kunnen elektriciens enorm veel tijd besparen. TwistTail maakt het verwijderen van het uiteinde gemakkelijker met een uniek ontwerp waarop octrooi is aangevraagd. Niettemin bedraagt de treksterkte minimaal 13,6 kg — perfect voor algemene toepassingen.

Lees meer