Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Smarter Building oplossingen

Samen bouwen aan slimme en duurzame gebouwen

Onze wereld wordt met de dag slimmer. Of het nu gaat om commerciële gebouwen zoals kantoren en hotels, of zorginstellingen; overal waar energie wordt opgewekt, zijn intelligente apparaten aan het werk. Bovendien liggen er in de utiliteitbouw ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo moet vanaf 2023 elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dat betekent dat naar schatting ruim de helft van de kantoren in Nederland hiermee nog aan de slag moet.

ABB begrijpt de uitdagingen en kansen die de utiliteitbouw biedt en levert hiertoe complete oplossingen. Zo creëren we gebouwen waar het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Door intelligente en automatische verlichting, airconditioning, ventilatie, verwarming en bewegingsdetectie zetten we grote stappen op het gebied van energie-efficiëntie, klimaatbeheersing en veiligheid. Dankzij hernieuwbare energie en opslagtechnologieën, wordt elektriciteit dichterbij dan ooit opgewekt, opgeslagen en gedistribueerd. En digitalisering maakt het mogelijk om alle systemen op afstand en op elk moment te bedienen en te monitoren.

Zo heb je totaaloplossingen in handen die werken. Optimaal voorbereid op de toekomst en eenvoudig te installeren en bedienen bovendien. En met een focus op productiviteit, continuïteit, veiligheid, gemak, design en energie-efficiëntie.

Spreek met onze utiliteitbouw experts


Ron van de Beek
Specialist gebouwautomatisering 
Tel.: +31 (0) 6 51 35 58 14
Email: ron.beek@nl.abb.com

Hans Nas
Specialist gebouwautomatisering 
Tel.: +31 (0)6 22 52 42 34
Email: hans.nas@nl.abb.com

ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions

Onze wereld wordt met de dag slimmer.

Fysiek en digitaal komen samen. Er liggen ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. En een gezond binnenklimaat is belangrijker dan ooit. En of het nu gaat om commerciële gebouwen als kantoren en hotels, of om overheidsgebouwen, luchthavens of datacenters: overal waar energie wordt opgewekt, zijn intelligente apparaten aan het werk. En dat het liefst samen.

ABB Cylon® begrijpt de uitdagingen en kansen die de utiliteitsbouw biedt en levert hiertoe een complete oplossing: ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions. Een slim portfolio dat het mogelijk maakt om E- en W-installaties in gebouwen te integreren en eindelijk succesvol samen te laten werken.

KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Download nu gratis onze Whitepaper Energielabels C en A voor kantoren

Kosten besparen door nu al aan de slag te gaan met Energielabel A voor mijn kantoor

In deze Whitepaper geven wij op praktische wijze aan hoe u ervoor kunt zorgen dat een kantoorgebouw in 2030 label A heeft. Dat lijkt nog ver weg, maar in het Energie-akkoord van 2013 zijn een aantal stappen opgenomen die u dwingen om snel actie te nemen. Zo moet een kantoorgebouw in 2023 over energielabel C beschikken, anders vervalt de kantoorfunctie van een gebouw. Daarnaast moet een kantoorgebouw in 2030 waarschijnlijk over energielabel A beschikken. Veel zaken die u voor het behalen van het label C moet regelen houden keuzes in die ook invloed hebben op het behalen van label A.

Download hier het whitepaper

Energieprofiel kleine kantoorgebouwen verbeteren?

Doe nu de nieuwe gratis energietool

Ingegeven door regelgeving of door duurzaamheidsdoelstellingen speelt energiebeheer in alle bedrijfstakken een steeds grotere rol. Dat geldt niet alleen voor eigenaren en beheerders van gebouwen maar ook voor facility managers in fabrieken, scholen, kantoren of retail.

Is uw bedrijf ook bezig met energiebeheer of wilt u de volgende stap naar meer intelligentie maken? ABB heeft recent een tool ontwikkeld waarmee het energieprofiel van kleine kantoorgebouwen volgens ISO 50001 kan worden bepaald. De tool zet de uitdagingen op rij en toont de oplossingen die ABB hiervoor biedt. Ook biedt dit inzicht in de voordelen die dat voor energiebeheer met zich meebrengt.

GA NAAR DE TOOL

Uw uitdagingen, ons commitment

Producten en oplossingen

Innovatieve oplossingen voor meer veiligheid, duurzaamheid, productiviteit en comfort in de zorg, hotels en kantoren

Highlights / referentieprojecten

Maximaal comfort dankzij slimme gebouwautomatisering in het Neu Heidelberg-hotel

Hotels willen hun gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Met alle gemakken binnen handbereik en maximaal comfort. Hotelier David Schwaninger vond de oplossing in het intelligente ABB i-bus® KNX-systeem. Een open standaard die het mogelijk maakt om verlichting, airconditioning en zonwering in hotelkamers zowel automatisch als naar behoefte van de gasten aan te passen. Voor het hoogste comfortlevel, eenvoudig te bedienen en optimaal energie-efficiënt bovendien.

Events

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact