UHUW werkt samen met ABB aan digitale oplossing koperskeuze elektra

Verschillende installatiebedrijven hebben zich verenigd in Uw Huis, Uw Wensen. UHUW richt voor installateurs een eigen online showroom in, waar kopers van nieuwbouwprojecten zelf hun sanitaire ruimtes kunnen samenstellen. ABB en UHUW zijn gestart met het ontwikkelen van een module, die ook elektra toevoegt aan de digitale showroom. Zo kunnen kopers straks in de digitale showroom onder andere bepalen waar de lichtpunten en aansluitingen voor tv en wifi komen én kiezen uit een breed aanbod van schakelmateriaal.


Astrid le Poole, bestuursvoorzitter UHUW, vertelt “Binnen UHUW hebben we al eerder een project opgezet, waarin de elektra voor de hele woning werd meegenomen. Het systeem achter de digitale showroom is daar heel geschikt voor. Daarbij vroegen onze leden ook om deze uitbreiding, met name de totaalinstallateurs die bij UHUW aangesloten zijn.”

Vraag van de installateurs

Een van die totaalinstallateurs is Spindler Installatietechniek. Directeur Richard Spindler: “Als totaalinstallateur verzorgen wij voor nieuwbouwwoningen het sanitair via de digitale showroom van UHUW. Aangezien wij daarnaast ook de elektra in het pakket hebben, is het voor ons van grote toegevoegde waarde als dat óók via UHUW kan lopen.”

John van de Sande van H.Ek Installaties onderschrijft dit: “We zien dat de samenwerking met UHUW niet alleen het keuzeproces voor kopers makkelijker maakt, maar ook het proces voor de installateurs. Het systeem van UHUW kan sowieso meerdere disciplines aan, dus het toevoegen van elektra is een logische stap. UHUW wil vooroplopen in de markt en daar hoort deze innovatie zeker bij.”

Co-creatie met ABB

Astrid legt verder uit: “Onze leden hebben niet alleen aangegeven dat zij graag elektra willen toevoegen aan het systeem, maar ook uitgesproken dat voor de ontwikkeling hiervan ABB de beste partner is. Vrijwel alle leden werken al met ABB. ABB verzorgt voor nieuwbouwprojecten zo ongeveer alles vanaf de groepenkast ‘achter de muren’ en is met haar merk Busch Jaeger dé leverancier van schakelmateriaal. Daarom werkt UHUW nu nauw samen met ABB om de elektramodule te ontwikkelen. Een logische keuze, want ABB en Busch Jaeger zijn beiden toonaangevend in elektra.”

Informeren en inspireren

Leon de Laat, Sales Manager Building bij ABB, vertelt: “Via UHUW kunnen wij echt waarde toevoegen aan een project. We hebben een gezamenlijk doel: kopers informeren en inspireren én zorgen voor een efficiënt proces voor de installateurs. Via UHUW kunnen kopers zich vanuit huis al oriënteren. De digitale showroom kan heel veel vragen beantwoorden. Wij hebben veel ervaring met kopers en wat zij belangrijk vinden. Die kennis delen wij graag met UHUW.”

Leon gaat verder: “Het proces in de digitale showroom begint met de vraag: hoe ga je je kamers gebruiken? Waar komen lichtpunten en stopcontacten, welke ruimtes krijgen een tv, waar komen de wifi-aansluitingen? Daarna volgt de keuze uit het schakelmateriaal, vanuit het assortiment van Busch Jaeger.”

Schakelmateriaal in alle soorten en maten

“Busch Jaeger levert een enorm breed assortiment aan schakelmateriaal, in verschillende stijlen en materialen – voor elk budget. Busch Jaeger heeft een tijdloze basislijn, met opties voor klassieke en moderne interieurs. Wij kijken naar trends en bieden daar oplossingen bij, bijvoorbeeld van geperst papier, glas of beton. Wij zien schakelmateriaal niet alleen als onderdeel van het interieur, maar ook als onderdeel van een levensfase, bijvoorbeeld met kindveilige oplossingen.”

Smart home

Leon voegt daaraantoe: “We zien vanuit Busch Jaeger dat de vraag naar smart home en smart rooms toeneemt. Daarvoor hebben wij slimme pakketten samengesteld, die gericht zijn op thema’s als veiligheid, wooncomfort en energie-efficiëntie. Met die slimme pakketten maken wij het keuzeproces voor kopers gemakkelijker en zorgen we voor een gestructureerd plan voor de installateur. Maar er is natuurlijk ook nog steeds maatwerk mogelijk.”

Technisch haalbaar

Richard Spindler vult aan: “Het grote voordeel voor ons als installateurs is dat straks vooraf, op eenduidige wijze, helemaal duidelijk is welke aansluitpunten verplaatst worden, waar extra aansluitingen komen en welke smart home-oplossingen eventueel gekozen zijn. De koper kiest dat zelf al uit, thuis op zijn computer. De koper weet via de digitale showroom veel beter wat er allemaal mogelijk is en kiest uit alleen wat ook technisch haalbaar is. De koper weet ook vooraf precies wat de kosten van het meerwerk zijn. De keuze resulteert in een plattegrond, van waaruit de installateur heel gemakkelijk de bestellijst kan samenstellen.”

John van de Sande voegt toe: “Zo weten we ook zeker dat er altijd gewerkt wordt vanuit up-to-date informatie en dat verouderde koperslijsten tot het verleden behoren. Als er nieuwe producten beschikbaar komen, kan UHUW die heel snel toevoegen aan het systeem.”

Zomer 2021 eerste pilot

Astrid: “We zijn afgelopen zomer gestart met de eerste voorbereidingen voor elektra in de  digitale showroom. We hebben verschillende trainingen gekregen van ABB en liggen goed op schema om deze zomer met een eerste pilotproject te gaan starten.”

Trots op samenwerking

Leon Laat besluit: “UHUW biedt een prachtige omgeving om de opties in elektra inzichtelijk te maken voor kopers. Wij geloven echt in die digitale oplossing en zien een grote toegevoegde waarde voor de installateurs en voor ons bedrijf. UHUW is hét medium om in contact te komen met de woningkoper en wij zijn dan ook heel blij met deze samenwerking. UHUW wordt digitaal steeds slimmer en ontzorgt daarmee kopers, installateurs én leveranciers!”

Leon Laat,
Sales Manager Building ABB

Astrid le Poole,
Bestuursvoorzitter UHUW

Richard Spindler,
Directeur Spindler Installatietechniek

John van de Sande,
Directeur H.Ek Installaties

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language