Lyckat samarbete gav bästa lösningen

När Sofidel Sweden AB, som är gemensam kund till både Elektroservice Stig Eskilson och ABB Service, behövde reparera en motor ställde båda företagen upp tillsammans och såg till att lösningen blev den allra bästa för kunden.


Sofidel Sweden AB är ett pappersbruk i Kisa i Östergötland som tillverkar mjukpapper, tissue, som sedan konverteras till färdig konsumentprodukt på plats eller hos andra konverterare inom Sverige och internationellt. I Kisa produceras årligen omkring 55 000 ton mjukpapper som sedan blir hushålls- och toalettpatter, blöjor och servetter. 

När en motor började krångla hos Sofidel ersattes den enkelt med en reservmotor från Elektroservice Stig Eskilson, men när den ordinarie motorn skulle transporteras vidare för reparation hos dem insåg man att motorstorleken var för stor för deras verkstad.

Elektroservice Stig Eskilson AB, som är en auktoriserad partner till ABB, vände sig då till Service vid ABB i Norrköping som kunde ta emot och reparera motorn i sin verkstad.

När motorn sedan var klar och skulle levereras tillbaka till kunden gjordes detta gemensamt av ABB Service och Elektroservice Stig Eskilson.

Fler uppdrag lär det bli i framtiden då båda företagen kompletterar varandra på ett väl fungerande sätt.

- Tack vare vårt partnerskap med ABB kan vi vara tillgängliga för våra kunder på ett mycket starkare sätt än om vi skulle agera i helt egen regi, säger Christer Eskilson på Elektroservice Stig Eskilson AB.

Freddy Bauer på ABB Service i Norrköping tillägger:
- Framåt tänker vi att vi kan låna resurser av varandra för fältservicearbeten vid toppar. Elektroservice har även lagerhållning av äldre, "unika" motorer som vi kan ta hjälp av när våra kunder hamnar i problem.
Conny Eskilson och Christer Eskilson från Elektroservice Stig Eskilson AB

Läs mer

ABB:s partnernätverk för motorer och frekvensomriktare
Service hos ABB
Loading documents
  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar