ABB lanserar generator- och anslutningsskydd för att möta behoven vid ökad distribuerad elproduktion

ABB adderar ytterligare ett reläskydd till sin mycket kända Relion® 615-serie för skydd och styrning. Nykomlingen REG615 är en dedikerad enhet för generator- och anslutningspunkter vilket gör det idealisk för många olika tillämpningar inom eldistribution.

REG615 är ett dedikerat skydd för generatorer-och anslutningspunkter med funktioner som fyller två behov. Det är inte bara ett generatorskydd, det uppfyller också kraven som ställs på förnybar energi från distribuerade elproduktionsenheter. Som alla andra reläskydd i 615-serien stödjer REG615 61850-standarden för kommunikation och samverkan av stationsautomationsenheter, inklusive Edition 2, som erbjuder betydande fördelar i form av utökad samverkan.

Som generatorskydd erbjuder REG615 fullständigt skydd både under uppstart och normal drift, vanligen i små och medelstora diesel, gas, vattenkraft och kraftvärmeanläggningar.

Som anslutningsskydd säkerställer REG615 ett stabilt och pålitligt elnät när distribuerade elproduktionsenheter, direkt anslutna till elnätet, växer i både storlek och antal. REG615 övervakar kontinuerligt distribuerade elproduktionsenheter såsom sol- eller vindkraftverk och styr om och när man ska koppla bort dem från elnätet samt att detektera ö-nätsdrift.


615-seriens reläskydd kännetecknas av kompakthet och dess konstruktion med utdragbara insticksenhet för snabb installation och testning. Som medlem i Relion produktfamiljen har 615-seriens reläer samma HMI-utseende och hantering som de övriga reläskydden i Relion-serien. ABB säkerställer fullt stöd för alla skydds- och styrreläer under hela livscykeln genom de omfattande livscykeltjänster som inkluderar utbildning, support, underhåll och modernisering. 

Vill du ha produktinformation eller service?

Mer information

Select region / language

Populära länkar