Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Verlaag de energiekosten in uw winkel: 4 tips

Webverhaal | Zürich, Zwitserland | 26 - 10 -2020

Winkeliers, supermarkten en speciaalzaken kunnen tot wel 20 procent op hun energiekosten besparen. Ingewikkelde gebouwautomatiseringssystemen of bewegingsmelders zijn niet nodig. Hoe kan dit? Door de verlichting goed te regelen met tijdsschakelaars.

Vier manieren voor retailers om hun energieverbruik drastisch te verlagen:

Bent u op zoek naar ondersteuning of aankoopinformatie?

1. Binnenverlichting op basis van openingstijden

Winkels hebben vaste openingstijden en vaste werkroosters voor en na sluitingstijd. Daarmee staat het vast wanneer er energie wordt gebruikt. Is het na sluitingstijd en werkt er niemand meer? Via een digitale weekklok kan de verlichting automatisch worden uitgeschakeld. Zo bespaart u meteen energie.

2. Schakel de buitenverlichting pas in na zonsondergang

Etalageverlichting, reclameposters of parkeerplaatsen die overdag worden verlicht: dat zijn energievreters. Een tijdschakelaar helpt niet als er vaste tijden worden gehanteerd. In de zomer is het bijvoorbeeld langer licht. Een astronomische klok daarentegen houdt de tijden van zonsopgang en -ondergang bij en (de)activeert bij schemering de verlichting. Hiermee zijn lichtsensoren op de buitengevel niet meer nodig.

3. Feestdagen? Minder energieverbruik!

De meeste winkels zijn op feestdagen gesloten. Op deze dagen kan het energieverbruik tot een minimum worden beperkt. Programmeer feestdagen of vakantieperiodes in. Zo verbruikt u op dit soort dagen geen onnodige energie.

4. Ga verder dan alleen verlichtingsmanagement

U kunt nog meer doen om energie te besparen. Stem bijvoorbeeld naast de verlichting ook geautomatiseerde pomp- en irrigatiesystemen af op uw behoeften. Zo bespaart u maximaal energie. Met een cyclusprogramma beheerst u het verbruik op basis van geregelde intervallen. Het is mogelijk om irrigatiesystemen of besproeiingsinstallaties te voorzien van een tijdschakelaar. Zo gaat u duurzamer om met water. Ook kunt u bijvoorbeeld fonteinen tijdens de nachtelijke uren automatisch uitschakelen. Ook dat levert een hogere energie-efficiëntie op.

Met deze vier methodes kunnen winkels en bedrijven verduurzamen en waarde toevoegen aan hun onderneming. Onze missie is om klanten te helpen met een energie-efficiënte bedrijfsvoering. Met de digitale tijdschakelaars ondersteunt ABB haar klanten om het energieverbruik af te stemmen op de individuele behoeften. Met deze oplossingen kunnen de energiekosten van supermarkten, retail en speciaalzaken gemakkelijk worden verlaagd.

Dankzij de geavanceerde DBT Timer applicatie van ABB hebt u op basis van de verbruikspatronen een betere controle over uw energieverbruik. De applicatie is gemakkelijk te configureren en gebruiksvriendelijk. Zo kunt u er meer mee dan alleen energie besparen.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact