Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ex p moottorit ja generaattorit

Laitesuojaustasot Gb ja Gc (Zone 1 ja 2)
Ex px, Ex pxe, Ex pz, Ex pze

ABB tarjoaa täydellisen valikoiman suorituskykyisiä ja energiatehokkaita moottoreita eri teollisuudenaloille. Yhteistyössä teollisuuden kanssa suunnitellut mallit ja patentoidut tekniset ratkaisut ovat erittäin toimintavarmoja ja vähentävät huoltotarvetta. Ymmärrämme erilaisten sovellusten tarpeet syvällisesti ja olemme öljy- ja kaasuteollisuuden tunnetuimpien tuotemerkkien luotettu toimittaja.

ABB:n paineistetut Ex p moottorit ja generaattorit täyttävät kaikkien kansallisten ja kansainvälisten standardien vaatimukset ‒ myös IEC-, EN-, ATEX- ja NEMA-standardit. Moottorit soveltuvat vaativiin onshore- ja offshore-prosessisovelluksiin, öljy- ja kaasuputkijärjestelmiin, jalostamoihin ja petrokemian tuotantolaitoksiin, kelluviin tuotanto- ja varastojärjestelmiin sekä nestekaasulaitoksiin. Moottorit pystyvät toimimaan vaativissa olosuhteissa, kuten räjähdysherkissä ympäristöissä, äärimmäisissä lämpötiloissa ja korroosiota aiheuttavissa pölyisissä ja kosteissa ympäristöissä.

Ex px- ja Ex p -laitesuojaus perustuu ilmalla tai suojakaasulla täytettyyn paineistettuun ja puhdistettuun koteloon. Kotelon on oltava paineistettu koko käytön ajan. Ylipaineen on oltava Ex px -luokitetuissa laitteissa vähintään 50 Pa ja Ex pz -luokitetuissa laitteissa vähintään 25 Pa. Jos paine laskee alle suojarajan, sähkönsyötön on katkettava automaattisesti.

Ex px- ja Ex pz -luokitettujen laitteiden mekaanisen rakenteen on täytettävä sovellettavien standardien vaatimukset. Mekaanisen rakenteen on estettävä valokaaret, kipinät ja kuumien pintojen joutuminen kosketuksiin räjähdysherkän kaasun kanssa.

Ajankohtaista meillä ja maailmalla

Tarjontamme