Generátorok gőz- és gázturbinákhoz – környezeti hatás

ISO14001
Az ABB célja, hogy az általa alkalmazott gyártási folyamat környezetbarát és energiatakarékos legyen. Az ABB minden általa végzett tevékenység során alkalmazza a környezetvédelmi irányítási rendszereket - mint pl. az ISO14001. Az ilyen szabványok segítségével az ABB-nek sikerült növelnie energiahatékonyságát, csökkentenie a károsanyag-kibocsátást, és folyamatosan fejlesztenie gyártási eljárásait.

EPD
Az ABB arra törekszik, hogy technológiáinak és termékeinek a környezetre gyakorolt hatását minimalizálja. Annak érdekében, hogy az ügyfelek jobban megérthessék az ABB termékek környezeti hatásait, az ABB bevezette az ún. Környezetvédelmi Termék Nyilatkozat (Environmental Product Declaration - EPD) alkalmazását. Az EPD-ben foglalt információk Életciklus értékeléseken (Life Cycle Assessments - LCA) alapulnak, és a termék teljes életciklusára vonatkoznak - a nyersanyag kitermelésétől az anyagok újrahasznosításáig a termék leselejtezését követően.

Nagy hatékonyság
Az ABB célja, hogy segítse az ügyfeleit az általuk a környezetre gyakorolt hatás minimalizálásában. Az ABB nagy hatásfokú generátorai kisebb mértékű veszteségeinek köszönhetően ügyfeleink energiahatékonysága is növelhető.

 

Loading documents
Select region / language